Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Sağlıklı Beslenme > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Tıbbi uygulamaların yanı sıra tamamlayıcı nitelikte olan, sağlığa faydalı yöntemlerin, şifalı bitki ve önerilerin yer aldığı bölüm.


Ayva Yaprağı Çayının Faydaları

Tıbbi uygulamaların yanı sıra tamamlayıcı nitelikte olan, sağlığa faydalı yöntemlerin, şifalı bitki ve önerilerin yer aldığı bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Nisan 2023, 17:28   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Ayva Yaprağı Çayının Faydaları

Ayva Yaprağı Çayının Faydaları



Ayvanın yaprağından hazırlanan çayın insan sağlığına birçok faydası vardır. Bilinen faydaları arasında karaciğeri temizlemesi bulunur. Bu bitkinin yaprağı ile hazırlanan çay tam bir karaciğer dostudur. Karaciğerin temizlenmesini sağladığı için düzenli çalışmasına da yardımcı olur.

Ayva yaprağı C vitamini deposudur. İçeriğindeki C vitamini sayesinde kış günlerinin koruyucu çayı olmaya adaydır. C vitamininin en bilindik özelliği soğuk algınlıklarına karşı koruyucu etki göstermesidir.

C vitamini, antioksidan vitaminler grubunda yer aldığı için ayva yaprağı çayı cildin erken yaşlanma etkilerini ortadan kaldırır. Daha sağlıklı görünen, ışıltılı bir cilde sahip olmayı kolaylaştırır. Cilt bakımını ayva yaprağı çayı ile destekleyerek parlak ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Bu meyvenin yaprakları A vitamini yönünden zengindir. Ayva yapraklarıyla hazırlanan çay sayesinde aynı zamanda göz sağlığını da koruyabilirsiniz.

Bu çay içeriğindeki vitaminler dışında bakır, demir ve potasyum minerallerini de bulundurur. İçeriğindeki demir sayesinde B vitamininin işlerliğini sağlar, kalsiyum emilimine yardımcı olur. Ayrıca çeşitli enzimlerin üretiminde rol oynamaktadır.

Meyvenin yaprağıyla yapılmış çayın tüketimi sayesinde bronşit tedavisi desteklenir. Hızlı bir iyileşme sağlanır.

Ayva yaprağı çayı aynı zamanda öksürüğe de iyi gelir. Öksürüğün henüz yeni başladığı dönemlerde düzenli şekilde tüketilirse öksürük ilerlemeden önlenmiş olur.

Ayva yaprağı çayının ishali kesme özelliği bulunmaktadır. Bu çayın kür şeklinde tüketildiği durumlarda inatçı ishali keser ancak bu kez de kabızlığa karşı dikkatli olmak gerekir.

Stresin yoğun olduğu dönemlerde ayva yaprağı çayı ile rahatlamak ve stresten uzaklaşmak mümkündür.

Uyku problemi oldukça zorlu bir süreçtir ve kişileri çok yıpratır. Bu nedenle de bu zorlu sürecin atlatılması için papatya çayı kadar etkili olan ayva yaprağı çayı denenebilir. Bedeni rahatlatarak uykuya geçişi kolaylaştırır.

Farklı hastalıkların tedavisinde adında söz ettiren, üstelik oldukça etkili bir tedavi aracı olan ayva yaprağı çayı boğaz iltihaplanmasına karşı oldukça etkili bir çaydır. Hem boğazı yumuşatır hem de iltihabın dağılmasını sağlar.

Serinletici olduğu bilinen ayva yaprağı çayı sayesinde vücudun ısısını düşürebilirsiniz.

Bu çay bağırsakları temizleyici özelliktedir. Bağırsaklarda yerleşmeye müsait bütün mikropları yok ederek temiz bağırsaklar sağlar.

Tıpkı bağırsaklar gibi mideyi de temizleme hüneri bulunur.

Bu meyvenin çayı düzenli şekilde tüketilirse kan değerlerinde yükselme görülür. Kansızlık sorunu olanlar için ayva yaprağı çayı içmeleri tavsiye edilmektedir.

İdrar yollarında oluşmuş iltihapları dağıtır, iyileşmeyi hızlandırır.

Bu meyvenin yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmektedir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ayva, Çayının, faydaları, yaprağı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 12:36.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.