Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Astroloji

Astroloji Burçlarla ilgili bütün paylaşımların yer aldığı bölüm.


Dünyaca Ünlü Yazarlardan Burcuna Uygun Aşk Tanımları!

Burçlarla ilgili bütün paylaşımların yer aldığı bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Mart 2023, 10:39   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Dünyaca Ünlü Yazarlardan Burcuna Uygun Aşk Tanımları!

Dünyaca Ünlü Yazarlardan Burcuna Uygun Aşk Tanımları!

Koç
“İki insan birbirini seviyorsa, buna mutlu bir son yoktur.” Ernest Hemingway


Birbirini seven insanlar mücadeleyi bırakır, aşklarını yaşamaya koyulurlar ve yeterince mutlularsa sonsuza dek yeni heyecanlara kapılarını kapatırlar. Ancak Koç’un aşkı uğruna savaşmaya, yenilip güçlenmeye, ayağa kalkıp kazanmaya ihtiyacı vardır. Aşkın imkansızlıkla tatlandığı savı Koç diyarında vücut bulur ve aşk bir tür kovalamaca olursa şahlanır.

Boğa
“Sevdiğinin bir başkasıyla mutlu olduğunu görmekten daha acı bir şey varsa, o da sevdiğinin seninle mutsuz olduğunu görmektir.” Gabriel García Márquez


Boğa tümüyle sevmek ve sevilmek arzusu duyar! sonsuza dek yaşamının tam ortasına yerleşecek güvenli bir ilişki bulduğu anda yaşam amaçlarının büyük bir çoğunluğunu gerçekleştirdiğini düşünür ve rahat eder! Boğa için yeterince sevilmediği, kendini eksik ve güvensiz hissettiği bir birliktelikten daha acı bir şey yoktur!

İkizler
“Ne kadar çok insanı seversek, asıl sevdiğimiz bir tek kişiyi de o kadar çok ve kuvvetli severiz. Aşk dağıldıkça azalan bir şey değildir.” Sabahattin Ali


İkizler’in ilişkiler ağı herkesten fazladır. Yaşamı boyunca herkesten çok insana temas eder. Hem sosyal hem duygusal olarak fazlaca sever! Sevdikçe genişleyen kalbi, daha büyük sevmelere uygun hale gelir ve İkizler çok yönlülüğünü ilişki dünyasına da taşır!

Yengeç
“Bir kadınla sevişmek ve bir kadınla uyumak iki ayrı tutkudur, sadece farklı değil aynı zamanda da zıt tutkular. Aşk çiftleşme arzusunda duyurmaz kendini, uykuyu paylaşma arzusunda duyurur.” Milan Kundera


Yengeç temelde birleşmenin, cinsel hazzın çok ötesinde, kalbinin derininde, yüreğinin şefkatinde gizli bir aşkla sever! Yengeç aşk yaşamaz, sevdalanır! Hazzını yaşayıp dönüp sırtını yattığı biriyle birlikte olmaz. Tek bir vücut olup göğsünde uyumak, tüm benliğiyle sarmak ister!

Aslan
“Aşk; iki insanın bilinçlerini birleştirme çabasıdır. Boşuna bir çaba, çünkü insan kendi bilincine mahkumdur.” Jean Paul Sartre


Aslan aşkın girdabına da kapılsa, kendinden geçip sevdiğine ait olduğu yanılsamasına da kapılsa temelde kendi mutluluğunu artırmaktır amacı. Elbette böyle çıkarcı bir yaklaşımı olmaz, ancak farkında olmadan ilgiye doymak, bolca sevilmek, kendi zihinsel gerçekliğini daha da yüceltmek için ilişki kurar!

Başak
“Kim aşık olmuşsa, kendisinin eksik parçalarını arıyordur. Bu yüzden aşık, maşuğunu düşündükçe acı çeker. Bu tıpkı, uzun zamandır görmediğin birinin odasına girdiğinde bulduğun anılar gibidir.” Haruki Murakami


Başak tüm ilişkilerine katkı sağlamak, birlikte olduğu herkese faydalı olmak ister. Tabi ki sevdiği kişinin de onun yükünü hafifletmesi, kaygılarından uzaklaştırmasını bekler! Başak kendi tamamlayıcısını bulduğunda, olmaz denen olur, aşka düşer!

