ForumAdasi.Com

ForumAdasi.Com (https://www.forumadasi.com/)
-   Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/)
-   -   Malpelo Adası | Kolombiya (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/12259-malpelo-adasi-kolombiya.html)

Zeze 25 Ocak 2023 22:37

Malpelo Adası | Kolombiya
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Malpelo adası, Pasifik Okyanusu'nun geniş suları arasında kayboldu. Bu aynı zamanda dünya için önem arz eden bir dönüm noktasıdır. Kayalık adada yaşayan insanlar var. Uzunluğu yaklaşık 1850 metre, genişliği 600 metre. Aslında, ilgilenilen ana nesne, köpekbalıkları, balık ve derin deniz sakinlerinin nadir türlerine ev sahipliği yapan, kayalık ada değil çevre suları değildir. Araştırmacılar, ipek köpekbalığı, balinalık köpekbalığı, fırfırlı köpekbalığı ve çekiç başlı köpekbalığı gibi birkaç nadir köpekbalığı türünü görebiliyorlardı. Adanın çevresinde nadir bulunan bir kum kaplan köpekbalığı bulundu.

Malpelo Adası dalgıçlar arasında çok popülerdir, ancak dalıştan önce Kolombiya Çevre Bakanlığı'ndan özel bir izin almalıdır. Adaya inişe izin verilmektedir, ancak toprakları üzerinde olağanüstü doğal cazibe merkezi bulunmamaktadır. Sert iklim koşullarına uyum sağlamış bazı liçenler ve çalılar var.

Adadaki tek bina, 1986'da Kolombiya ordusu tarafından kurulan askeri görevdir. Pek çok açıdan, anakaradan uzaklığı nedeniyle adadaki eşsiz deniz biyosferinin oluşması mümkündür. Adanın Columbia kıyılarında 500 km'den daha uzakta. Buraya gitmek isteyen gezginler, zorlu yolun üstesinden gelmek zorunda. Malpelo Adası, binlerce nadir balık, yüzlerce köpekbalığı ve deniz canlılarının diğer temsilcileri yanında yaşamakta olduğu için dalış için dünyanın en ilginç yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


Saat: 16:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.