Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Sağlıklı Beslenme > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Tıbbi uygulamaların yanı sıra tamamlayıcı nitelikte olan, sağlığa faydalı yöntemlerin, şifalı bitki ve önerilerin yer aldığı bölüm.


Doğal Sabun Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?

Tıbbi uygulamaların yanı sıra tamamlayıcı nitelikte olan, sağlığa faydalı yöntemlerin, şifalı bitki ve önerilerin yer aldığı bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Eylül 2023, 00:50   #1
Çevrimdışı
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Doğal Sabun Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Sabun Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?



Lavanta sabunu: Sakinleştirici etkisi olan lavanta, sabunla birleşince de bu özelliğini devam ettiriyor. Saçlarda kepek oluşumunu engeller, ciltteki siyah nokta ve sivilcelerin gitmesini sağlar ve cilti kurutmadan temizleyebilir. Antiseptik etkisi de bulunan lavanta sabunu cildi havanın olumsuz etkilerinden de korur.

Papatya Sabunu: Antiseptik özellik taşıdığı için sivilce oluşumunu engelleyen doğal sabunlardan biri de papatya. Cildi derinlemesine ve yumuşakça temizleyebilen papatya sabunu leke tedavisinde de kullanılabiliyor. Gözaltlarında oluşan şişmeleri de papatya sabunu ile azaltabilirsiniz.

Nane Sabunu: Solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği bilinen nane, sabun olunca daha farklı etkileri çıkıyor. Mikropları kıran nane sabununun bir özelliği de yeni doğum yapan annelerde süt oluşumunu artırması.

Tarçın Sabunu: Eğer alerjik ya da hassas yapıda bir cildiniz varsa tarçın sabunuyla dengesini bozmadan bakım yapabilirsiniz. Cildi rahatlatan tarçın sabunu hem cildin hem saçın daha sağlıklı görünmesini sağlar hem de ciltteki yaraları iyileştirebilir.

Isırgan Sabunu: Tek başına da çok sağlıklı olan ısırgan bitkisi, sabun haliyle ciltteki hücreleri yenileyebiliyor. Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olan ısırgan yağı, aynı zamanda hasar görmüş hücreleri de yenileyebiliyor. Eğer saçlarınızda dökülme varsa da ısırgan sabununu kullanabilirsiniz.

Biberiye Sabunu: Yağ sökücü özelliği olan biberiye sabunu sivilce tedavisine destek vermek için kullanılabilir. Kırışıklık gideren bu doğal sabun saçları da besleyerek dökülmeyi engeller. Eğer saçlarınız çok hızlı yağlanıyorsa bu sabunu deneyebilirsiniz.

Kil Sabunu: Cildi bakım yapıp nemlenmesini sağlayan kil maskesi gibi kil sabunu da cildi canlandırır ve ölü hücrelerden cildinizi arındırır. Özellikle akne konusunda sıkıntı yaşayanlaraönerilen bu doğal sabun ciltte pürüzsüz bir his bırakır.

Ihlamur Sabunu: Hassas cildiniz varsa günlük temizlik için ıhlamur sabunu kullanabilirsiniz. Ciltteki kaşıntıları gideren sabun; cildi dinlendirir, tazeler ve saçların daha parlak ve bakımlı görünmesini sağlar.

Kekikli Sabun: Eğer romatizmal ağrılarınız varsa kekikli sabun kullanabilirsiniz. Vücudun daha canlı olmasını sağlayan kekik aroması saçlarda da kepek oluşmasını engeller ve kronik olmuş cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilir. Saç diplerini canlandırıp saç derisini iyileştiren kekik sabununu sadece cildi temizlemek için bile kullanabilirsiniz.

Karanfil Sabunu: Eğer zamanın izlerini yüzünüzden silmek istiyorsanız karanfil sabunu kullanın. Çünkü içeriğindeki etken maddeler nedeniyle kırışıklığı azaltıyor. Orta yaşlardan itibaren kullanabileceğiniz karanfil sabununu yüzünüzde vevücudunuzda kullanabilirsiniz. Doğal sabun üst bacakta da çatlakları, sarkmaları engeller.

Kahve Sabunu: Kahvenin mis kokusunu seviyorsanız bir de sabununu deneyin. Aynı kokuyu sabun ile temizliğinize de aktarabilirsiniz. Selülit giderici olarak kullanabilir ve cildinizdeki ölü hücreleri onunla atabilirsiniz. Banyo sonrasındaysa üzerinizde hafif bir kahve kokusu kalmasını sağlayabilirsiniz.

Limon Sabunu: Eğer cildinizin ve saçlarınızın sık sık yağlanmasından şikayetçiyseniz limon sabununu deneyebilirsiniz. Cildin yağ dengesini kurabilen limon sabunu gözenekleri açar ve daha sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Limon sabunu kullanarak sivilcelerinizi kontrol altına alabilir ve nasırlardan kurtulabilirsiniz.