Terazi
“Cehennem nedir? Bence o sevmeyi başaramamaktan acı çekmektir.” Fyodor Mihailoviç Dostoyevski


Terazi aşksız duramaz, ilişki kurmazsa yaşayamaz. Daima sevilmek ve sevdiği elinin altında, sağ yanında, dibinde, önünde, ardında bir hayat sürmek ister. Terazi iki kişi olmak ister. En büyük korkusu yalnız kalmak olan Terazi; sevemezse cehennemini yaşar!

Akrep
“İnsan kendini bir kadına duyduğu aşk yüzünden öldürmez. Aşk bizi tüm çıplaklığımız, sefilliğimiz, düşkünlüğümüz ve hiçliğimizle açığa vurduğu için öldürür.” Cesare Pavese


Aşk Akrep’in hem intiharı hem de ölümsüzlük iksiridir. Zira Akrep’in yaşam amacı gizemlerini sakladığı karanlıklarını korumak, gün ışığının sızamayacağı yerlerini olası tehditlere karşı güvende tutmaktır. Aşk kilit tanımaz, yasak bilmez! Akrep aşkının karşısında tüm varlığıyla soyunur, o ana dek gizlediği her şeyiyle görünür olur!

Yay
“Aşk, birbirine bakmak değil, birlikte aynı yöne bakmaktır!” Antoine de Saint-Exupéry


Galaksi keşfi sırasında insan olmayı deneyimleyen, hayal gücünü özgürlük ötesine taşıyan “Küçük Prensin” büyük hikayesini anlatan, bakmanın değil görmenin önemini vurgulayan eserin yazarı tarafından tanımlanan aşk ancak kâşif Yay’ın hissine tercüman olabilir.

Oğlak
“Aşkın kötü tarafı insanlara verdiği zevki, eninde sonunda ödetmesidir. Şu veya bu şekilde. Fakat daima ödersiniz.” Ahmet Hamdi Tanpınar


Oğlak aşkın avareliğine kapılıp uçuşmaktan, yaşanacak olası bir hüsranda tüm zamanlarını beyhude bir ilişki peşinde çöpe atmış olmaktan korkar! Onun için aşk da yaşamın bir parçası olarak konrollü bir biçimde yaşanmalı, ancak kendi arzu ettiği zamanda ve sınırlar içinde kalmalıdır. Ama ne yazık ki aşk plan tanımaz, zevke düşürür ve sonunda cezalandırır!

Kova
“Aşk yalnızca cinsel olamaz; çünkü o zaman bencilcedir ve bencilce olduğu için de yaratmaz, yıkar.” Vladimir Nabokov


Kova aşkın rasyonel boyutunu sever. Onun için ancak birbirlerinin yaşam amaçlarına katkı sağlayan, ortaklaşa bir yaşamda birbirlerini geliştiren ve yücelten birliktelikler başarıya ulaşabilir. Aşk toplumsal olana katkı sağlamalı, bencil dünyaların, özel yaşamların ötesinde bir birliktelik kurulmalı, aşk yaratmadır.

Balık
“Aslında en iyi aşk, değil tanımak, hiç görmediğin kişiye duyulan aşktır. Körler iyi aşık olurlar mesela.” Orhan Pamuk


Balık henüz kimselere değmemişken gözü aşkı yaşamaya başlar! Düşlerinde yarattığı dünya onun için gerçek dünyanın çok ötesinde bir değer taşır ve ideal ilişkisi de elbette orada konumlanır. Balık var olan aşkını kadersel olarak karşılaştığı birine yansıtarak devlerin aşkını yaşayabilir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşk, burcuna, dünyaca, tanımları, uygun, yazarlardan, Ünlü


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 00:11.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.