Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası

Bitkilerin Dünyası Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Tuzlu Suya Dayanıklı Bitkiler

Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Ağustos 2023, 11:48   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Tuzlu Suya Dayanıklı Bitkiler

Tuzlu Suya Dayanıklı Bitkiler



Tuzlu suya dayanıklı bitkiler hangileridir? Deniz kenarında bitki ve ağaç yetiştirmek isteyenler, denizden gelen rüzgara ve tuzlu suya dayanıklı bitkileri tercih etmelidir.

Denizi, güneşi ve kumu en az bizim kadar seven bu bitkiler ile deniz kenarındaki ve civarındaki alanları renklendirebilirsiniz. Bunun için bu alanlarda tuzlu suya dayanıklı bitkiler tercih edilmelidir.

Akasya


Soğuğa duyarlı olan bu ağaç, aynı zamanda güneşi çok sever. Sarı renklerde açan güzel kokulu çiçeklere sahiptir. Budama ile istenilen şekli alabilecek akasya ağacı için iyi drene edilmiş toprakları tercih etmelisiniz.

Salkım Söğüt


Asprinin ana maddesi olan salkım ağacı, güneşi ve suyu seven bir bitkidir. 20 metreye kadar boylanabildiği için yetiştirilmesi için geniş alanlar ve bahçeler tercih edilir. Dalları çok ince ve esnek olduğu için dalları aşağı doğru sarkar. Bu da ağaca egzotik bir görüntü verir. Kolayca kök salabilme özelliğine sahiptir. Sonbaharda sarıya dönen, parlak yeşil yapraklarıyla bulunduğu ortama canlılık katar.

Erguvan


Enine ve boyuna gelişen erguvan ağacı 10 metreye kadar boylanabilmektedir. Güneş ışını sever ve kuraklığa dayanıklıdır. İlkbahar başlangıcında kırmızı ya da pembe çiçekler açar.

Ilgın


Tuzlu topraklarda kolayca yetişebilen ılgın ağacı, yıl boyunca yeşil kalabilmektedir. Bu sebeple peyzaj ve süslemelerde sıklıkla kullanılır. Tuzlu su, yapraklarının canlı kalmasını sağladığı için deniz kenarlarında kolaylıkla yetişebilir. Köklenme özelliği sayesinde, toprağın derinlerinde bulunan suyu çekerek hem kendine hem de çevresindeki bitkilerin su ihtiyacını karşılayabilir.

Katır Tırnağı


Güneş seven bu bitki, kuru ve kumlu toprakları tercih eder. İlkbahar ve yaz aylarında gelişim gösteren katır tırnağı, küçük ve seyrek yapraklara sahiptir. Küçük sarı çiçekler açan bu bitki, soğuğa ve dona karşı dayanıklıdır.

Zakkum


İhtiyacı olan suyu aldığında boyu 3 metreden fazla uzayabilen bu bitki, aynı zamanda susuzluğa oldukça dayanıklı olması ile bilinir. Kışın sert koşullarına fazla dayanıklı değildir. Genellikle pembe çiçekli türüne rastlanan zakkum, zehirli bir bitkidir. Bu sebeple çocukların ve hayranların kolayca ulaşamayacağı yerlerde yetiştirilmesine dikkat edilmeldir.

Fırça Çalısı


Yaz mevsiminde kırmızı çiçekler açan bu bitki her daim yeşil kalabilmektedir. Organik madde bakımından zengin topraklarda, bol güneş alan ortamlarda yetiştirilmesi uygundur. Bakımı son derece kolay olan bu bitki budamaya da yatkındır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bitkiler, dayanıklı, suya, tuzlu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 05:32.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.