@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] bu kelimeler senin için ne ifade ediyor?
Aşk:
- Aşk;acısı olgunlaştıran,tatlısı heyecan ve mutluluk veren bir duygudur. Yaşanmaya değer...
Sevgi:
Sevgi; yoğun ve karşılıksız ilgi,bağlılık,değer verme diyebilirim. En güzel örneği bir annenin evladına karşı duyduğu içten,samimi bir duygu.
Ancak zamanla nefrete de dönüşebilen bir duygu...
Saygı:
Herkes herkese karşı dikkatli ve özenli olmak zorundadır.
Çocukluğumuzda bize aşılanan"küçüklerini sev,büyüklerini say" cümlesini duydukça sinirleniyorum. Bu cümle insanların yıllarca bize karşı haddini aşıp saygısızlık yapmasına neden oldu. Çünkü onlar büyük,yaşlı,önemli...
Ama herşeyden önce özsaygımızı geliştirmemiz gerekmekte. Senin kendine karşı bir değer ve tutumun olmazsa, karşındakinin sana karşı saygısı neden olsun?
Para:
Olmazsa olmaz. Çok olmalı. Fazlasıyla olmalı.
Buna kanser hastalarını örnek vermek istiyorum. İnsanlar kanserden patır patır ölürken, çok parası olduğu için kanserden kurtulan bir cumhrbşknı...
Ondan sonra para sağlığıda satın alıyormuş diye düşünmeye başladım. Yani huzuru sağlığı birçok şeyi para ile alabilirsin.
Allah huzur ve sağlığımızı daim etsin..
Aile:
Sadece karşılıksız sevgi diyebilirim.
Sağlık:
DSÖ'nün tanımı çok doğru.
Sağlık kendini hem bedenen,hem ruhen her açıdan iyi hissetme durumu. En önemlisi ruh sağlığı.
Hayat:
Sonu olan birşey. Her canlı hayatta ancak mühim olan anlamlı ve kaliteli bir hayat.
İnsanlık:
Merhamet,anlayış, hakkaniyetli olma... İnsana yakışabilecek her türlü davranış biçimidir.
Hayvanlar:
Küçük dostlarımız. Çok korkarım hayvanlardan. Bir sinekten bile... Ancak bazı cahiller korkumu hayvan sevgisizliği olarak adlandırıyor.
Dost: