Tekil mesaj gösterimi
Alt 29 Aralık 2022, 11:20   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Kumaşlar Üzerindeki Leke Ve Parlaklıklar Nasıl Giderilir?

Kumaşlar Üzerindeki Leke Ve Parlaklıklar Nasıl Giderilir?


Giysilerinizdeki Parlaklıkların Giderilmesi
Bir patatesi soyun ve iyice yıkayın. Patatesin üzerinde nişastanın gittiğine emin olun. Sonra patatesi ikiye bölün ve kumaşın parlayan kısmının üzerine sürün. Birkaç kez bu işlemi yaptıktan sonra kumaşı beklemeye bırakın. Kumaşın iyice kurumasından sonra bir fırçayla fırçalayın. Kumaştaki parlak bölümün yok olduğunu göreceksiniz.

Fondöten Lekesi
Fondöten kullanıyorsanız, elbiselerinizi giyerken veya çıkarırken, bulaşmamasına engel olamazsınız. Giysilerinizin boyun kısımlarında fondöten lekeleri kaçınılmazdır. Bu durumda fondöten bulaşan bölgeyi etere batırılmış bir bezle silin. Giysiniz üzerinde bir hare oluşabilir. Sabunlu suyla yıkamanız halinde bu lekenin yok olduğunu göreceksiniz.

Kan Lekesi
Kan lekesini çıkarmak için yapmamanız gerek tek uygulama, lekeyi sıcak sui le yıkamaktır. Çünkü sıcak su lekenin kumaşla bütünleşmesine neden olur. Kan lekesi olması halinde, kumaşın özelliğine gore yapmanız gerekenler farklılıklar gösteriyor.

Beyaz kumaşlarda: Oksijenli bir su hazırlayın ve lekeli bölümü bu suya batırın. Lekenin yavaş yavaş çıktığını göreceksiniz. Ardından ılık sabunlu su ile yıkayın.

Renkli kumaşlarda: Nişastayı suyla karıştırarak bir hamur yapın. Lekeli kısma bu hamuru sürün ve kurumaya bırakın. İyice kuruduğuna emin olduktan sonra bir fırça ile fırçalayın. Lekenin yok olduğunu göreceksiniz.

Bir başka yöntem de şu; aspirin tabletini azıcık suyla eritip lekeli bölgeye sürün. İyice kuruyunca fırçalayarak temizlersiniz.

Halıda kan lekesi: Halınızdaki kan lekesini, beyaz sirkeyle ovmanız yeterli olacaktır. Kuruduktan sonra lekenin kalmadığını göreceksiniz.

Kahve Lekesi
Kahve yeni dökülmüş ve kurumamışsa, üzerine bir miktar tuz dökmeniz yeterli olacaktır.

Beyaz pamuklu kumaşta: Kahve lekesini sabunlu sui le çıkarmanız mümkün olmayacaktır. Bunun yerine oksijenli sui le silmenizi öneriyoruz. Eğer kahve lekesi çok kurumuş ise o zaman çamaşır suyu kullanmak tek care olacaktır.

Renkli kumaşta: Kurumuş kahve lekesini çıkartmak için en etkili yol, lekeli kısma biraz gliserin sürün ve ılık suyla durulayın.

Nazik kumaşlar için: Şu karışımı deneyebilirsiniz. Sıcak suya bir yumurta sarısı ve birkaç damla gliserin katın. Bununla lekeli kısmı silin ve ılık suyla durulayın.

Halı üzerinde: Lekeli yeri, eşit miktarlarda karıştırıcağınız alkol ve beyaz sirke karışımıyla silin.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı