Arkadaşım 6 ay kadar önce kız arkadaşından ayrıldı. Ayrılmadan önce aileler falan tanışmıştı. Arkadaşım da yüzüğünü aldı teklif etti edecek. Derken kızın ağzını aradı teklif falan beklemiyor, erteledi biraz derken pamuk ipliğinde olan ilişki bi anda koptu gitti. Arkadaşım kuyumcuya gitmiş geçen, yüzüğü vermek için. Yüzüğün güncel fiyatı aldığı fiyatın %50 zamlı hali ama bunun bir önemi yok. İşlemler aldığı fiyat üzerinden oluyormuş. Üç tane seçenek varmış:
1- Direkt aldığı fiyattan %40 kesinti yapıp iade alabiliyorlarmış.
2- Yeni bir yüzük alması durumunda aldığı fiyattan %20 kesinti yaparak alabiliyorlarmış.
3- Aldığı fiyatın 2 katı ve fazlası değerde bir yüzük alırsa o zaman yüzüğü aldığı fiyattan geri iade alıyorlarmış.
4- Evleneceği kişiye o yüzüğü vermek.
Dün geyiğini falan yaptık ama bu durum beni baya düşündürdü. Eski kız arkadaşının yüzükten haberi bile yok, ama evleneceği kişiye o yüzüğü vermesi ilk etapta gayet normal gelse de benim başıma gelse ne tepki verirdim diye düşünmeden edemiyorum. Hanımlar size böyle bir yüzük verildiğini öğrenseniz (zamanlama da önemli tabi ama fark etmeksizin önünde ya da sonunda) ne tepki verirdiniz? Beyler siz hangi seçeneği seçerdiniz ?
Ben 5. seçenek olarak %40 indirimli bana vermesini istedim yabancıya gitmesin, ben de tek taşımı kendim alayım namım yürüsün dedim ama ona pek sıcak bakmadı