Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası

Bitkilerin Dünyası Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Farklı Mevsimlerde Açan 15 Saksı Çiçeği

Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Mart 2023, 11:27   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Farklı Mevsimlerde Açan 15 Saksı Çiçeği

Farklı Mevsimlerde Açan 15 Saksı Çiçeği



Afrika Menekşesi
Afrika menekşesinin pembe, mor ve beyazın her tonunda çiçekleri vardır. Yapraklı kalp şeklindedir. Yıl boyu çiçekli kalabilen Afrika menekşesi, yılda birkaç kez, birkaç haftalığına dinlenme dönemine girer. Doğrudan gelen güneş ışığını, özellikle öğle güneşini hiç sevmeyen bu bitki türü, yarı gölge ya da hafif güneşli yerlerden hoşlanır. Kışın çok su istemez, ancak yazın bol bol sulanmalı, toprağı her daim nemli tutulmalıdır. Büyük saksı, sık saksı değişimi, az ışık ve besin eksikliği çiçek açmasını engelleyebilir.

Arap Sümbülü
Ülkemizde Akdeniz Bölgesi’nde, Toros Dağları’nın denize bakan makilik alanlarında doğal olarak yetişen Arap sümbülünün mavi, mor çiçekleri vardır. Soğuktan ve sıcaktan kolay kolay etkilenmez. Kuraklığa dayanıklıdır ve güneşi sever. Mart – Mayıs aylarında çiçeklerini açan Arap sümbülü, 15-20 santimetreye kadar boylanma yapabilir.

Çiğdem
Hem saksıya hem de bahçeye çok yakışan çiğdemin bakımı oldukça kolaydır. Çiğdemi, çiçekliklerde, ağaç altlarında ve saksılarda kullanabilirsiniz. Mor, sarı, beyaz ve alacalı mor tonlarının ortasında yer alan sarı tohumlar, oldukça hoş bir görüntü verir. Sağlıklı bir gelişim için organik maddece zengin toprak isteyen çiğdem, Ocak-Nisan ayları arasında çiçek açar. Fazla su istemez, geçirgen ve kuru topraklarda da mutlu olur.

Çuha Çiçeği
Ocak-Mayıs ayları arasında rengârenk çiçeklerini sunan çuha çiçeği, çok yıllık, dayanıklı, otsu bir bitkidir. Kışın, açan çiçekleri yerinden sökmezseniz, yeşil yaprakları tüm yaz sizinle kalır. Kırmızı, sarı, mor, pembe ve beyaz renklerde demetler halinde açan çuha, nemli toprakları sever.

Frezya
Huni biçimindeki güzel ve parlak renkli çiçeklere sahip olan frezya, yapraksız ve tüysüz dalların üzerinde yer alır. Bahar döneminde çiçek verir. Soğuğu hiç sevmeyen frezya, sağlıklı gelişimi için geçirgen, hafif ve aynı zamanda organik maddece zengin toprakları tercih eder. Soğanlı olan bu bitki, düzenli sulama ister.

Funda
Çok fazla sulama istemeyen funda, sağlıklı gelişim göstermek için sıcağa ihtiyaç duyar. Gösterişli çiçeklerinin rengi genellikle pembe ve mordur. Ülkemizde Karadeniz, Marmara ve Ege’de yetişen fundanın büyük olanlarını bahçede büyütebilirsiniz.

Fuşya (Küpe Çiçeği)
Fuşyanın küpe gibi sarkık formlu küçük çiçekleri vardır. Kırmızıdan mora, beyazdan pembeye kadar geniş bir renk hazinesine sahiptir. Bahar ve yaz ayları boyunca bol bol çiçek açan fuşyanın yüze yakın türü bulunur. Hem bahçede hem de saksıda yetişen fuşya, bol su ister. Bu nedenle toprağını sürekli nemli tutmanız gerekir. Sağlıklı bir gelişim göstermesi için aydınlık bir ortamda gelişmesi lazımdır.

