Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Ocak 2023, 16:18   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Sucre Antik Kenti | Bolivya

Sucre Antik Kenti | Bolivya



Tarihi yerler boyunca yürüyen hayranlar kesinlikle Bolivya'daki antik Sucre şehrini ziyaret etmek zorundalar. Başlıca özelliği, sömürge dönemine dayanan bir dizi hayatta kalan anıt. Bazıları kentin kuruluşundan sonraki ilk yıllarda inşa edilmiştir. Şehrin kuruluş tarihi 30 Kasım 1538'dir. Başlangıçta Chuquisaca olarak anılmıştır. 1825 yılında bugünkü adını almıştır. Bugün görülebilen tarihi binaların önemli bir kısmı 17. yüzyılın ilk yarısında yapılmıştır.

O zaman, gümüş madenlerinin aktif gelişimi şehre yakın bir yerde yapıldı. Birçok yerel sakin, bütün paralarını lüks sarayların yapımına yatırdı. O dönemde en görkemli kiliseler ve manastırlar inşa edildi. Büyük dekorasyonları bu günlerde bile büyüleye devam ediyor. Sucre Katedrali, şehrin en önemli cazibe merkezleri arasında yer alır. Burada en büyük ve en heybetli yapılardan biri.

En ilginç anıtlardan biri, Yüksek Mahkemenin kurulmasıdır. Çeşitli heykeller ile pitoresk düzenlenmiş bir bahçe ile çevrilidir. La Merced kilisesi ve La Recoleta manastırı, dini anıtlar arasında dikkati çekmektedir. Valiliğe bağlı Chuquisaca Bölümü işletme olanaklarından uzak duruyor. Sucre şehrindeki her tarihi yapı, mimarinin benzersiz bir anıtıdır. Tüm binalar, özel mimari unsurlarla benzersiz bir tarzda inşa edildi. 20. yüzyılın başında inşa edilen Gran Mariscal de Ayacucho Tiyatrosu, daha yakın tarihsel anıtlar arasında ön plana çıkıyor.




Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı