Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


İnci Gurami Balığı Nasıl Bir Balıktır? İnci Gurami Balığının Özellikleri

Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Mart 2023, 13:23   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart İnci Gurami Balığı Nasıl Bir Balıktır? İnci Gurami Balığının Özellikleri

İnci Gurami Balığı Nasıl Bir Balıktır? İnci Gurami Balığının Özellikleri



Menekşe-gri renk karışımlarıyla son derece güzel bir balıktır. Zarif biçimli gövdesini, ağız hizasından başlayan, sedefli bir renkle gölgelenmiş olan ve kuyruk yüzgecine kadar devam eden, bir tek ince zig-zaglı siyah bant kateder. Boyu 10 santimi bulan bu balığa, parlak menekşe renkli vücudu üstüne serpilmiş sedefli noktalar bulunmasından dolayı Mozayik Gurami veya İnci Gurami adı verilmiştir.

Çok sakin bir balık olması dolayısıyla, karma akvaryumlarda diğer balıklan rahatsız etmesinden korkulmaz.

Menşei Siyam ve Birmanya’dır. Yüksek ısıyı sever 23 ilâ 30°C arasındaki ısılarda yaşar. Üremesi türünün genel karakterine uygundur. Erkeğinin pembe veya menekşe rengi göğsü, üreme zamanı koyu kırmızı bir renge bürünür. Karın yüzgeçleri uzayarak, duyu organı vazifesini gören iki anten şeklini almıştır. Sunun vasıtasıyla dipteki maddelerin cinsleri hakkında bilgi edinir.

Erkekler dişilerden sırt yüzgeçlerinin arkaya doğru sivri bir biçim almış olmasıyla ayrılır. Sırt yüzgeci dişilerde daha küçük ve yuvarlakçadır.

Bu balıklar da köpük yapıcıdır. Bunlar da tüm Anabantidae familyası gibi galsemalarının üstünde ve arkasındaki küçük boşlukta yer alan bir soluma organına, labirente sahiptirler. Bu labirentte depolanan hava, üreme için gerekli olan köpük yuvanın yapımında kullanılan temel elemanlardan biridir. Diğerleri balığın kendi salgısı ile Riccia, Ceratophyllum veya Cabomba gibi su bitkileridir.

Üreme için gerekli olan akvaryumun ebatları 60x30x30 cm. olmalıdır. Akvaryum yalnız yarısına kadar yağmur suyuyla doldurulmalıdır. Bir miktar Riccia, Cabomba veya Ceratophyllum’un akvaryumda bulunması gereklidir. Akvaryumun ısısı 28 C da sabit tutulmalıdır.

Yumurta dökecek çiftin akvaryuma gece karanlığında konulmasını öneririz. Sabahın erken saatlerinde, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte erkeğin köpük yuvasını yapmaya başladığı görülür. Erkek, yapışkan salgısı ve havayla oluşturduğu köpüğü harç, bitki yapraklarını da tuğla gibi kullanarak 15 cm. çapında ve 2-2,5 cm. kalınlığında bir yumurta yatağı oluşturur. Yumurtaların dökülmesi Cennet Balığı ve Beta’daki gibi aşk kucaklaşmalarının sonunda olur ve yumurtalar, yuvaya yerleştirildikten iki gün sonra çatlar Bunu takip eden diğer iki günde ise yavrular serbest olarak yüzmeye başlarlar. Elde edilebilecek olan 800 ilâ 1200 arası yumurtadan Sağlanacak yavru sayısı üreme koşullarına gösterilen uyuma göre değişecektir. Erkek Gurami, yavrular serbest olarak yüzmeye başlar başlamaz akvaryumdan alınmalıdır. Dişinin ise daha önce, yumurtalama işlemi bittiğinde akvaryumdan çıkartılması lazımdır. Beta yavrularında olduğu gibi yavrular oldukça özenli bir bakım gerektirirler. İlk günlerde yumurta sarısı ve enfüzvuar verilmelidir. Akvaryum suyunun temizliği açısından yemleme ufak oranlarda yapılmalıdır. Aşırı yemleme sonunda akvaryum suyunun niteliği bozulursa yavruların ölümüne sebep olabilirsiniz. Bu nedenle kontrolün daha kolay olması için kaynatılmış ve kaymağı alınmış sütten bir defada iki damladan fazla olmamak üzere verilmesini öneririz. Akvaryum suyuna katılan süt, onun rengini hafifçe değiştirecektir. Böylece siz yavruların yemlerini yiyişlerini kolayca izleyebilirsiniz. Ancak su eski berraklığına kavuştuktan sonra onlara yeniden yem veriniz. Yemin yenmediğini görünce filtrenizi çalıştırınız ve suyu arıtınız. Bir hafta sonra onlara kıyılmış su kurtları, ince su pireleri verebilirsiniz Burada çok önemli bir hatırlatmamız olacak: Canlı yemleri Blue de Methylene’li suda onbeş-yirmi dakika bekletmeden vermeyiniz. Daha sonraları ise kuru yemlemeye geçebilirsiniz.

Küçük yavrular onbir günlük olduktan sonra ebeveynleri gibi hava almak için akvaryumun yüzeyine çıktıklarında soğuk alarak ölümcül hastalanabilirler.

Yavruların labirentleri son derece ince olduğundan solungaç ve sinir sistemleri iltihaplanır. Bunun kaçınılmaz sonu ise ölümdür. Labirentli balık üretimi yapan pek çok amatörün onyedi gün içinde elde ettiği yüzlerce yavrudan yalnız bir kaçını yaşatabilmesi onlara büyük üzüntü verir. Bu nedenle alınması gereken en büyük tedbir akvaryum yüzeyindeki havanın, akvaryum suyu sıcaklığında tutulmasıdır. Bu akvaryumla beraber odanın da ısıtılması veya akvaryumun ısısını dışa vermeyecek ve böylece akvaryum yüzeyindeki havanında ısınmasını sağlayacak örtülerle akvaryumun örtülmesiyle sağlanabilir. Yavrular onbeş günlük olduktan sonra akvaryum suyunu hergün bir cm. yükselterek tamamen doluncaya kadar uygun nitelikte ve ısıda suyla doldurunuz. Tricogaster Leeri her altı haftada bir yumurta döken verimli bir balıktır ve özen istemesine rağmen üretilmesi pek zor değildir.

İnci Gurami yavrularına uygulanacak bu bakım yöntemi tüm Labirentli balıklar için geçerlidir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
balığı, balığının, balıktır, bir, gurami, nasıl, İnci, Özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 13:00.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.