Hercai Menekşe
Hercai menekşenin hem renkli, hem de yumuşak olan yaprakları, kalbe benzer. Eşit büyüklükte olmayan ve her birinde iki ayrı renk bulunan beş tane kadife taş yaprağı vardır. Bu yaprakların biri aşağıya, dördü yukarıya bakar. Menekşe, tohum yoluyla çoğalır. Üretildği ilk yıl, çok daha güzel ve güçlü olur; ikinci yıl zayıflayıp, küçülür. Rutubet hoşuna gider, çok su istemez ve kısmen yarı gölgeli ya da yarı güneşli yerlerde yaşamak ister. Humusça zengin topraklara bayılan menekşe, kış aylarında üzerine yağan karla birlikte üşür ve kendisini silkelemenizi bekler.

Kaktüs
Doğada 60 familyada 300 türü bulunan kaktüs, susuzluğa ve yüksek sıcaklıklara karşı oldukça dayanıklıdır. Çok az su isteyen kaktüs, genellik güneşi ve sıcak ortamı sever. Sulama esnasında musluk suyu kullanmak, kaktüsün ölmesine neden olabilir. Kökleri ince lifler şeklinde olduğu için çok derin toprak istemez.

Karanfil
Güzel kokulu karanfil çiçeği, humusça zengin, kumlu ve geçirgen topraklarda sağlıklı bir gelişim gösterir. Toprak, nemli kalacak şekilde sulama yapılmalıdır. Boyu genel olarak 30-90 santimetre arasında değişen karanfilin, ışık isteği fazladır. Karanfil, sadece bahçelerde değil, saksılarda da kolaylıkla yetiştirilebilir.

Kartopu
150’ye yakın türünün bulunduğu kartopu çiçeklerinin rengi sarımsı-beyazdır. İlkbaharda açan beyaz çiçekleri, sonbaharda siyah küçük toplara dönüşür. Kartopu, 3-4 metreye kadar boylanma yapabilir. Dayanıklı bir bitki türüdür ve su isteği fazladır.

Leylak
Her türlü toprakta gelişim gösterebilir, ama en ideali nötr ya da alkali, nemli ve zengin topraklardır. Bakımı kolaydır, doğrudan güneş alan yerlerde kaliteli ve iri çiçekler verir. Aşırı rutubetten hoşlanmayan leylak, çok sıcak bölgelerde, yarı gölge yere ekilmelidir. Salkım şeklinde olan çiçekleri katmerli, mor, beyaz, pembe ve krem renklerinde olan leylağı hafta bir kez sulamanız yeterli olacaktır.

Lobelya
80 santimetreye kadar boylanma yapabilen lobelyanın sağlıklı gelişim göstermesi için güneşli ya da yarı gölge alana ihtiyacı vardır. Lobelyanın yapraklı koyu yeşil ve harelidir. Humusça zengin ve geçirgen toprakları sever. Aşırı güneş, soğuk ve rüzgârdan korunması gerekir. Çiçekleri Temmuz ayında açmaya başlar.

Mercan
Mercan çiçeği, sarkık formu itibariyle saksılarda oldukça şık ve dekoratif durur. Kış mevsiminde bahara geçişte budanması gereken mercan, bol güneş alan alanlara dikilmelidir. Ilıman bölgelerde sağlıklı gelişim gösterdiği için kış aylarında camekânlı yerlere alınmalıdır. Yaz aylarında bol su isteyen mercan, yaz mevsiminden sonbahar mevsimine kadar çiçeklidir.

Orkide
Asil ve göz alıcı olan orkide, sizden bol ilgi ve sevgi bekler. Yaklaşık 3 ay çiçekli kalır. Beyaz, pembe mor renkteki çiçekleri oldukça dayanıklıdır. Yılda birden fazla defa açar. Sağlıklı bir orkidenin yaprakları çimen yeşilinde olur. Yaz aylarında bol su ister. Kışın ise, toprak nemli olmalıdır. Asla soğuk su verilmemelidir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açan, Çiçeği, farklı, mevsimlerde, saksı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 13:17.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.