Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Güzellik ve Moda > Kadınca Genel


Meme Ağrısının Nedenleri Nelerdir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2023, 12:35   #1
Çevrimdışı
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Meme Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Meme Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Meme Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Dr. Sinan Akkurt, "Meme ağrısının nedenleri nelerdir?", "Meme ağrısına karşı ne yapılabilir?" sorularına yanıt verdi.

Mastalji ya da mastodini olarak da bilinen meme ağrısı oldukça yaygın bir şikâyettir. Donuk bir ağrı, ağırlık, sıkışma, meme dokusunda yanma hissi ve meme hassasiyetini de içerebilmektedir. Ağrı adet döngüsü ile bağlantılıysa, döngüsel mastalji (döngüsel meme ağrısı) olarak bilinir. Çoğu durumda, meme ağrısı her iki memenin üst, dış bölgesini etkilerken ağrı bazen kollara da yayılabilir.

Meme ağrısı çoğu kez şüpheleri meme kanserine yönlendirse de vakaların çoğunda meme ağrısının meme kanseri belirtisi olmadığı gözlenmektedir. Meme ağrı kadınlarda en çok menopoz döneminde görülür. Ve vakaların önemli bir bölümünde meme ağrısının neden oluştuğu kesin olarak belirlenememektedir. Öte yandan meme ağrıları çoğu kez adet döngüsü ile ilişkili olabilmektedir. Bu durumda göğüsler hassaslaşabilir. Bazı hastalar bu durumda bıçak saplanması veya yakıcı bir ağrı gibi tanımlamalar yaparlar. Göğüsler şişebilir. Özellikle üst ve dış kısımlar olmak üzere her iki meme de etkilenir ve hatta ağrı koltuk altına yayılabilir. Ağrı, adet başlamadan birkaç gün önce daha yoğun hale gelir. Bazı durumlarda ağrı adetten birkaç hafta önce başlayabilir. Döngüsel meme ağrısının genç kadınları etkileme olasılığı daha yüksektir. Hormon replasman tedavisi alınan menopoz sonrası dönemde de benzer ağrılar yaşanabilir.

Döngüsel olmayan meme ağrısındaki tablo ise şu şekildedir:


Genellikle memenin küçük bir bölümünde olmak üzere yalnızca bir memeyi etkiler, ancak göğse yayılabilir.

Menopoz sonrası kadınlarda sık görülür.

Ağrı, adet döngüsüne paralel bir zaman döngüsünde gelip gitmez.

Ağrı sürekli olabilir.

Ağrı memedeki enfeksiyondan kaynaklanıyorsa semptomlara ateş eşlik ederken, halsizlik, memede şişlik ve hassasiyet olabilir ve ağrılı bölge ısınabilir. Kızarıklık olabilir. Ağrı genellikle yanma hissi olarak tanımlanır. Emziren anneler için, emzirme sırasında ağrı daha yoğundur.

Meme dışı ağrı ise, kaynağı memedeymiş gibi hissedilen, ancak başka bir yerde meydana gelen ağrıdır. Bazen "yansıyan ağrı" olarak adlandırılır. Bu durum kostokondrit (kaburga ve kıkırdağın birleştiği yerde iltihaplanma) gibi bazı durumlarda ortaya çıkabilir.

Meme ağrısının nedenleri nelerdir?

Meme ağrısının neden oluştuğunu tam olarak belirlemek her zaman mümkün değildir. Aşağıdaki faktörler meme ağrısı ile ilişkilendirilebilir:

Asit reflü

Alkolizm ve karaciğer hasarı

Kaygı, stres, depresyon

İyi huylu meme tümörleri

Meme kanseri

Meme kistleri

Meme travması

Emzirme

Göğüs duvarı ağrısı

Koroner arter hastalığı

Döngüsel meme ağrısı

Aşırı kafein tüketimi

Fibromiyalji

Herpes zoster

İlaç yan etkileri

Peptik ülser

Gebelik

Ergenlik

Zona

Kaburga kırığı

Omuz ağrısı

Göğüs duvarında travma

Meme ağrısı için tedavi

Çoğu durumda, OTC (reçetesiz) ağrı kesiciler alarak ve iyi oturan sutyenler giyerek döngüsel meme ağrısını çözmek mümkündür. Ancak kronikleşen meme ağrılarında mutlaka doktora görünmek gerekir. Memede bir yumru ya da meme dokusunda olağandışı kalınlaşma tespit edilirse veya göğüs dokusunun belirli bir bölgesi özellikle ağrılıysa, doktorunuz daha ileri testler isteyebilir. Bunlar mamogram, ultrason ve biyopsi şeklindedir. Önemli olan meme ağrısının nedenini doğru tespit etmektir. Bu doğrultuda tedaviye yönelinir.


alıntı



[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ağrısının, meme, nedenleri, nelerdir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 00:20.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.