Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Babaanne, Anneanne ve Dedelerin Çocukları Şımartması

Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Ocak 2023, 23:56   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Babaanne, Anneanne ve Dedelerin Çocukları Şımartması

Babaanne, Anneanne ve Dedelerin Çocukları Şımartması

Anne ve babalar çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek, onlara en iyi eğitimi ve terbiyeyi vermek için çabalarlar, bu konuda belli planlar yaparlar ve onları çocuklarını büyütürken uygularlar. Her anne ve baba çocukları için en iyi ne ise onu yapmak ister. Mesela çalışan anne ve babalar çocuklarını uyuturken sallamak istemezler, çünkü çocuk bu şekilde uymaya alışır ise sürekli sallanmak isteyeceklerdir, ama onlar bu konuda ne kadar çabalarsa çabalasın babaanne ve dedeler 1 haftada çocukları sallamaya alıştırabilir. Bu durum ne kadar anne ve babalar tarafından istenmese de ses çıkaramazlar ve çocukları istemedikleri şeylere alışabilir.

Babaanne, anneanne ve dedeler sizleri büyütürken ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır ve sizle bu günlere gelmişsinizdir. Artık çocuk büyütme sırası sizdedir. Bu yüzden onlar çocuklarınızı şımarttıkları zaman sonuçlarına katlanmak zorunda kalmazlar ve doğacak sonuca sizler katlanmak zorunda kalacaksınız. Sizi büyütmüş olmanın verdiği güç ile kendilerinde torunlarını şımartmak haklarının olduğunu düşünürler ve bu konuda haklıdırlar. Ama önemli olan büyüklerin bu durumu ger dönülmesi güç bir duruma getirmemeleri veya eğer onlar bu noktayı fark edemiyorlarsa anne ve babaların bu noktada büyükleri uyarmasıdır.

Uzak yerlerde yaşayan babaanne, anneanne ve dedelerin yaptıkları bu konuda geri dönülebilir şeylerdir. Mesela çikolata yemesi yasak olan bir çocuk dedesinin aldığı çikolatayı yerse kural çiğnenmiş olur ama dedesi gittiği zaman tekrar eski rutin hale gelinebilir. Aynısı uyku için de geçerlidir büyükanne ve dedelerin aylardır görmedikleri torunlarını doya doya sevme ve görme hakkı vardır, öğlen uykusu birkaç gün aksatılsa bile onlar gittiğinde tekrar eski düzen yakalanabilir. O yüzden sizi büyüten anne ve babalarınızın torunları üzerindeki bu haklarını onlardan esirgemeyin. Fakat büyükler yakında ise ve sık sık torunlarını görüyor ise durum biraz farklıdır. Bu durumlarda onlara sınırlar çizilmelidir ve sınırları geçtiklerinde çocuklarınız için ne pahasına olursa olsun büyükler uyarılmalıdır.

Zaman her geçen gün değişmektedir. Büyükleriniz için doğru olan şeyle günümüzde yeterliliğini kaybetmiş olabilir, ya da onların torunları için iyi olacağı şeyler günümüzde çocuklarınıza değer verebilir. Bunun için büyükleri ile yakın veya aynı yerde oturan anne ve babalar kurallarını kendileri koymalı ve büyükleri bu konuda uyarmalıdır. Çünkü yazımızın başında dediğimiz gibi çocuğunuzun alışkanlıkları değiştiği zaman büyükleriniz değil siz anne ve babalar çaba sarf edeceksiniz.

Babaanne, anneanne ve dedeler de bu konuda biraz hassas olmalıdırlar. Şartların değiştiğini düşünmeliler, her şeyden önce sizin koyduğunuz kuralları çiğnerken siz anne ve babaların nasıl zarar görebileceğini düşünmelidirler. Günümüz şartları çok değişti, artık birçok ailede hem anne hem de baba çalışmaktadır. Zaten gün içerisinde çok çok yorulan anne ve babaların, sabaha kadar da çocukları için yorulmamaları için büyüklerin, anne ve babaların koyduğu kurallara saygı göstermeleri gerekmektedir.

Unutmayın her anne ve babanın kendi çocuğunu kendi istediği gibi yetiştirme hakkı olduğu gibi her babaanne, anneanne ve dedenin de torunları üzerine söz söyleme hakkı vardır. Bu durumda herkes gerekli özeni göstermeli ve gerekli fedakarlıkları yapmalıdır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anneanne, babaanne, Çocukları, dedelerin, Şımartması


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 16:17.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.