ForumAdasi.Com

ForumAdasi.Com (https://www.forumadasi.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumadasi.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Yılbaşı Çiçekleri Nelerdir? (https://www.forumadasi.com/bitkilerin-dunyasi/40646-yilbasi-cicekleri-nelerdir.html)

Zeze 04 Mayıs 2024 17:42

Yılbaşı Çiçekleri Nelerdir?
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Atatürk Çiçeği
Soğuk ve kasvetli havalara inat, kırmızı renkteki Atatürk çiçeği kışın renkli bir alternatif. Atatürk çiçeği, uzun yıllar yaşayabilen bir bitkidir. Yaprakları uzun saplı ve büyüktür. Aydınlık ve yarı gölge alanları sever. Güneş ışığını pek sevmez. Sıcak ortamlarda bulundurulmamalıdır. Yaprakları, sürekli nemli kalmalıdır. Toprağı sürekli sulanmalıdır. Her nisan ayında, saksısı değiştirilmelidir.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Atatürk çiçeği suyu çok seven bir bitkidir. Nemli ortamları tercih etmek gerekir. Atatürk çiçeği toprağına yaprak çürüntüsü, kil ve yanmış çiftlik gübresi karıştırılması gerekir. Atatürk çiçeğine ayda bir sıvı gübre verilmelidir. Atatürk çiçeği aydınlığı sever. Direk ışığa maruz bırakılmamalıdır. Atatürk çiçeği ılık ortamları sever. Bulunduğu ortam kışın en düşük 15 santrigat derece olmalıdır. Çok sıcak ortamlardan da hoşlanmaz.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Nergis Çiçeği
Soğanlı bir Akdeniz bitkisidir. Nergis çiçekleri süs bitkisi olarak yetiştirilir. Bu çiçeklerin boyları 15 – 50 cm arasında değişir. İlk baharda yaydıkları güzel koku ile, baharı müjdelerler. Bahar ayında çiçek verirler. Çiçekleri genelde sarı ve beyaz renktedir. Her sapında birden fazla çiçek bulunur. Çiçeklerin ortasında bir taç bulunur. Fulya, beyaz nergis ve zerren gibi çeşitleri vardır.

Nergis çiçeği soğanları ile üretilir. Organik maddelerce zengin, nemli ve kumlu topraklarda yetiştirilmesi gerekmektedir. Güneş ve yarı gölge alanları severler. Çiçekleri solduktan sonra nergisler kesilmemelidir. Dinlenme dönemlerinde kuru ortamlarda bekletmeniz gerekir. Bekleme dönemindeki nergisleri sulamalısınız.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Çobanpüskülü
Soğuk iklimleri seven çobanpüskülünün hem kısa boylu, hem de uzun boylu türleri vardır. Kimi türlerinde dikenli yapraklar, kimilerinde ise parlak kırmızı meyveler dikkat çeker. Kış aylarında eksi 15 santigrat dereceye kadar dayanan bir bitkidir. Yine de aşırı soğuklarda, bitkinin üzerinin bir naylon ile örtülerek korunması önerilir.

Çobanpüskülünün geçirgen ve nemli toprakta yetiştirilmesi tavsiye edilir. Güneşi seven bu bitki, 3-20 metre arası boylanabilir. Bitkinin gövde kavuğu gençken yeşil olur, ilerleyen yaşlarda ise griye döner. Çobanpüskülünün yaprakları sararmamakla birlikte, dört mevsim yeşildir. Derimsi ve parlak olan bu yapraklar, çit ağacı olarak kullanıldığında, şık bir görünüm oluşturacağından tavsiye edilir.


Saat: 10:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.