Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Uçan Lemur Nasıl Bir Hayvandır? Özellikleri Nelerdir?

Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Ağustos 2023, 11:20   #1
Çevrimiçi
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Uçan Lemur Nasıl Bir Hayvandır? Özellikleri Nelerdir?

Uçan Lemur Nasıl Bir Hayvandır? Özellikleri Nelerdir?



Uçan Lemur; Doğuda Borneo ve Filipinler’e kadar uzanan tropik Güneydoğu Asya ormanlarına özgü, ağaçta yaşayan gece memelisi. Yerli adı “colugo” olarak da bilinen uçan lemur, uzun, ince bacakları ve kuyruğu ve boynun ve vücudun yanlarından parmakların uçlarına ve ayak parmaklarına kadar uzanan tüylü bir deri (kayan zar) ile karakterize edilir. , ve kuyruk. Genellikle üstte kahverengimsi veya grimsi, genellikle benekli veya beyaz benekli ve altta daha soluk ve lekesizdir. Kafatası, tarak benzeri alt kesici dişlere sahip olmasıyla ayırt edilir; bu dişlerin tam işlevi belirsizdir, ancak tımar etmede veya yemek için yaprakları soymada kullanılabilirler. Uçan lemurlar baş ve vücut uzunluğu 17 inç (43 cm), artı 12 inç (30 cm) kuyruğa ulaşabilir ve genellikle 2 1/4 ila yaklaşık 4 pound (1-1.75 kg) ağırlığındadır.

Adlarına rağmen, uçan lemurlar uçamazlar, ancak uzatılmış bacaklar ve kuyruk arasında uzanan zar ile -uzatılmış ön bacakların “kanat açıklığı” 90 cm’ye ulaşabilir – ağaçtan ağaca süzülürler. Uçan lemurlar, her 45 fit (15 metre) yatay mesafe için sadece 3 fit (1 metre) irtifa kaybederek, memeli planörlerin en yeteneklisidir. 400 fit (122 metre) üzerinde süzülme kaydedildi. Uçan lemurlar görünüşe göre günlerini ağaç oyuklarında geçirirler, geceleri çiçekler, meyveler ve yapraklarla beslenmek için dışarı çıkarlar. Yaklaşık 60 günlük bir gebelik döneminden sonra her yıl bir veya nadiren iki genç doğar.

Uçan lemurlar lemur (ilkel primatlar) değildir, ancak Dermoptera sırasına göre sınıflandırılır. Takım, iki türe bölünmüş tek bir cinsten oluşan tek bir aile (Cynocephalidae) içerir: Cynoceph-alus volans ve C. variegatus.

Filipin Uçar Lemuru Fiziksel Özellikleri
Filipin uçan lemurunun gövdesi yaklaşık 30 cm uzunluğundadır ve bacakları ve kuyruğu birleştiren bir zara sahiptirler, patagium , sadece başı serbest bırakarak, bir yerden atladıklarında onlarca metre boyunca kaymalarına izin verir. ağaçtan diğerine. ağaca. Açıldığında, bu zar 60 cm genişliğe ulaşabilir ve bir tür paraşüt oluşturur. Kuyruk dahil toplam uzunluk, yetişkinlikte 77 ila 95 cm ve ağırlığı 1 ila 1.750 kg arasındadır.

Dış rengi kalın ve yumuşak, grimsi renkli, kırmızımsı kahverengi tonlarda. Ağaçlarda iyi bir kamuflaj sağlamak için sırtında beyaz benekler, karnında altın sarısı veya sarımsı bir renk tonu vardır. Malezya’dan ilgili türler ( Galeopterus variegatus ), Filipinler’dekinden daha fazla beyaz benek ile daha açık bir gri tonudur.

Bacakları, ağaç kabuğu üzerinde iyi bir tutuş sağlamak için güçlü, kısa ve kavisli pençelere sahip beş parmağa sahiptir ve ön ayakları kavrayıcıdır. Uçan Lemur’un toplam yüzey alanını daha da arttırmak için ayak parmakları arasındaki boşluklar bile perdelidir.

Kafa, bir köpeğin kafasına benzemektedir ama daha küçüktür . Filipin uçan lemuru, büyük yuvarlak gözleri sayesinde mükemmel bir gece görüşüne sahiptir . Diş yapısı ilkeldir . Hem sebzeleri parçalamak hem de cilt bakımı için kullanılan tarak şeklinde kesici dişlere sahip olma özelliğine sahiptirler.


  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, hayvandır, lemur, nasıl, nelerdir, uçan, Özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 11:43.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.