Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası

Bitkilerin Dünyası Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Bitkilerle ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Kasım 2022, 11:03   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?



Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Eğer çiçeklerle çok ilgiliyseniz, çiçeklerinize bakmak size huzur veriyorsa şimdi okuyacaklarınız tam size göre. Orkide çiçeği bakımı zor, son derece sabır isteyen bir iştir. Eğer sağlıklı, özenli bir şekilde bitkinize bakmak istiyorsanız her bir ayrıntıyı göz önünde bulundurmanız gerekir. Yazımız bu konu üzerinde size çok yardımcı olacaktır.

Öncelikle tohum konusunda dışarıdan alabileceğiniz gibi evinizde büyüttüğünüz orkide tohumlarından da faydalanabilirsiniz.

Orkide çiçeğinin genel bakımı ise şu şekildedir. Orkide yeterli güneş ışığına, neme , yeterli suya ve özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Beyaz ve mor orkide bakımı aynıdır. Bunun yanında vitamin kullanırken de dikkatli olmak gerekir. Gereksiz yere vitamin kullanmak iyi sonuçlar vermeyebilir.

Güneş ışığı anlamında eğer çok ışığa maruz kalırsa yapraklarında ve gövdesinde yanıklar meydana gelir fakat az güneş ışığına maruz kalırsa da çiçek açmayabilir.

Orkideler tropikal bitkiler olsalar da yaz aylarında aşırı sıcak olan bölgelere uygun değildir orkidenin sağlıklı büyümeye devam etmesi için en az 18 en fazla 29 dereceye ihtiyaçları vardır daha azı veya daha fazlası orkidenizin gelişimini etkilemez fakat bitkinize zarar verecektir.

Orkidelerin istediği nem miktarı %50 ila %70 arasında değişmektedir fakat daha fazla nem bitkinizin daha sağlıklı büyümesine sebep olur.

Orkideniz için sulama şekli ve miktarı çok önemlidir. Fazla su vermek bitkiniz için iyi olmayacaktır. Genelde haftada bir su vermek ya da aynı ölçüdeki suyu iki güne bölerek vermek iyi olacaktır. Verdiğiniz suyun oda sıcaklığında dinlenmiş olmasına özen göstermelisiniz.

Orkide çiçeğinin toprağı nasıl olmalıdır?
Orkide bakımında bir diğer önemli konuda toprağıdır. Orkide çiçeği tropikal iklim bitkisi olduğu için özel bir bakım, nem ve yine özel bir toprak ister. Bitki köklerinin güneş ışığını yeteri kadar filtrelemesi ve alacağı maksimum nemi alması gerekmektedir. Dışarıdan alınan saksı harçları orkideniz için doğru bir tercih olmayacaktır. Peki orkideniz için en doğru saksı harcını nasıl hazırlamalısınız ?

Öncelikle orkidenizi çok iyi tanımalısınız türünü, yapısını ve özelliklerini bilmelisiniz. Sulama sıklığınıza çok dikkat edin, bazı orkideler aşırı nemden bazıları ise ara ara kuru kalmaktan hoşlanırlar. Kök kalınlığına özen gösterin köklerin kalınlığı alacağı nemin, oksijenın ve güneş ışığının ölçüsünü belirler.

Diğer bitkilerde kullanılan toprağı orkide çiçeğinde kullanmanız doğru olmayacaktır. Orkide toprağı ağaç kabukları, odun kömürü parçaları, sphagnum yosunu, pomza , eğrelti otu, strafor parçaları gibi malzemeler kullanılmalıdır.

Orkide çiçeği neden kurur?
Orkidelerin yeterli güneş ışığı ve nem alması çok önemlidir. Fazla sulandığında köklerde yumuşama ve şişme olur az sulandığında ise kuruma meydana gelir. Yaprakları ise fazla güneş ışığına maruz kaldığında kurur.

Solmuş bir orkide nasıl canlandırılır?
Üzerine titreyerek baktığımız orkidemizin boynunu bükmesi fazlasıyla üzücü bir olaydır. Peki yıpranmış, yaprakları gövdesi ya da kökleri hasar görmüş orkide çiçeğimizi nasıl iyileştirebiliriz? Gelin hep beraber bakalım.

Size bir tarif önerimiz olacak bu tarifimiz bir orkide için fakat sizler tarif ölçülerini aynı oranda artırarak evinizdeki diğer orkidelerinize uygulayabilirsiniz. Tarifimize geçelim.

-Bir tatlı kaşığı tarçın
-Bir tane aspirin
-Bir su bardağı oda sıcaklığında dinlendirilmiş içme suyu.
-Temiz bir sprey şişesi

Uygulama:
Sprey şişesinin içine tarçını ve suyu ilave edin daha sonra aspirini ezip toz haline getirip onu da tarifinize ilave edin. Tümünü karıştırıp homojen bir kıvama getirin ve 10-12 saat oda sıcaklığında dinlendirin sonra yapraklarını nazikçe sildiğiniz ve köklerini havalandırdığınız orkidenizin üzerine çok olmamak kaydıyla püskürtün. Bu işlemi günde veya iki günde bir, bir hafta kadar uygulayın. Orkidenizdeki değişimi göreceksiniz.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bakımı, Çiçeğinin, nasıl, orkide, yapılır


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 20:03.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.