Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak

Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 00:59   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak

Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak

Bilinçli her anne babanın çocuklarına kazandırmak istedikleri alışkanlıkların başında gelir kitap okuma alışkanlığı. Televizyon, bilgisayar gibi fazla çaba sarf etmeden kolay yollan bilgiye ulaşılabilen yeni teknoloji makineleri mevcut iken zaten zor bir şey olan kitap okuma alışkanlığı kazandırmak daha da zor bir hal almıştır.

Kitap okumak çocuklara televizyon ve bilgisayardan çok daha fazla şey kadar, bir çocuğun kitap okuduğunu, başka çocuğun da aynı kitabın filmini izlediğini varsayalım. Sizce hangi çocuğun yaptığı daha yararlı olmuştur. Film izleyen çocuk okumak, düşünmek, merak etmek, çaba sarf etmek zorunda kalmadan 1 saat içinde tüm hikayeyi öğrenir ve biter. Kitap okuyan ise günlerce o kitabı okumak zorunda kalır. Sadece harfle vardır, okuduğunu anlamak zorundadır, olayın geçtiği yer ona hazır olarak sunulmaz o yazılanlardan çıkarmak ve hayal etmek zorundadır, okurken ara verir ve sonra ne olacağını merak eder, tahminler yürütür. Kitap boyunca o kadar yeni kelime okumuştur ki kelime dağarcığına onlarca kelime eklemiştir. Evet sorumuzun cevabına gelelim, kitap okuyan çocuk daha verimli bir iş yapmıştır. Beyni çalıştıran bütün fonksiyonları yapmıştır, okumuş, anlamaya çalışmış, hayal etmiş, merak etmiş ve tahminlerde bulunmuştur. İzlediğiniz filmlerde siz senaristin hayal gücüne kalmış durumdasınız, o okuduğundan ne anladı ise ve kafasında nasıl canlandırmış ise onu görürsünüz, ama kitap okurken yazar her şeyi size bırakmıştır.

Kitapların çocuklara olan faydaları saymakla bitmez, çocuklar kitaplarla görür, araştırır, öğrenir, keşfeder ve hayal kurar, kitaplar çocukların duygu ve düşünce dünyasını besler, hayal dünyasını geliştirir.

Çocuklara kitapları sevdirmek için aileler neler yapmalıdır;

• Anne ve babalar kitap okumayı sevmeli ve alışkanlık haline getirmeliler ki çocuklar da onları örnek alarak kitapları sevsin ve değer versin.

• Kitap sevgisi çok küçük yaşta aşılanmalıdır, çocuklarınızın okuma yazma bilediği dönemlerde de onlara sadece resimlerden oluşan kitaplar alın ve kitaplarla ilişkili büyümesini sağlayın.

• Aile olarak bir kitap okuma saati seçin ve o saatlerde tüm aile bireyleri bir arada toplansın ve kitap okusun.

• Çocuklarınıza küçükken bol bol kitap okuyun.

• Beraber kitapçıya giderek okumak istediği kitabı kendi seçmesine izin verin.

• Onu ödüllendirmek için hediye aldığınız zamanlarda kitap hediye edin.

• Okuduğu kitapları koyabileceği bir kitaplık yapın, o kitaplıktaki kitap sayısı arttıkça motivasyonu da olumlu yönde etkilenecek ve artacaktır.

• Kitap okuduğu zaman onu takdir edin, onun yanına sevdiği yiyeceklerden, meyve sularından getirin bu onu mutlu edecektir.

• Başkalarının yanında çocuğunuzun kitap okuduğunu onu överek anlatın.

• Örnek aldığı kişilerin çok kitap okuduğunu söyleyin.

• Ne yaparsanız yapın kitap okumayı ceza olarak çocuklarınıza vermeyin, bu en iyi soğutma yöntemidir, çocuklarınızdaki kitap sevgisini sonsuza kadar kaybedebilirsiniz.

• Çocuğunuzun takip etmesi için haftalık, aylık çocuk dergilerine abone olun.

• Okuduğu kitapları size anlatmasını isteyin ve sonunda teşekkür edin.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alışkanlığı, Çocuklara, kazandırmak, kitap, okuma


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 20:41.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.