ForumAdasi.Com

ForumAdasi.Com (https://www.forumadasi.com/)
-   Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/)
-   -   Dünyanın Issız Yerleri | Eilean Donan - İskoçya (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/19207-dunyanin-issiz-yerleri-eilean-donan-iskocya.html)

Zeze 30 Nisan 2023 14:20

Dünyanın Issız Yerleri | Eilean Donan - İskoçya
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

İskoçya'da pek çok gizemli perili kaleler var. Herkes cesaret etmeye cesaret edemez. Aralarındaki özel bir yer Eileen Donan Kalesine aittir. Loch Duich kayalık adasında bulunmaktadır. Kale, ilginç ve hareketli bir tarihe sahiptir. Mekân, Jakoben ayaklanmaları sırasında 19. yüzyılda yıkıma uğradı ve 1911 yılına kadar harap bir halde kaldı.

İnanılmaz kale, 13. yüzyılda inşa edilmiş ve 7. yüzyılda adada yaşayan keşiş Dolan'dan dolayı bugünkü adını almıştır. Kalenin modern tarihi büyük oranda 1912'de kaleyi satın alan ve tam restorasyona başlamış olan Yarbay John MacRae-Gilstrapa'nın adıyla ilişkilendirilmiştir. Edinburgh'un arşivlerinde korunan kalenin ilk taslağına göre yer, Ortaçağ'da olduğu gibi yeniden inşa edildi. Adayı kayalık göl kıyısına bağlayan taş köprü de yeniden inşa edildi.

Bugün, antik kalede inanılmaz derecede romantik ve korkutucu bir atmosfer var. Hayaletler ve ölümsüz ruhlar hakkında birçok ürpertici efsaneler onunla ilişkilidir. 1935'te, Ghost Goes West, kalenin duvarları içinde vuruldu. Orada efsanevi öyküler hayranlar. Eilean Donan kalesini ziyaret etmek isteyen gezginler, turların yalnızca Mart ayı başından Kasım ayının başlarına kadar olan dönemde gerçekleştirildiğini düşünmek zorunda. Soğuk mevsimde, kaleler ziyaret için kapalıdır.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


Saat: 06:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.