Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Ahlaki Değerlerin Çocuklara Anlatımı

Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Nisan 2023, 00:29   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Ahlaki Değerlerin Çocuklara Anlatımı

Ahlaki Değerlerin Çocuklara Anlatımı

Toplumların devamlılığı, huzuru, refahı, düzen ve intizamı için konulmuş bazı kurallar vardır. Bu kuralların bir kısmı devletler tarafından konulur ve bu kuralların dışına çıkmak yasaklanır, aksi halde gerekli cezai işlem uygulanır. Ama bazı kurallar vardır ki hiçbir yazılı dayanağı yoktur. Toplumlarda kendiliğinden o anki ihtiyaçlara göre çıkmış kurallardır. Bu kurallara uymamak cezai bir durum gerektirmese de toplum tarafından bir baskıya maruz kalınır. İnsanların birbirine anlayışlı olması, saygı duyması, birbirlerinin hak ve özgürlüklerini kısıtlamaması, yardıma ihtiyacı olan insanlara yarım etmesi, insanların yaşadıkları çevreyi temiz tutması, markette önce gelenin öncelik sahibi olması gibi birçok kural vardır toplumlarda kendiliğinden oluşmuş. İşte bu kurallar toplumların ahlaki değerlerini oluşturmaktadır.

Sabır çocuklara bir şeyler öğretmek, onlara bir şeyler anlatmak için anne ve babalarda en çok olması gereken erdemdir. Çocuklara bir şeyler anlatmak da yalnız sabır işidir. Anne ve babalar bazen çocuklarını sürekli eleştirir ve kaç kere anlattım sana gibi sözle söyleyerek aceleci bir tavır takınır. Biz tohumu ekmeliyiz, ağacın çıkmasını ve yeşermesini sabırla beklemeliyiz. Ahlaki değerleri çocuklara öğretmek sabır gerektiren işlerin başında gelinlerdendir.

Ahlaki değerler anlatılmaktan ziyade örnek olarak öğretilecek kavramlardır. Attığımız her adımda, söylediğimiz her sözde iki kere düşünmeli ve çocuklarımızın bundan nasıl etkileneceğini unutmamalıyız. Bir mağazada sıra bekleyenleri dikkate almadan sıranın en önüne geçerseniz çocuklarınızdan sıraya geçip sırasını beklemesini bekleyemezsiniz. Siz saygısız olursanız çocuklarınız da saygısız olur. Çocukken bu durum çocuklarınızı fazla etkilemez belki ama ileride toplumdan dışlanmasına ve yalnız kalmasına neden olabilir. Unutmayın ki her insan yaşamak için başka insanlara muhtaçtır. Çocuğunuzun toplumdan soyutlanmış yalnız bir hayat geçirmesini istemiyorsanız onlara ahlaki değerleri çok iyi bir şekilde öğretmeli ve uygulamasını saplamasınız.

Günümüzde televizyon ve internet kullanımının arttığını ve bunların kötüye kullanıldığını görmekteyiz. Çocuklar bunlardan olumsuz etkilenmektedir. Aileler internet ve televizyon kullanımı konusunda çocuklarını sık sık kontrol etmeli ve gözden kaçırmamalıdır. Aksi halde siz ne kadar ahlaklı bir çocuk yetiştirmeye çalışırsanız çalışın, ona ne kadar iyi örnek olursanız olun çocuklarınız olumsuz davranışları görebilir ve etkisinde kalabilir.

Ahlaki değerler toplumdan topluma, hatta aynı toplumda zamandan zamana değişiklik gösterebilir. Sizin zamanınızda çok ayıp olarak görülen bazı şeyler günümüzde doğal olarak karşılanabilir. Bu hususları anne ve babalar olarak takip etmeli ve gözden geçirmelisiniz. Çocuğunuza sizin değer yargılarınıza göre boşuna baskı kuruyor olabilirsiniz.

Kendi çocukluk zamanınızdaki problemleri bir düşünün, siz okula giderken öğretmen sınıfa girdiğinde kalkmamak, sınıfta konuşmak, sakız çiğnemek ayıp sayılır ve bunlar üzerinde konuşulurdu. Şimdi ise okullarda uyuşturucu kullanımı, alkol ve sigara kullanımı gibi şeyler problem olarak konuşulmaktadır. Buradan çocuklarımızın nasıl bir tehlikede olduğunu, onların bu tehlikenden korunmak için sizden daha fazla ahlaki değerlerini koruması gerektiğini anlayabilirsiniz.

Çocuklara ahlaki değerleri öğretirken çok değil ama öz konuşun, yapmak zorundasın gibi sözler söyleyerek onlara açık kapı bırakmayın, baskıcı olun ama tekrarcı olmayın, bu değerlere uymadıklarında onları inatlaşmaya itecek şekilde konuşmayın ve en önemlisi onlara örnek olun.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ahlaki, anlatımı, Çocuklara, değerlerin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 16:37.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.