KPSS 85 PUAN NASIL ALINIR
Parça – Bütün Yöntemi
KPSS YÜKSEK PUAN ALMAK için Parça-Bütün yöntemiyle çalışmalısınız. Yani yüzeysel olarak konu başlıklarını yazıp kavram haritamızı çıkartıyoruz. Detaylara daha sonra geçiyoruz. Böylece uzun konular arasında boğulmuyoruz. Örneğin Tarih dersini çalışırken padişahların dönemleriyle ilgili bilgiler tüm konuları bitirdikten sonra mı aklımızda daha iyi kalır yoksa padişahları dönem dönem kendi konuları içerisinde çalışırsak mı? İstisnalar dışında parça parça çalışmak çok daha verimli ve kolay hatırlanabilir olacaktır. Ayrıca bu noktada çok aşırı detaylara girmenize gerek yoktur. Örneğin her padişahın tüm yaptıklarını bilmek zorunda değilsiniz. Sadece yaptıkları en önemli olayların 4-5 tanesini bilmeniz size sınavda çıkan soruyu yaptıracaktır.
Çıkmış Soruları Çözümlü Olarak Çözmek
KPSS YÜKSEK PUAN ALMAK için Son 10 yıl ÖSYM KPSS sorularının çözümlü soru bankalarını açıp çözümlerini okuyarak soru çözmelisiniz. Böylece soruların nasıl sorulduğunu soru tiplerini, nerelerden soru geldiğini, ne sorduklarını öğrenmiş oluyoruz. Ayrıca bu konu tekrarı yapmanızı sağlayacaktır
Konu çalışırken mutlaka not alarak özet çıkararak çalışmanız gerekmektedir.. Özellikle çok soru gelen önemli konularda birine anlatıyormuş gibi ses kaydı yapmanız size çok büyük fayda sağlayacaktır.. Bu konunun zihnimize yerleşmesini sağlar. Konuları 15 günde bir tekrar etmelisiniz. Tekrar sonrası o konuyla ilgili test çözmeyi kesinlikle unutmamalısınız. Bu eksiklerinizi görmenizi sağlar. Bu şekilde eksikleri tamamladığımız iyice yerleşmiş olan konuları listeden çıkartarak tüm konuları tamamlıyoruz.
En Çok Konu Çalışan Değil En Çok Soru Çözen!
KPSS YÜKSEK PUAN ALMAK için Konu çalıştığımız süre kadar bu konularla ilgili soru çözmeden kpss kazanmak zor. Bu nedenle mümkün olduğunca çok soru görmek ve konunun iyice yerleşmesini sağlamak için her konu sonunda mutlaka soru çözüyoruz. Ben konuların hepsini bitireyim[tüm videoları izleyeyim, dershanede hocalarla konular bitsin veya konu anlatım kitaplarını bitireyim] sonra hep soru çözerim diyen yanlış yapar. Bu şekilde çalışanların aklında konular kalmaz. KPSS sınavını en çok konu bilenler değil en çok soru çözenler en çok farklı soru görenler kazanıyor. Bunu sakın unutmayın.
KPSS 85 VE ÜSTÜ PUAN NASIL ALINIR
Ne Olursa Olsun Ne Yapın, Ne Edin Deneme Çözün!
KPSS YÜKSEK PUAN ALMAK için Ocak sonuna kadar tüm konular bitmiş olsun kalan 5 ayda günlük 250 sorunun altına düşmeyin. 3 günde 1 deneme çözün eksik konularınızı görün. Konu tekrarıyla eksiklerinizi tamamlayın.Sınava kadar en az 100 deneme çözün. Konular bitmedi deneme çözmeyeyim gafletine düşmeyin sakın. Deneme çözmemek için beyniniz bahane üretir. Konular bitmedi, yeteri kadar konular yerleşmedi. Tekrar yapmadım vs. Sakın ama sakın bu yanlışa düşmeyin. Deneme çözmeyi erteledikçe bir bakarsınız sınav zamanı gelmiş ve siz deneme çözmeden sınava girmek zorunda kalırsınız. Süreyi yetiştiremezsiniz. Sonra 5-6 türkiye geneli yayınevi denemeleri çözenler [yayınevleri genelde benzer soru tutturur.] benzer soruları hemen farkeder. Genel Kültür Genel Yetenekten 20-25 soru benzer soru olduğu için hızlıca çözer. Hem sizi rahatlatır hem zaman kazandırır. Deneme çözmeyenler sınav stresi, zaman kaygısı ile panik yapıyor panik nedeniyle benzer soruları görmediği için çözemez. Bunun için deneme çözmek çok ama çok önemli. Gerekirse sonuçlarına bakmayabilirsiniz. Bu sizi strese sokmaz rahat olursunuz. Konu anlatımı dışında deneme not defteriniz olsun. Denemelerde aldığınız soru notlarının çözümlerini tekrarlarını unutmayın.,
KPSS 85 PUAN ALMAK
Deneme Değerlendirme Notları, Özetleri Son Kez Tekrar Etme
KPSS YÜKSEK PUAN ALMAK için Nisan, Mayıs,Haziran boyunca her gün 1 deneme mutlaka yapın ve sınava 1 gün kalıncaya dek çalışmayı bırakmayın. Son 3 gün kala deneme yapmayı bırakın. Yaptığınız denemeleri ve çıkardığınız özetleri iyice beyninize yerleştirin. Denemelerde yaptığınız yanlışlara ve boş bıraktığınız sorulara göre konu tekrarını unutmayın. Konu özetlerini, notları, soru çözümlerini özümseyin. Son hafta bunlarla meşgul olmanız size sınavda fark yarattıracaktır.. Tarih, Coğrafya, Anayasa-Vatandaşlık Güncel bilgi özetlerini okuma, not tekrarları yapıp böylece konular tam şekilde yerleşir. Yine genel konu tekrar videoları kitap okumaları güncel bilgi tekrarları yapabilirsiniz. Böylece sözel dersler parçaları yerleşmişti bütün şeklinde tekrarlarla iyice hatırlanabilir hale gelir. Özellikle matematik soru çözüm videolarını izleyelim.
Stres ve kaygıdan uzak durmak
Strestten uzak durun. Sınavın alternatiflerinin olduğunu düşünün.. Sınav olmazsa kendimi geliştiririm farklı iş alternatiflerine bakarım. İngilizce bilgimle, bilgisayar bilgimle özel sektörde çalışırım düz memurluk denerim ücretli öğretmenlik yaparım deyip stresle baş edeceksiniz. Sınavın son olmadığı telafisinin, alternatiflerinin olduğunu düşünüp rahat bir şekilde sınava gireceğiz..
EĞER HAYALLERİN İÇİN RAHATLIĞI FEDA ETMEZSEN , RAHATLIK İÇİN HAYALLERİNİ FEDA ETMİŞ OLACAKSIN.