Tekil mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2022, 23:31   #13
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Malatya'da sahipsiz kediyi fırında yakarak öldüren sanığa 3 yıl hapis

Alıntı:
rainbow6 kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster

Kısasa kısa gibi şeylere gerek yok. Ülkede kanun olsa, yasa olsa, adalet olsa bu dediklerine gerek kalmaz zaten.

Neden Avrupa ve ABD'de böyle şeyler olmuyor ??. Veya olunca yapanların neden bi tarafından kan alınıyor da, diğerleri yapmaya cesaret edemiyor. Asıl mesele bu zaten.

Kısasa kısas için bazen bende evet diyorum ama bu vahşilikten öteye geçen, kabile hayatı yaşayan, engizisyon zamanını mumla aratacak bir eylem olur.

Dünya bu çağ dışılığı aşmak için çok uğraştı. Reformlar, rönenanslar, devrimler ve nice yasalar çıkardı.

Ayrıca kısasa kısas olan sözde islamla yönetilen ülkelerde, suç oranları daha fazla ve bu tarz suçlar daha korkunç düzeyde.

Yani bunun çözünü ne islamda ne de kısasa kısasta. Çözümü evvela eğitim, sonra bilinç, ardından ise harika bir hukuk sistemi.

++

Kısasa kısasa dediğim gibi katılıyorum kimi zaman. Bu adamı fırında yakacaksın . Ama bu pekte doğru bir şey değil. Bizler insanız ve hala içimizdeki ilkel ve o homo sapiens dürtüler ile hareket ediyoruz. Yurt dışında sokakta birisine yumruk atmak bile korkunç bir ceza gerektiriyor. Direk hapis. Eşini darp etsen ve eşi şikayetçi olmasa bile kamu davasına düşüyor ve adamı çatır çatır hapse atıyorlar. Yani böyle bir hukuk düzeninde, suçlular cezasını alsa bizler böyle vahşi düşüncelere kapılmazdık .
"Neden Avrupa ve ABD'de böyle şeyler olmuyor ??. Veya olunca yapanların neden bi tarafından kan alınıyor da, diğerleri yapmaya cesaret edemiyor. Asıl mesele bu zaten."

Yaw hocam polisler arabadan inmedi diye,siyahi diye daha mahkemeye bile cıkarmadan,insanları catır catır vurup öldürüyor,bir kac tanesini sırf siyahi diye boğdular öldürdüler.Bu işin avrupası amerikası yok,hayvan her yerde hayvan.İnsan her yerde insandır.

Körün gözü açıldığında kırdığı ilk şey bastonudur..!
  Alıntı