Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Bichon Bolognese Cinsi Köpek ve Özellikleri

Hayvanlarla ilgili tüm paylaşımların yapılabileceği ve bu paylaşımlara ulaşılabilinecek bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Eylül 2023, 10:23   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Bichon Bolognese Cinsi Köpek ve Özellikleri

Bichon Bolognese Cinsi Köpek ve Özellikleri



Bichon Bolognese, Bichon ailesine ait küçük bir köpektir. İtalyan şehri Bologna‘da (dolayısıyla adı) 1200 civarında insanlara refakatçi olarak hizmet etmek için yaratılmıştır. Bichon Bolognese, geçmişte bayanlar ve İtalyan Aristokrasisi arasında popülerdi. Küçük boyutuna ve hoş kişiliğine rağmen, Bichon Bolognese günümüzde çok nadir görülen bir cinstir. Menşe ülkesinde bile zor görülebilir.

Bichon Bologneseyle İlgili İlginç Gerçekler:
  • Bichon Bolognese 9 ila 12,5 inç yüksekliğe ve 4 ila 7 kilo ağırlığa ulaşabilir.
  • Bichon Bolognesenin beyaz, kabarık, yünlü bir kürkü vardır. Yüz kısa saçlarla kaplıyken, vücudun geri kalanı çok daha uzun kürkle kaplıdır.
  • Bichon Bolognese oval kafatasına, iri, kare şeklinde, siyah namluya, uzun kulaklara, küçük, kaslı gövdeye ve kıvrık kuyruğa sahiptir.
  • Bichon Bolognese, Bichon Frise, Maltese ve Havanese gibi diğer benzer ve yakından ilişkili ırklardan daha zekidir. İstediğini elde etmek için insanlarla nasıl hareket edeceğini bilir.
  • Bichon Bolognese sakindir, memnun etmeye isteklidir ve her zaman yeni şeyler öğrenmeye hazırdır. Tüm bu özellikleri sayesinde kolaylıkla eğitilebilir. Bichon Bolognese, itaat ve çeviklik yarışmalarında iyi sonuçlar gösterir.
  • Bichon Bolognese sevecen, sadık ve arkadaş canlısı bir köpektir. Bol enerjilidir ve çocuklarla (büyük yaş tercih edilir) ve diğer köpeklerle oynamayı sever. Bichon Bolognese çok fazla dikkat gerektirir ve birkaç saatten fazla yalnız bırakıldığında ayrılık kaygısı yaşayabilir.
  • Bichon Bolognese hem apartmanlar hem de küçük evler için uygundur. Çeşitli yaştaki insanlar için iyi bir seçimdir (hem genç hem de yaşlı sahipler için iyi bir arkadaştır). Bichon Bolognese sahipleriyle güçlü bağlar kurar ve genellikle onları bir odadan diğerine takip eder.
  • Aile üyelerinin beden dilini ve yüz ifadelerini kolayca okur.
  • Bichon Bolognese yürümeyi sever (günde birkaç kısa yürüyüş gerektirir), ama aynı zamanda kanepede dinlenmeyi de sever.
  • Bichon Bolognese, keskin gözleri ve korkusuz doğası sayesinde mükemmel bir bekçi köpeğidir.
  • Bichon Bolognesenin küçük boyutuna rağmen derin bir sesi vardır ve olağandışı bir şey gördüğünde veya duyduğunda havlar. Bu, komşularla sorunlara neden olabilir.
  • Bichon Bolognese yabancılara karşı çekingen ve şüphelidir.
  • Bichon Bolognese, kürkü çok az döküldüğü için köpeğin tüyüne alerjisi olan kişiler için uygundur. Kürkün keçeleşmesini ve karışmasını önlemek için her gün fırçalanması gerekir.
  • Bichon Bolognese ortalama 4 yavru doğurur.
  • Bichon Bolognese genellikle sağlıklı bir cinstir, ancak alerji, retina atrofisi ve katarakttan muzdarip olabilir.
  • Bichon Bolognesenin ortalama ömrü 12 ila 14 yıldır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bichon, bolognese, cinsi, köpek, Özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 07:43.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.