Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası

Bitkilerin Dünyası Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Mimoza Çiçeğinin (Küstüm Çiçeği) Bakımı ve Yetiştirilmesi

Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Nisan 2023, 02:43   #1
Çevrimiçi
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Flower Mimoza Çiçeğinin (Küstüm Çiçeği) Bakımı ve Yetiştirilmesi

Mimoza Çiçeğinin (Küstüm Çiçeği) Bakımı ve Yetiştirilmesi



Baş döndüren kokusuyla ve sarının en güzel tonunda açan çiçekleriyle bulunduğu ortama eşsiz güzelliğini katan Mimoza çiçeğini yakından tanıyalım.

Halk arasında “küstüm çiçeği” olarak da bilinen mimoza, Fabaceae familyasına ait bir akasya türüdür. Anavatanı Avustralya olarak kabul edilen bu ağaç formundaki çiçek genellikle tropik ortamlarda yetişir. Kış aylarında yapraklarını dökmeyen, olduğu yerde kuruyan bu çiçeğin, çiçek dilindeki anlamı da “fazla alıngan” anlamına gelir.

Mimozanın 1100 – 1200 civarında türü bulunur. Çevresinde bıraktığı hoş kokunun, akılda kalıcı olmasında en az güzel görüntüsü kadar etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Çok dağınık büyüme gösterebilen Mimoza, geniş alanlar kaplamayı sever. Sarı dışında beyaz ve kırmızı renkte çiçek açan türleri de mevcuttur.

Toprak bakımından seçici olmamasına karşın azot bakımından zengin ve kireçsiz topraklardan hoşlanır. Güneşe bakan alanlarda daha çabuk büyüyebilen Mimoza, sıcağa ve susuzluğa karşı dirençlidir. Ancak çok susuz kaldığı zaman çiçek açmaz ya da kurur. Tohum ya da çentik yöntemi ile üretilebilir. Geniş alana yayılabilme özelliği sebebiyle dikim işlemi sırasında tohumların aralarında 2,5 – 3 metre bırakılması faydalı olacaktır.


  Alıntı
Alt 17 Şubat 2024, 15:03   #2
Çevrimiçi
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Mimoza Çiçeğinin (Küstüm Çiçeği) Bakımı ve Yetiştirilmesi



Latince adı Acacia Dealbata olan Mimoza çiçeği ülkemizde küstümotu olarak da bilinmektedir. İspanya ve İtalya’da oldukça yaygın bir çiçektir.

Mimoza çiçeğinin sarımsı, renkli, hoş kokulu küçük çiçekleri vardır. Küstümotu ve dokunmabana olarak da bilinen mimoza çiçeğinin 300 farklı türü vardır. Adını, dokunulduğunda büzülüp kapanan çiçeklerinden alır.

Mimoza bahçede kolayca yetiştirilebilir. İlkbahardan 3 ay önce ekilen mimoza çiçeği bahar aylarında filizlenir. Kış çok soğuk geçmezse kış sonu, ilkbahar başı ya da ilkbaharda çiçeklenir.

Tohumlar Temmuz-Ağustos aylarında olgunlaşır. Kış soğuklarına dayanıklı değildir. En fazla -10 dereceye kadar dayanabilir.

Ülkemizde de oldukça yaygın olan mimoza bol güneş alan, ılıman iklimleri ve kireçsiz toprağı sever.

Bakımı kolaydır ve hızlıca büyür. Kış aylarında yapraklarını dökmez. Çiçeklendikten sonra her yıl düzenli olarak budanması gerekir.

Yeri değiştirildiğinde kolay kolay uyum sağlayamaz. Bu sebeple bahçeye dikilecekse yeri iyi belirlenmelidir. Saksıya dikilecekse de saksının yeri sık değiştirilmemelidir.

Dikilirken eğer yanında başka mimozalar da olacaksa aralarında en az 15 metre mesafe olmalıdır. Dikileceği toprak kireçli ise toprağa kükürt dökülmelidir.

Çok fazla havalandırma yapılması, çimleme ile uğraşılması kökleri yüzeye yakın olan mimozalara zarar verir.

Hoş kokulu bir çiçek olan mimoza parfüm yapımında da kullanılır. Mimozanın yaprakları ince, uzun ve yeşildir.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bakımı, Çiçeği, Çiçeğinin, küstüm, mimoza, yetiştirilmesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 14:49.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.