Adaçayı Sabunu: Grip, nezle gibi hastalıkların tedavisinde çok etkili olan adaçayını selülitleri gidermek, cildi sıkılaştırmak için kullanabilirsiniz.Hücre yenileyen, adaçayı sabunu aynı zamanda ölü hücreleri deriden atar, sivilce, uçuk ve yaraları iyileştirir. Saçlarda kullanıldığında ise kepeği engeller. Spor sonrası oluşan ağrıların geçmesi için de adaçayı sabunuyla duş alabilirsiniz.

Kükürtlü Sabun: Anadolu’da da sıkça kullanılan kükürt sabunu ciltteki aşırı yağlanmayı engeller, cildi temizler, sivilce oluşumunu engeller.

Gül Sabunu: Güzel kokular taşıyan gün sabununu cildinizde kullandığınızda etkilierini çabucak göreceksiniz. Cildi daha sıkı ve parlak hale getirmeye yardımcı olan gül sabunu düzenli kullanıldığında ciltteki sivilceleri yok eder.

Kayısı Sabunu: Cildinizin neme ihtiyacı varsa kullanmanız gereken doğal sabun kayısı olmalı. Ciltte yeni hücrelerin oluşumunu hızlandıran kayısı sabununun aynı zamanda cildin genç kalmasını da sağlar.

Zeytinyağı Sabunu: En klasik doğal sabunlardan biri olan zeytinyağı sabununu kullanmaya başladığınızda cildiniz daha pürüzsüz olur ve cilt kusurları ortadan kalkar.

Sarımsak Sabunu: Sabun denilince aklınıza mis gibi güzel kokular geliyorsa bunu bir kenara bırakın ve sarımsak sabununu deneyin. Bildiğimiz sarımsak kokusunu taşımayan sarımsak sabununu kullanarak saç dökülmesini engelleyebilir, yeni saçların çıkmasını hızlandırabilirsiniz.

Yasemin Sabunu: Çiçek kokularını seviyorsanız bu sabunu da seveceksiniz. Cildi gençleştiren yasemin sabununun bir faydası da yeni hücreler çıkmasına yardımcı olması.

Yosun Sabunu: İstediğiniz selülitlerinizle savaşan ve sonunda gelip gelmeyi bilen bir sabun ise yosun sabununu kullanabilirsiniz. Özellikle üst bacaklara köpüğünü masaj yaparak uyguladığınızda portakal kabuğu görünümünün azaldığını farkedeceksiniz.

Yılan Yağı Sabunu: Kulağa değişik gelse de bu sabunun yılan yağından yapıldığı gerçek. Özellikle Türkiye’de üretilip Avrupa ülkelerine ihraç edilen yılan yağı sabunu saç dökülmelerini oldukça azaltıyor.

Zencefil sabunu: Daha gergin görünen, alerjilerden arınmış bir cilt istiyorsanız zencefil sabunu kullanabilirsiniz.

Bıttım Sabunu: Özellikle Siirt’te üretilen bıttım sabunu saçlarda mucize yaratabiliyor. Saça ihtiyacı olan bakımı yapan bıttım sabunu cilt hastalıklarını da tedavi edebiliyor.

Himalaya Tuzu Sabunu: Sağlıklı olduğu için hayatın her anında karşımıza çıkmaya başlayan Himalaya tuzu özellikle boyalı ve aşırı işlem görmüş saçlara yoğun bakım yapmak için kullanılıyor.

Hindistancevizi Sabunu: Hindistan cevizinin yoğun ve tropik kokusunu seviyorsanız bu sabunu sevmeniz çok doğal. Özellikle ciltte kullanılan bu doğal sabunu eklem ve kas ağrılarınızı azaltmak için kullanın.

Kakao Sabunu: Yaz aylarında kakao sabunu kullanarak bronzluğunuzun daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda vücuttaki çatlakları gidermek için de kakao sabunu öneriliyor.

Katran Sabunu: Vücdunuzda dönem dönem çıkan egzama ve kaşıntı varsa tedaviye ek olarak katran sabununu deneyebilirsiniz.

Okyanus Sabunu: Okyanusun ferahlığını hissetmek istiyorsanız bu sabunu deneyebilirsiniz. Daha ferah hissedeceğiniz bu sabun mineraller bakımından zengin olduğu için cildi de besliyor.

Karınca Yağı Sabunu: Çok denk gelinen bir sabun olmasa da karınca yağı sabununu istenmeyen tüylerden kurtulmak için deneyebilrisiniz. Özellikle ağda ya da epilasyon sonrasındaki günlerde kullanılması tavsiye ediliyor.

Kına Sabunu: Cildinizin çok zayıfladığını ve yeterince bakım yapamadığınızı düşünüyorsanız kına sabununu kullanabilirsiniz.

Ardıç Sabunu: Bir türlü iyileşemeyen mantar, sedef hastalığı ve egzamanız varsa ardıç sabununu düzenli kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bal Sabunu: Balın enerji veren iyileştirici gücünü sabun olarak banyonuza taşıyabilirsiniz. Üstelik içerisindeki değerlerin cilde iyi gelmesi sayesinde daha ipeksi bir cildiniz olacaktır.


  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çeşitleri, doğal, faydaları, nelerdir, sabun


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 11:00.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.