Yanıt: "Pazarlık Sünnettir" Diyen Tipler
Peki ben kendim cover'larım...
Pazarlık sünnettir... bunun aksini idda etmek bir ard niyettir..
Lakin pazarlıkta yani ticarette her'şey mübahtır..
Hile katmıyor'san
Zorbalık yapmıyor'san
Haram helallik ekseninden çıkmıyor'san
Bakın yukarı'da 'san'ları ayırdım yani siz böyle sanın' ben doğrusunu yazıyorum..
Yukarıda denilenleri yapıyorsan aksini yapmıyorsan.. Helal yolun her yolu hak'tır..
Mal sahibine zorla ürün sattırılmaz? Doğru mu? Doğru? El tutuşulur' ki pazarlık gerçekten sünnettir' konu dini konular'da geçer peygamber efendimiz pazarlık yapın demiştir..
Burada olan tip'ler kelimesi ard niyet barındırıyor .. düşmanca hem'de.. Müslüman olanın neyin nasıl olduğunu bildiğini var'saydığımız için.. Bu söylem dinle islamla alakası olmayan insanların.. Sertçe eleştirmesi olarak değerlendirilir..
Yani benim allahım' ile senin allahın farklı değil' ise farklı olan meshep ve diğer kültürel inançlardır..
Kimse'de kimsenin kültürüyle billur tuz alıp serpiştirme yapamaz' yapmamalıdır..
Çünkü sünnet adı' altın'da kim kimin malını bedava'ya alıyor ? Yada kim kime zorla mal satıyor ?
Esnaf olan konuşsun yazsın.. Ben 100 liralık bir malı' ürünü 50 liraya alamıyorsam.. Onu bana vermiyorsa satıcı.. Sünnette yapsak heMan'de olsak hatta shazam'da olsak alamayız zaten..
Burada neden tip'ler oluyor onuda anlamış değilim...
Teşekkürler.. sağ'olun.. kim çıkardı beni buraya lan..
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Beni her insan sevebilir.. Her insan çekemez.. Arada' olan farkın mesafeyi ölçümü kıtalar'dır..
Konu Gress tarafından (06 Ocak 2023 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.
|