Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Eğitim - Öğretim > Meslek Tanıtımları

Meslek Tanıtımları Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Ziraat Yüksek Mühendisi İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Eylül 2023, 11:39   #1
Çevrimdışı
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Ziraat Yüksek Mühendisi İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Ziraat Yüksek Mühendisi İş Tanımı | Ne İş Yapar?



Ziraat Yüksek Mühendisi Ne Demek?
Ziraat yüksek mühendisleri tarla bitkileri, çayır ve meralar, meyve - sebzecilik, bitki hastalıkları ve bu hastalıklara karşı koyabilmenin yöntemleri gibi konular üzerinde uzman kişilerdir. Aynı zamanda tarımsal yapıların projelendirilmesi ve geliştirilmesi, bu yapıların muhafaza sistemlerinin geliştirilmesi, sulama, çevre kirliliği, bitki besleme ve gübreleme, tarımda kullanılan alet ve makinelerin geliştirilmesi, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, süt teknolojisi, tarım ekonomisi, tarım politikası gibi alanlarda da çalışırlar.

Ziraat Yüksek Mühendisi Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Temel çalışma alanı doğa, bitki, hayvan ve tarım ile ilgili olan ziraat yüksek mühendislerinin görevleri arasında şunlar yer alır;
  • Bitki yetiştiriciliği, bitki beslemesi ve gübrelemeyi kontrol etmek,
  • Bitki hastalıklarının sebeplerini araştırmak ve bu hastalıklara karşı önlemler almak,
  • Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği hususundaki planlamaları yapmak,
  • Tarımsal alanların kontrolü ve muhafaza sistemlerini geliştirilip projeleştirmek.
Ziraat Yüksek Mühendisi Olmak İçin Gerekenler
Üniversitelerin Ziraat fakültelerinin; bahçe bitkileri, bitki koruma, tarım ekonomisi, tarımsal biyoteknoloji, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, zooteknik, tarım makineleri, tarımsal yapılar ve sulama bölümlerinin birinden lisans derecesinde ziraat mühendisi unvanı ile mezun olanlar, ziraat mühendisi olabilir. Ziraat yüksek mühendisi ünvanını almak için ise üniversitelerde aynı alanlarda yüksek lisans programları mevcuttur.

Ziraat Yüksek Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Ziraat yüksek mühendisi olmak için fizik, kimya, matematik gibi temel derslerin yanında yüksek lisans seviyesinde, botanik, zooloji, meteoroloji, toprak bilgisi, ekoloji, bitki fizyolojisi, mühendislik mekaniği, tarım ekonomisi, genetik, hayvan yetiştirme ilkeleri, bitki koruma, gübreleme gibi eğitimleri almak gerekir.


  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mühendisi, tanımı, yapar, yüksek, ziraat


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 00:23.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.