Yıl: 2015, aylardan Nisan. O zamana dek 22 yıl yaşamışım. Arkadaşlarım olmuş, dostlar biriktirmişim. Ancak her zaman “tek çocuk” olmanın en büyük götürüsünü ve eksikliğini iliklerime kadar hissetmişim.
Kime “kardeşim” dediysem ya buna değmemiş, ya da gerçekten o kadar ilerisini hak etmemiş. Oldum olası zaten toplumda yanlış bir algı olduğunu düşündüğüm; saygının yaşa ve başa değil, karaktere göre gösterilmesi gerektiğini benimsediğimden kendimden 15-20 yaş büyüklere bile “abi, abla” sıfatlarını kullanmayı lugatımda yer edindirmemişim.
Derken, O girmiş hayatıma. @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]. Haftanın konuğu olduğu konuda; @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]'nin de şaşırdığı ve belirttiği üzere bilenler benim ablam olarak tanıdığı için, forumlarda eski olmayanlar yaşça ileri yaşlarda sanıyorlar onu. Oysa aramızda 3-4 yaş ya var ya yok. Ruhu ve enerjikliğiyle ise benden daha genç! Dedim ya, o zaman için 22, şimdi 30 yıllık hayatımda benim için bu iyelik ekiyle beraber “ablam” olma sıfatını haiz tek insan. Öz ablam olmuş olsa belki bu kadar çok sevmez; bu kadar şeyimi paylaşmazdım onunla. O kadar ki 1 gün ulaşamadığımda bile özleyip, hemen @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]'ye sormuşluğumun üzerinden 1 hafta geçmemiştir. Düşünün; bu en taze örnek.
Şu kadar ki; evlilik kararı alırken ve aşamalarında dahi ailemden önce onun fikrini aldım, onunla paylaştım. Dahası nişanlanacağım kadını herkesten önce onunla konuşturup, onun gözlemlemesini istedim ve sağladım. Aslında buradaki “ailemden önce” kalıbı yanlış oldu, çünkü bu kadar ailem ve değerlim hissedebildiğim bir başka insan yoktur ki. Böyle söyleyince bir yabancıdan bahsediyormuş gibi olmasın yani. Olmasın! Türkçeye yeni kelimeler kazandırıp, betimlemeler icat etsem ancak @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]yı anlatabilecek literatür zenginliğine ulaşmış olabilirim. Ya da dur, bundan bile tam emin değilim. Yeterli gelmezdi sanırım.
En az onun beni bildiği kadar ben de hayatına dair her türlü detayı eksiksiz bilirim. Son nefesimde ihtiyacı olsa, yine o soluğu vermeden yanında biterim. Yarın istesin; işimi gücümü bırakır, yanına giderim. Daha satırlarca dolusu da anlatabilirim! Ama burada anlattıklarımdan dahasını zaten, her an hissettirebilirim.
Seni çok seviyorum @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]m! İyi ki varsın; iyi ki benim ablamsın.