Tekil mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2023, 08:58   #3
Çevrimdışı
Avatarsız Forum Üyesi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: İsrafın İlacı

İsrafın azı olmaz

Boşa harcanan bir şeyin miktarının azlığı veya ucuzluğu o şeyi israf olmaktan çıkarmaz. Bir ekmek kırıntısı, bir damla su da olsa boşa harcamamak gerekir. Hz. Peygamber s.a.v. bir nehrin kenarında bir kapla abdest almış, abdestini bitirince suyun fazlasını nehre dökmüş ve şöyle buyurmuştur:

“Allah bunu faydalanacak insanlara ulaştıracaktır.” (Heysemî)

Yine Peygamberimiz s.a.v. şöyle nasihat etmiştir:

“Birinizin elinden lokması yere düşecek olursa, üzerine bulaşan toz ve toprak gibi zararlı şeyleri gidererek onu yesin, şeytana bırakmasın.” (Müslim)

Hicrî dördüncü asır velilerinden Ebu Talip el-Mekkî k.s. hazretleri “Kûtu’l-Kulûb” isimli eserinde şu tavsiyelerde bulunmuştur:

“Sofradan dökülen kırıntılar toplanarak yenmelidir. Bunun, ahirette hurilerin mehri olduğu söylenmiştir. Yine kim tabağını iyice temizlerse ve artan suyunu içerse bir köle azat etmiş kadar sevap kazanır denmiştir.”

Eskimiş eşyalarımızı, artan yemeklerimizi bile verecek yer aramamız gerekir. Bunları kabul edecek kişiler bize el açmak şöyle dursun bizi kurtaran kişiler addedilmelidir. Yemediğimiz ekmeklerimizi yiyen kuşlar, diğer hayvanlar aslında bir yandan da bizim israfımızı, kusurlarımızı yemektedir. Fazla eşyalarımızı kullanmayı kabul eden kişiler sorumluluğumuzu azaltmaktadır. Bu konuyla ilgili bir diğer hadis-i şerif şu şekildedir:

“Bir müslüman, sırf Allah rızası için eski elbisesini bir müslümana verip giydirirse, o elbise giyildikçe, veren kişi ister hayatta olsun, ister ölmüş olsun Allah’ın koruması altındadır.” (Tirmizî)

Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası Beşiktaşlı'lar!










To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı