Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Güzellik ve Moda > Kozmetik Dünyası


Güneş Kremi Nasıl Seçilir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Nisan 2023, 17:27   #1
Çevrimdışı
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Güneş kremi, güneşin zararlı ışınlarına karşı yüksek koruma sağlar. Cildinizi pek çok cilt sorunlarına da korur. Peki, güneş kremi nasıl seçilir? Güneş kremi satın alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Güneş kremi, gündüz cilt bakımı rutininizde çok önemlidir. İster birkaç saatliğine dışarı çıkın, ister kumsalda tatil yapın, cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için doğru güneş kremini sürmek gereklidir. UV radyasyonuna sürekli maruz kalma nedeniyle cildiniz çeşitli sorunlara karşı savunmasız hale gelir. Cilt hasarına, kırışıklıklara, güneş yanıklarına ve hatta cilt kanserine neden olabilir. Bu yüzden cildi, güneş kremi ile korumak en doğrusudur. Peki, güneş kremi nasıl seçilir? Güneş kremi satın alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Güneş kremi ne işe yarar?

Güneş kremi, öncelikle UV ışınlarını çeşitli fiziksel ve kimyasal parçacıklar yoluyla bloke ederek ve emerek çalışır. Çinko oksit ve titanyum dioksit gibi fiziksel parçacıklar UV radyasyonunu ciltten yansıtmaya yardımcı olurken, güneş kremindeki kimyasal bileşenler radyasyon cilde nüfuz etmeden önce radyasyonla reaksiyona girer. Ayrıca güneş ışınlarını emer ve ısı şeklinde enerji salar.

Doğru güneş kremi nasıl seçilir?

1. SPF'ye (Güneş Koruma Faktörü) dikkat edin

SPF, öncelikle güneş kreminin ne kadar UVB ışığını filtreleyebileceğinin bir ölçüsüdür. En az 15 SPF'li güneş kremi kullanmak, sizi bu günlük UV ışınlarına maruz kalmaktan korumaya yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, çoğu dermatolog, UVB ışınlarının yaklaşık %97'sini engellediği için en az 30 SPF kullanılmasını önermektedir (SPF 15, UV ışınlarının yalnızca yüzde 93'ünü engelleyebilir).

Cildin çeşitli açıkta kalan bölgelerine her gün yeterli miktarda güneş kremi uyguladığınızdan emin olun. Bu, özellikle dışarıda uzun süreler geçireceğiniz günlerde önemlidir.

2. Aktif maddeleri kontrol edin

Güneş kremindeki aktif maddeleri kontrol edin. Titanyum dioksit, çinko oksit ve avobenzon içeren formülleri olmasına dikke edin. A vitamini (genellikle retinil palmitat olarak anılır) içeren güneş kremlerinden kaçındığınızdan emin olun. A vitami içeren güneş kremlerinin cilt tümörleri oranını arttırdığı düşünülmektedir.

3. Geniş spektrumlu SPF Seçin

Geniş spektrumlu ve SPF 30 ila 50 olan bir güneş koruyucu seçin. Cildinizi güneş yanığı ve güneş hasarına karşı daha iyi korumaya yardımcı olur. Ayrıca UVA radyasyonunu önlemeye daha iyi yardımcı olur. Çok yüksek SPF'li (50'nin üzerinde) ürünlerden kaçınmak isteyebilirsiniz. Genellikle bu tür ürünlerin ekstra koruma sağlamadığına ve pahalı olduklarına inanılır.

4. Güneş kremi formülasyonu

Güneş kremi formülasyonu tipik olarak bir güneş kreminin dağıtım biçimini ifade eder ve kişinin cildinde nasıl hissettiğini ve göründüğünü etkiler. Piyasada yaygın olarak kullanılan üç güneş kremi formülasyonu vardır. Bu formların her birinin faydaları olmasına rağmen, doğru kullanıldıklarında hepsi güneş koruması sağlayabilir:

Güneş koruyucu spreyler

Bunlar, vücutta ulaşılması zor yerlere güneş kremi uygulamak için mükemmeldir. Çok fazla vücut kılı olan kişiler için iyi bir seçenektir. Ancak uygularken spreyi solumamaya dikkat edin.

