Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Melek Balığının Özellikleri

Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Şubat 2023, 09:33   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Melek Balığının Özellikleri

Melek Balığının Özellikleri



MELEK BALIĞI (SKALARYA) (PTEROPHYLLUM SCALARE)

Akvaryumlarımızda beslenen en beğendiğimiz balıkların başında gelen Skalarya, aslında Pterophyllum Scalare değil Pterophyllum Eimekei adındaki benzeri balıktır. Bu türün gözleri Pterophyllum Scalareden daha kırmızı olup en olgun çağında 12-15 santim büyüklüğündedir ki birincinin hemen hemen yarısı kadardır.

Bir disk biçimindeki zarif gövdeyi süsleyen görkemli yüzgeçler ve siyah-be-yazın üstün bir uyumla birleşimi ona asil ve çarpıcı bir güzellik verir. Son derece göze hoş görünen bir stille, bir gelinin süzülüşünü anımsatan biçimde yüzer.

Melezlendirme ve seçme yöntemleriyle beğenilen türler elde edilmiştir.

İşte bunlardan başlıcaları:
* Kora Melek Balığı
* Tül Kuyruk Melek Balığı
* Dumanlı Tül Kuyruk Melek Balığı
* Kara Tül Kuyruk Melek Balığı

Amozon menşeili olan bu balıklar diğer sakin balıklarla birlikte, fazla kalabalık olmayan akvaryumlarda rahatça yaşayabilir. Nazik ve hassas bir bank olması dolayısıyla fazla hareketli balıkların bulunduğu akvaryumlarda rahat edemez. Otların arasına gizlenerek hiç ortaya çıkmaz. Renklerini ve canlılığını kaybeder. Hattâ iştahını bile kaybederek, hiç yem yememe sonucu açlıktan ölür. Tetrazon, Cennet Balığı gibi bazı tür balıklarla, hiç bağdaşamaz Bunlar her fırsatta Skalarya’lara sataşır; tül inceliğindeki yüzgeçlerini ısırır ve koparırlar. Hassas bir balık olan Skalarya bunlarla mücadele edemez. Kısa zamanda ölebilir. Skalaryalar korkutulmaya da katiyen gelemezler. Akvaryuma birden bire kuvvetli ışık verilmemeli, âni sarsıntı ve darbelerden korunmalıdır. Bu gibi hallerde paniğe kapılarak, kendisini akvaryumun çeperlerine çarpabilir. Böyle korku hallerinde ve hastalandığında balığın koyu siyah renkteki bantları rengini kaybeder

Skalarya fazla oksijene ihtiyaç göstermez. Fakat büyük kapasiteli, yüksek akvaryumlardan hoşlanırlar. Yüksek ısıyı severler. 25 ilâ 30°C arasındaki ısı on-tar için idealdir. Bekletilmiş, az asitli sular Skalaryalar için tercih edilmelidir.

Skalaryalar yem konusunda da oldukça titiz ve kaprislidirler. Kuru yemleri pek sevmezler. Üstelik bu gibi yemler, onların kolayca kabız olmalarına sebep olduğu için sakıncalıdır. Ufak canlı yemlerden pek hoşlanırlar. Su pirelerini, balık yavrularını, sinek larvalarını ve küçük toprak kurtçuklarını pek severler. Bulundukları akvaryuma üç dört tane anaç Lepistes koyulması, onların besin ihtiyaçlarına yardımcı olacaktır. Skalaryalar sık sık iştahlarını kaybederler. O zaman derhal yemleri değiştirilmeli, eğer varsa, kendilerini rahatsız eden balıklar akvaryumdan çıkartılmalıdır.

Skalarya’nın cinsiyeti, dişilerinin ağız kısmının, kafanın dairesel biçimini bozarcasına, hafif önce çıkık olmasıyla ayırt edilebilir. Ancak tecrübelilerin bile yanılmaları mümkündür. En iyisi bunların yumurtlama zamanı gösterdikleri davranışları takip etmektir. Eğer bir çift yaprakların üzerini temizlemeye başlar ve yanına yaklaşan diğer balıkları kovalarsa yumurtlamaya hazırdır. Bu çift, diğer balıklardan ayrılarak, Sagittaria, Cryptocoryne. Echinodorus gibi sert yapraklı bitkilerle bitkilendirilmiş, büyükçe bir akvaryuma konur. Bazı yetiştiriciler, sert ve düz yapraklı bitki yerine kuma gömülmüş veya ufak bir çimento yuvaya yerleştirilmiş, 2 santim genişlik ve 20 santim uzunluğunda mat yeşil cam tüpler, kullanırlar.

Bizim bu konudaki önerimiz şudur. Üretim yapılacak akvaryumun büyüklüğü en azından 80 cm uzunluğa 40 cm. genişliğe ve 60 santim yüksekliğe sahip olmalıdır. Akvaryumun iyi gelişmiş Sagittaria ve Vallisneria gibi bitkilerle, özellikle orta kesiminin iyice bitkilendirilmesi gerekir. Ayrıca ortalama 10 cm. genişliğinde 25 cm. uzunluğunda ve 1,5 cm. kalınlığında tercihen mat yeşil renkte mermer, cam tüp veya kenarları körletilmiş cam levha akvaryumun bir köşesine dikine yerleştirilmelidir. Akvaryumun ısısı da 28°C ayarlandıktan sonra daha önceden tespit edilen eş tutmuş çift, tercihen akşam karanlığında akvaryuma alınır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
balığının, melek, Özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 07:44.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.