Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Orangutan Nasıl Bir Hayvandır? Orangutanın Özellikleri

Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Mart 2023, 13:25   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Orangutan Nasıl Bir Hayvandır? Orangutanın Özellikleri

Orangutan Nasıl Bir Hayvandır? Orangutanın Özellikleri



Orangutan; (Pongo pygmaeus), Primates takımının Pongidae familyasından iri yapılı insansı maymun türüdür. Borneo’da ve Sumatra’nın küçük bir kesimindeki bataklık ormanlarda yaşar. Orangutan kelimesi Malezya dilinde orman adamı anlamına gelir. Akrabası olan goril ve şempanze gibi orangutanın da kısa, tıknaz bir gövdesi, uzun kolları ve kısa bacakları vardır. Bu iki türden, kol ve bacaklar arasındaki orantısızlığın daha çok olması ve farklı kafatası yapısıyla ayrılır. Uzun tüylü postu kızıla çalan kahverengi, kulakları küçük ama insanınkine benzer yapıdadır. Erkeklerin boyu 140 cm, ağırlığı 85 kg dolayına erişebilirken, dişilerin ağırlığı yaklaşık 40 kg kadardır. Erkekler dişilerden, yalnız daha iri olmalarıyla değil, yanaklarındaki yağ dokusunun oluşturduğu şişkinlikler ve gerdanlarından sarkan hava kesesiyle de ayrılırlar.

Orangutanlar ağaçlarda yalnız ya da küçük gruplar halinde yaşar, büyük ölçüde meyveyle beslenir ve uyumak için her gece ağaçlarda yeni bir yuva yaparlar. Dişiler 275 gün süren gebelik döneminin ardından tek bir yavru doğurur ve onu sürekli kollarında ya da sırtında taşır; genellikle 3 yaşını doldurana değin de emzirir. Cinsel olgunluğa dişiler sekiz, erkekler 10 yaşında erişir. Bakım altına alınmış orangutanlar arasında 30 yılı aşkın bir süre yaşayanlar vardır. Orangutanlar uysal, ağırbaşlı ve çok sessiz hayvanlardır. Ender olarak homurdandıkları ya da dudaklarını şapırdattıkları duyulur.

Bakım altına alınanlar üstünde yapılan incelemelerde dikkate değer ölçüde zeki ve sabırlı oldukları, özellikle alet kullanma becerilerinin yüksek olduğu gözlenmiştir. Orangutan Red Data Book kayıtlarında soyu tükenme tehlikesi gösteren türler arasında yer alır. Avcılık ve yaşama ortamlarının yok edilmesi azalma nedenleri arasındadır. Orangutanlar Endonezya ve Malezya’ da yasayla koruma altına alınmıştır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, hayvandır, nasıl, orangutan, orangutanın, Özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 15:50.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.