Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Sağlık Köşesi > İlaç Prospektüsleri


Dermovate Krem Nedir? Ne İşe Yarar? | Dermovate Krem Prospektüs


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Eylül 2024, 12:01   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Kapsül Dermovate Krem Nedir? Ne İşe Yarar? | Dermovate Krem Prospektüs

Dermovate Krem Nedir? Ne İşe Yarar? | Dermovate Krem Prospektüs



Dermovate Krem Nedir?
Bu krem, klobetasol propionat adı verilen bir ilaç içerir. Steroid adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Ciltteki şişlik ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur.
forumadasi.com
Klobetasol, daha az güçlü kortikosteroidlere yanıt vermeyen steroid duyarlı dermatozların daha dirençli enflamatuar ve kaşıntılı belirtilerinin kısa süreli tedavisi için yetişkinler, yaşlılar ve çocuklar için kullanılan çok güçlü bir topikal kortikosteroiddir.

Bu krem genel olarak sedef hastalığı, inatçı dermatozlar, liken planus, diskoid lupus eritematozus ve daha az güçlü steroidlere tatmin edici bir şekilde cevap vermeyen diğer cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Dermovate Krem Çeşitleri Nelerdir?
Bu ilacın krem, merhem ve losyon olmak üzere üç farklı formu bulunur. Dermovate krem, ciltteki yüzeysel hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılır. Merhem çeşidine göre daha az yoğun olan krem, küçük cilt sorunlarında kullanılır.

Dermovate merhem, derinin alt katmanlarını ve cildin derin yüzeylerini etkileyen bir ilaçtır. Daha yağlı ve yoğun bir ilaç olan bu merhem, ciddi cilt problemlerinin tedavisinde uygulanır.

Dermovate losyon ise vücutta krem ve merhemi kullanamayacağınız bölgelerde kullanılır. Saç derisinde meydana gelen sedef hastalığı ve egzama gibi saç derisi hastalıklarının iyileştirilmesi için idealdir.

Dermovate Krem Ne İşe Yarar?
Bu krem, bazı cilt problemlerinden dolayı oluşan kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olmak için kullanılır. Bu cilt problemleri egzama, sedef hastalığı, liken planus, diskoid lupus, dermatit ve daha hafif steroid kremlerine veya merhemlerine cevap vermeyen diğer cilt hastalıklarını içerir.

Bu krem klorokresol propilen glikol, setostearil alkol içerir ve propilen glikol cilt tahrişine neden olabilir. Setostearil alkol, kontakt dermatit gibi lokal cilt reaksiyonlarına neden olabilir. Klorokresol alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Dermovate Krem Nasıl Kullanılır?
Bu ilacı her zaman tam olarak doktorunuzun söylediği gibi kullanın. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışın. Genellikle günde bir veya iki kez ince bir tabaka halinde bu kremi uygulayın. Cildiniz iyileşmeye başladığında bu azaltılabilir veya daha iyi olduğunda durdurulabilir.

Bu krem sadece cildinizde kullanım içindir. Vücudun geniş bölgelerinde uzun süre kullanmayın (haftalarca veya aylarca her gün gibi). Uzun süre tedaviye ihtiyacınız varsa, doktorunuz daha hafif bir krem veya merhem kullanmanız gerektiğine karar verebilir.

Pansuman altında sıcak ve nemli koşullarda enfeksiyonlara neden olan mikroplar, taze bir pansuman yapılmadan önce cildi her zaman temizlemeyi unutmayın. Kremi bir başkasına uyguluyorsanız, kullandıktan sonra ellerinizi yıkadığınızdan emin olun veya tek kullanımlık plastik eldiven giyin.

Cilt probleminiz iki ila dört hafta içinde düzelmezse mutlaka doktorunuzla konuşun. Bundan biraz daha fazla veya daha azına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız endişelenmeyin.

Dermovate Krem Yan Etkileri Nelerdir?
Bu kremin yan etkileri arasında oportünist enfeksiyon, aşırı duyarlılık, genel döküntü, cushing sendromu (yüz bölgesinde şişlik), çocuklarda kilo verme, büyüme geriliği, osteoporoz, glokom, hiperglisemi, glukozüri, katarakt, hipertansiyon, kilo artışı, obezite, azalmış endojen kortizol seviyeleri, alopesi, trikhortreksis, kaşıntı, lokal cilt yanması, cilt ağrısı, cilt atrofisi, stria ve telenjiektazi vardır.

Bunun yanı sıra, bu kremin yan etkileri arasında ciltte incelme, cilt kırışıklığı, cilt kuruluğu, pigmentasyon değişiklikleri, hipertrikoz, altta yatan semptomların alevlenmesi, alerjik kontakt dermatit, dermatit, püstüler sedef hastalığı, eritem, döküntü, ürtiker ve akne bulunur.

Bu yan etkilerden herhangi birisini ya da birkaçını gördüğünüz takdirde hemen ilacın kullanımını durdurun. Ayrıca acil olarak bir doktora başvurun.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dermovate, krem, nedir, prospektüs, yarar, İşe


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 21:26.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.