Tekil mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2023, 10:47   #1
Gress - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Resim hafızalı insanlar

Resim hafızalı insanlar

Bazı insanlar'da bulunan ama tam olarak tanısı konulmayan bir yetenektir... Lafın gelişi resim hafızam güçlüdür diyen insanlara nadir'de olsa denk gelmişsinizdir..

Buna bir örnek olarak bizzat kendimi örnekleye'bilirim...

Resim hafızalı insanların yazılı olan ezberleri zayıftır. Matematik ile alakalı kelimelere algoritmasal olarak yaklaşırlar ama bu matematik burada sayısal değil teknikel'dir..

Misal burada yazdığım yorumu yazıyı hatırlamam ne yazmıştım? Şeklinde' değil nereye yazmıştım şeklinde hatrıma gelir.. Bir fotoğraf makinesi misali hafızamda yazım editörü ve içine yazdığım yazıyı hatırlar okurum.. (derken okuma öyle bir okuma değil)

Bu biraz ram bellek olayı gibidir.. eskidikce anılar unutulmaz aksine tazelenir' ben ve benim gibilerin yakın zamanı hatırlaması kolay değil zor'dur ama gelin 5 yıl sonra size bu konuyu aynen naklen satır satır okuya'bilirim..

Herkeste bu olay vardır aslında bu sadece ilerleyen zamanda tetiklenmesini sağladığınızda bir rutin döngüye dönüşür...

Mesela sizler bile 3 4 yaşınızdan bir anıyı geçmişi HAYAL MAYEL diyerek hatırlıyor'sunuz .. bu olayı niye neden yaşadığınızla ilgili değil sadece görsel bir hafıza olarak hatırlamadır.. Şimdi'ki yaşlarınızda o derece hayalleme sık olarak hafızanızda canlanıyorsa sizde resim hafızalı insanlar kategorisine girmektesiniz..

Yazılanlar bilimsel değil tecrübe ile sabittir... Kişiden kişiye değişir bu durumlar ..

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Beni her insan sevebilir.. Her insan çekemez.. Arada' olan farkın mesafeyi ölçümü kıtalar'dır..
  Alıntı