Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası

Bitkilerin Dünyası Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Bodrum Papatyasının Bakımı ve Yetiştirilmesi

Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Mart 2024, 17:54   #1
Çevrimdışı
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Flower Bodrum Papatyasının Bakımı ve Yetiştirilmesi

Bodrum Papatyasının Bakımı ve Yetiştirilmesi



Papatyagiller familyasından bir çiçek olan bodrum papatyası kışa dayanıklı olmayan bir bahçe süs bitkisidir.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Kış soğuklarına dayanıklı olmayan bodrum papatyası güneşi ve gevşek toprağı sever. Beyaz, pembe, mor, eflatun, mavi, sarı, turuncu ve çeşitli renklerde çiçek açar. Güney Ege kıyı kesimleri ve Akdeniz bölgesi kıyı kesimlerinde yetiştirilir. Çiçeklenme dönemleri kış sonu ile ilkbahar başıdır. Bodrum papatyası iyi bir çiçeklenme göstermek için serin gecelere, güneşli gündüzlere ihtiyaç duyar.

Bodrum Papatyası Bakımı
Güneşi çok sever. Saksılarda, balkonlarda yetiştirilebilir. -1°C derece, en fazla -3°C derede soğuğa dayanıklıdır. Toprak seçmez fakat sulama dengeleri önemlidir.

Toprak: İyi geçirgen olmalıdır. Geçirgen olması dışında toprak fark etmez.

Sulama: Çiçeklenme dönemlerinde aşırıya kaçmayacak şekilde sulanmalıdır. Toprak tamamıyla kuru olmamalıdır. Yazın çiçek açmıyorsa sulama pek önemli değildir. Susuzluğa, kuraklığa dayanıklıdır. Saksıda yetiştirirken ayda bir defa bitki besini verilmelidir.

Çoğaltılması: Çelikle çoğaltmalısınız. Tohumdan çoğaltacaksanız tohumlar serin havada çimleniyor. İlkbaharda fazla gecikmeden tohumları ekmelisiniz. Kışın don olayı görülmeyen yerlerde tohumları yaz sonuna doğru ekebilirsiniz. Tohum ektiğiniz kasaları serin rüzgar alan bir yerde tutun. Tohumlar çimlenmeye başlayınca güneşli yere alın.

Çelikle çoğaltılması: İstanbul için en iyi köklenme zamanı nisan sonu veya eylül sonudur. Tomurcuklu olmaya dallardan alın. En üstte iki yaprak kalacak şekilde makasla alt yapraklarını kesin. En üstte iki yaprak kalsın. Bunları kapalı tutmalısınız. Tuttuğunuz yer direkt güneş almamalı ama kuvvetli aydınlık olmalıdır. Bir ayda köklenir.

Yeni yerlerine diktikten sonra tutup tutmadıklarından emin olun. Birkaç santim uzadıktan sonra tepelerini koparın. Bodrum papatyalarınızı kışın don olaylarından korumalısınız.

Daldırma ile çoğaltmak: Uzun dallarının bir kısmını 5 santim derinliğe, toprağa gömün. Fakat dalın ucunu gömmeyin. Dal topraktan çıkmasın diye toprağın üzerine taş koyun. İki ay içinde köklenir. Dalı ana bitkiden kesin ve topraktan sökerek başka yere dikin.


  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bakımı, bodrum, papatyasının, yetiştirilmesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 06:30.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.