ForumAdasi.Com

ForumAdasi.Com (https://www.forumadasi.com/)
-   Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/)
-   -   Chrystusa Krola Anıtı | Polonya (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/13894-chrystusa-krola-aniti-polonya.html)

Zeze 22 Şubat 2023 16:28

Chrystusa Krola Anıtı | Polonya
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Dünyaca ünlü siteler olarak da anılabilecek anıtlar Polonya'da da bulunabilir. Bu simgelerden biri, gezginlerin dünyanın en büyük İsa Heykeli'ni görme fırsatı bulacakları Swiebodzin'de bulunuyor. Kral İsa veya Pomnik Chrystusa Krola, şehrin güneydoğu kesiminde yer alır. Heykelin yüksekliği 33 metre. Heykelin yapımı, Sylvester Zawadzki adlı yerel rahip tarafından başlatıldı. 2001'de benzersiz bir anıt inşa etmeyi önerdi. Sadece on yıl sonra, yeni ikonik dönüm noktası Swiebodzin'de ortaya çıktı. Heykel betonarme yapılmıştır; Ağırlığı 440 ton civarındadır.

Heykelin ana özelliklerinden biri, Mesih'in başında yaldızlı bir taçtır. İnşaat sırasında proje sürekli değişiyordu. En zor aşamalarından biri kafanın yerleştirilmesi idi. Başlangıçta, anıtın diğer kısımları gibi betonarme hale getirilmesi planlandı, ancak bu durumda baş büyük ağırlığa bağlı olarak yapının çökmesine neden olabilir. Dayanıklı plastik heykelinin başını yapmaya karar verildi. Bu nüans anıtın görünümünü hiçbir şekilde etkilemedi, ancak başın ağırlığını üç kat azalttı.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


Saat: 11:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.