Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Quimper Salyangozunun Özellikleri ve Yaşam Alanı

Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Ağustos 2023, 10:20   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Quimper Salyangozunun Özellikleri ve Yaşam Alanı

Quimper Salyangozunun Özellikleri ve Yaşam Alanı



Quimper'ın salyangozu, kabuğu normalden daha büyük olan bir canlıdır. Ek olarak, yanal olarak daha düzleştirilmiş bir yapıya sahiptir, böylece çıplak gözle daha da belirginleşir.

Quimper salyangozu bilimsel olarak Elona quimperiana olarak bilinir. Geleneksel olarak Xanthonichidae familyasına dahil edilmiştir, ancak son araştırmalarda bulunan kanıtlara göre uzmanlar artık bunun Elonidae adı verilen yeni bir ailede olması gerektiğini düşünüyor.

Bu tuhaf türün ilk örnekleri, yanlış sınıflandırılmalarına rağmen Quimper’de bulundu. Ülkesinde tekrar bulunana kadar nüfuslarının iyi tanımlandığı söylenemezdi.

Elona quimperiana’nın öne çıkan özellikleri
Quimper salyangozu kırılgan, yassı bir kabuğun aksine koyu kahverengi bir gövdeye sahip, üç santimetre (1,2 inç) çapında ve bir santimetre (0,4 inç) yüksekliğindedir. Beş veya altı dönüşlü bir spiralden oluşur ve üzerinde daha koyu benekler olan sarımsı gölgelerin olduğu kahverengimsi bir renk tonuna sahiptir. Bu tasarım ona diğer adını verir: “benekli salyangoz”.

Bulunduğu çevreyle çok iyi kamufle olur, bu nedenle onu ayırt etmek her zaman kolay değildir. Bununla birlikte, daha yakından incelendiğinde, kabuğunun deseninin ne kadar çarpıcı olduğunu anlamak mümkündür. Bazıları bunu çizgili olarak bile tanımlayabilir.

Quimper salyangozu, Atlantik iklimine bağlı bir karındanbacaklı türüdür. Adını Breton Finistère’in başkenti Quimper kasabasından almıştır.

Beslenmesi
Quimper salyangozunun diyeti esas olarak köklerden ve mantar misellerinden, yani mantarların vejetatif kısmından oluşur. Bununla birlikte, bazı durumlarda, bu hayvanın koprofaji ve nekrofaji uygulaması mümkündür.

Alışkanlıkları ve davranışları
Diğer türler gibi bu salyangozlar da çok hareketli hayvanlar değildir ve yağmurlu günler dışında gececil olma alışkanlığına sahiptirler. Bu tembel davranışın, küçük alanlarda yetersiz bir kış uykusuna yattıkları kış aylarında yoğunlaştığını belirtmek gerekir. Ayrıca, daha sıcak yaz aylarında, uyku anlarını korurlar.

Yaşam döngüsü
Brittany’de yapılan gözlemlere göre, bu türün özelliği ilkbahar ve sonbahara denk gelen iki üreme dönemidir.

Yaşamlarının ilk iki yılından sonra cinsel olgunluğa erişirler ve daha sonra yumurtalarını metro boşluklarına veya kütüklerdeki delik veya taş altı gibi yerlere bırakmaya başlarlar.

Ayrıca, diğer salyangozlarda olduğu gibi, başlıca yırtıcılarından bazıları kirpi, ardıç kuşu gibi kuşlar ve bazı orta boy böceklerdir.

Habitat ve koruma durumu
Varlığı Fransız bölgesiyle sınırlı değildir. Aynı zamanda İber Yarımadası’nın Atlantik biyocoğrafik bölgesi boyunca, Galiçya’dan Navarre’ye ve ayrıca güney La Rioja’ya kadar uzanır.

Quimper salyangozu, nemin neredeyse kalıcı olduğu yaprak döken kayın, meşe veya kestane ormanlarını tercih eder. Ayrıca, suyun sürekli olarak mevcut olduğu nehir kıyısı ormanlarında veya gölgeli kırsal alanlarda da oluşabilir.

Büyük orman meşcerelerinin bakımı ve sığınabilecekleri taşların, kütüklerin ve dalların varlığı, türün yeterli bakımını doğrudan koşullandıran biyofiziksel faktörler arasındadır.

Quimper salyangozu, Avrupa Birliği içinde tanınan bir türdür, bu nedenle 92/43/EEC Habitat Direktifi Ek II ve IV’e ve Bern Sözleşmesi Ek II’ye dahil edilmiştir.

Şu anda, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN), geniş dağılımı nedeniyle koruma riskinin “düşük endişe ” klasmanında olduğunu düşünmektedir.

Eskiden yapay bir girişle ilişkilendirilen geniş coğrafi dağılım, şimdi buzul döneminde ara popülasyonların neslinin tükenmesiyle haklı görünüyor.

Bu son hipotez genetik olarak desteklenir, çünkü mitokondriyal DNA’nın dizilimi iki farklı soyun varlığını gösterir. Bir yanda Quimper salyangozu Galiçya’dan -Britanya nüfusunun ait olduğu – Cantabria’ya kadar uzanırken, diğer yanda soyu Bask Ülkesi nüfusu ile sınırlıydı.

Hassas bir durumda yaşayan bir hayvan
Quimper salyangozu habitatının tahrip olması nedeniyle şu anda zor bir durumda. Çok fazla örnek yok ve popülasyonları düşük yoğunluklu. Eğer onlardan bir tanesine rastlarsanız, onu yalnız bırakmak ve rahatsız etmemeye çalışmak en iyisidir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alanı, quimper, salyangozunun, yaşam, Özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 08:22.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.