ForumAdasi.Com

ForumAdasi.Com (https://www.forumadasi.com/)
-   Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/)
-   -   Dunnottar Kalesi | İskoçya (https://www.forumadasi.com/dunya-uzerindeki-tarihi-yerler/41743-dunnottar-kalesi-iskocya.html)

Zeze 26 Mayıs 2024 13:05

Dunnottar Kalesi | İskoçya
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Brave çizgi filminden Merida prensesi kale aramak isteyen gezginler Aberdeen'in yakınında İskoçya'ya gitmek zorunda kalıyorlar. İşte efsanevi kale Dunnottar, peri masalı kalesinin prototipi. İskoçya'nın önemli tarihi eserlerinden biridir. Kalenin ilk sözü, 7. yüzyıla dayanıyor. Bina bir uçurumun üstünde bulunur.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Birçok yönden, bu stratejik açıdan avantajlı konum, Dunnottar'ın yüzlerce yıldır dayanılmaz kaldığını açıklıyor. Kalenin on bir binası bu günlerde ayakta kalmış; aralarındaki en eski olanlar 13. yüzyıla kadar uzanıyor. İskoçya'daki diğer birçok kalede olduğu gibi, Dunnottar Kalesi ile bağlantılı birçok efsanevi efsane. Eğer onlardan birine inanırsanız, eski sahiplerinden birinin hazineleri harap olan eski kilisenin yanında gizlidir. Sadık bir hizmetçi yüzlerce araştırmacı onları başarısız bulacak kadar beceriksizce sakladı.

Başka bir efsaneye göre, kalede bazen koridorlarında bulunan Yeşil Lady'nin esrarengiz bir hayali yaşanıyor. Eski bir efsaneye göre, yeşil bir kıyafet giymiş bir kadın, çocuklarını aramak için kalede dolaşırlar. Hamlet filminin hayranları, bazı sahneleri Dunnottar'da çektiği için ilginç tarihi semtleri ziyaret etmek ilginç bulacaktır. Kale, pitoresk sahne ile çevrilidir. Yanında benzersiz beyaz kayalıkların yanı sıra birçok sıradışı doğal oluşumları görebilirsiniz.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


Saat: 19:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.