Güneş koruyucu losyonlar

Bunlar, mevcut en yaygın ve nemlendirici özelliği bulunan güneş kremi formülasyonları arasındadır. Çeşitli cilt tiplerine hitap etmek için birden fazla varyantta bulunmaktadırlar.

Güneş koruyucu stickler

Bunlar en taşınabilir ve daha az dağınık seçenekler arasındadır. Cildinize sürerek ve ovuşturarak kullanabilirsiniz.Özellikle seyahat için çok uygundur. Minimum sızıntı şansları vardır.

Genel olarak, tüm güneş kremlerinin raf ömrü üç yıldır. En iyi sonuçlar için serin ve kuru bir yerde saklayın.

5. Güneşe maruz kalma seviyenizi düşünün

Güneş kremi seçerken akılda tutulması gereken diğer önemli faktörlerden biri de güneşe maruz kalma seviyenizdir. Örneğin; ne kadar süreyle güneşe maruz kalacağınızı, güneşin ne kadar güçlü olduğunu ve güneşe maruz kalırken hangi aktiviteleri yapacağınızı düşünmelisiniz.

Tipik olarak, güneşin gücü 1 (düşük) ila 11+ (aşırı) arasında değişen Ultraviyole (UV) İndeksi ile ölçülür. Bu UV ışınları sabah 10'dan akşam 4'e kadar en kuvvetlidir. UV İndeksi 8 ya da üzerinde olduğunda korunmasız cildimiz 15 dakika veya daha kısa sürede yanabilir.

Güneş kremi ne zaman kullanılmalı?

Dış mekan: Çoğunlukla uzun bir süre (iki saat veya daha fazla) dışarıdaysanız, ten renginize bağlı olarak SPF 30 veya daha yüksek güneş kremi kullanın.

Spor/yüzme: Açık havada ya da suda spor yapacaksanız, terletmeyen veya suya dayanıklı bir güneş kremi seçmek en iyisidir. Cilt renginize bağlı olarak SPF 30 veya üzerini güneş koruyucuları seçin. Mutlaka her 40 ile 60 dakikada bir yeniden uygulayın.

Her gün: Güneşte ve gölgede olacağınız normal günlerde, en az SPF 15 olan güneş koruyucu kullandığınızdan emin olun.

Doğru güneş kremini seçmenin yanı sıra, cildinizi güneş hasarından korumak için atabileceğiniz birkaç adım daha var. Bunlardan bazıları...

Güneş kremi kullanım ipuçları

Yılın hangi döneminde olursanız olun daima güneş koruyucu kullanın.

Mayo giyiyorsanız, vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine güneş kremi sürün. Güneş koruyucu sprey kullanıyorsanız, tüm vücuda eşit bir parlaklık uyguladığınızdan emin olun.

Yüzünüz, elleriniz, ayaklarınız, kulaklarınız, boynunuz ve vücudunuzun açıkta kalan tüm bölgelerine güneş koruyucu uygulayın.

Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce tüm açıkta kalan bölgelere SPF 15 veya 30 baz kat uyguladığınızdan emin olun. Her iki saatte bir tekrar uygulayın.

Aşırı terledikten, yüzdükten veya kurulandıktan sonra güneş kremini tekrar uyguladığınızdan emin olun. Yeniden uygulama için her zaman etiket kurallarına uyun.

Cilt tipinizi göz önünde bulundurmak da doğru güneş kremini seçmenin önemli bir yönüdür.



[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Konu Papatya tarafından (26 Nisan 2023 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
güneş, kremi, nasıl, seçilir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 17:58.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.