Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Eğitim - Öğretim > Meslek Tanıtımları

Meslek Tanıtımları Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Zincir Mağazalar Satış Yöneticisi/Yönetmeni İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Eylül 2023, 10:45   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Zincir Mağazalar Satış Yöneticisi/Yönetmeni İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Zincir Mağazalar Satış Yöneticisi/Yönetmeni İş Tanımı | Ne İş Yapar?



Zincir Mağazalar Satış Yöneticisi/Yönetmeni Ne Demek?
Zincir mağaza tanımı, perakende sektöründe hizmet veren ve aynı firmaya ait birden çok mağazayı kapsar. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren zincir mağazalardan söz edilebilir. Dayanıklı ev aletleri, kozmetik, gıda, ayakkabı, spor giyim gibi birçok sektörde zincir mağazalar bulunur. Zincir mağaza olmak için minimum iki şubeye sahip olmak gerekir. Ulusal zincir mağazalar grubunda yer alan perakende satış mağazaları, Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunur. Zincir mağazalarda satış yöneticisi, satış ilişkilerini yöneten kişidir. Zincir mağazalar satış hacmi yüksek satış noktalarıdır. Ayrıca birçoğunda aynı ürünün farklı markalardaki çok sayıda çeşidi satılır. Bu sebeple zincir mağazalar bir çeşit vitrin görevi görür. Her firma, kendi ürün çeşitlerinin zincir mağazalarda doğru bir şekilde yer almasını, doğru fiyatlandırılmasını ve satışını hızlandıracak şekilde sergilenmesini ister.

Zincir Mağazalar Satış Yöneticisi/Yönetmeni Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Zincir mağazalar satış yöneticisinin zincir mağazalar konusunda uzmanlaşmış olması gerekir. Zincir mağazalar satış yöneticisi görev tanımı, birçok unsuru içerir. Satış yöneticisi, zincir mağazalarla ilgili satış işlerini yönetir. Zincir mağazalar yöneticisi, bir zincir mağaza ile satış anlaşması öncesinde gerekli analizleri yapan ve planları oluşturan kişidir. Sözleşme esnasında fiyatları, iskontoları, ödeme planını, sipariş koşullarını, sevkiyat prosedürlerini belirleyen ve anlaşma koşullarını karşı tarafa ileterek firmasını temsil eden, firması adına sözleşmeleri imzalayan kişidir. Bir zincir mağaza ile çalışılmaya başlandığı andan itibaren zincir mağazalar satış yöneticisi süreci takip etmeye başlar. Oluşturulan plana uygun olarak satış uzmanı, satış temsilcisi, tanzim teşhir elemanı, depo sorumlusu, sevkiyat elemanı gibi çok sayıda kişinin dahil olduğu bir satış süreci başlar. Ekibin üyelerinden gelen raporları değerlendirir. Belli aralıklarla zincir mağazaların yetkililerini ve satış noktalarını ziyaret eder, toplantılara katılır. Satışı arttıracak satış geliştirme faaliyetlerini planlar ve uygulamaya koyar. Zincir mağazalar satış yöneticisi sorumlulukları oldukça kapsamlıdır. Yönetici, iş akışını doğru yönetmek için hem zincir mağazalarla hem de kendi satış ekibi ile koordine çalışabilmelidir. Çeşitli satış stratejileri geliştirmek, zincir mağazalarla düzgün bir iletişim kurmak ve verimli projeler geliştirmek zincir mağazalar satış yöneticisi görevleri arasındadır. Departmanın sorumluluğunda olan satış faaliyetlerinin üst düzey yöneticilere raporlanmak ve firmanın belirlediği satış hedeflerine ulaşmak için yeni stratejiler geliştirilmek de satış yöneticisinin görevidir.

Zincir Mağazalar Satış Yöneticisi/Yönetmeni Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Zincir mağazalar satış yöneticisi nasıl olunur sorusuna birden fazla yanıt verilebilir. Kişi, bulunduğu sektörde en alt kademeden başlayarak zamanla yükselebilir. Sektör içerisinde kendilerini geliştiren kişilerin zincir mağaza satış yöneticisi olmaları mümkündür. Bu kişilerin öğrenmeye açık olmaları beklenir. Günümüzde teknolojiyle ve sektörle ilgili değişimler çok hızlıdır. Adayların yeniliklere uyum sağlayabilme, her zaman güncel kalabilme, birçok alanı takip edebilme ve aynı zamanda satış konusundaki yeni gelişmeleri, yaklaşımları, yöntemleri takip edebilme özelliklerine sahip olmaları önemlidir. Zincir mağaza satış yöneticisi pozisyonu için genellikle lisans veya lisansüstü mezuniyet şartı bulunur.

Zincir Mağaza Satış Yöneticisi/Yönetmeni Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?
Zincir mağazalar satış yöneticisi iyi bir eğitime sahip olmalıdır. Bu eğitim, diploma sahibi olmanın yanında kişinin sektör içerisinde kendini ne kadar geliştirdiğiyle ilgilidir. Zincir mağazaları iyi tanıyan, satış ve yöneticilik konusunda deneyimli, kendini yetiştirmiş kişiler, bu pozisyon için uygundur. Eğitim düzeyinin ve eğitim aldığı alanın çalışacağı sektöre uyumlu olması da adaya avantaj sağlar. Mesela yapı malzemeleri satan bir firmada, bu alana uygun bir eğitim almış aday zincir mağaza yöneticisi olarak görev alabilir. İşletme, Satış ve Pazarlama bölümü mezunları da satış departmanları için uygun aday profilini oluştururlar. Yabancı dil bilmek bazı firmalar için gerekli şartlar arasında olabilir. Deneyim en önemli kriterlerdendir. Tecrübeli bir yönetici; sektörü, sektördeki diğer firma çalışanlarını, mağazaların yerini, tüketim hızlarını, çalışma şekillerini, bulundukları bölgeyi, satış hızlarını ve rekabet durumlarını bilebilir. Bir satış departmanını ve büyük müşteri olarak tanımlanabilecek zincir mağazalarla ilişkileri doğru biçimde yönetebilmek için deneyim şarttır. Birçok firma, personelinin aktif olarak araç kullanabilmesini ister. Ehliyet sahibi olmak ve seyahat engeli bulunmamak gibi şartlar da aranan şartlar arasında gösterilebilir.

Zincir Mağaza Satış Yöneticisi/Yönetmeni İşe Alım Şartları Nelerdir?
Kendinize uygun bulduğunuz iş ilanına başvuru yaptıktan sonra başvuruda bulunduğunuz firma, gelen başvuruları değerlendirerek uygun kriterlere sahip adayları mülakata davet eder. Mülakatların olumlu sonuçlanması hâlinde gerekli evraklar tamamlanır ve işe başlama tarihi belirlenir. Zincir mağazalar satış yöneticisi maaşı sektöre ve firmaya göre değişir. Adayın eğitimi, tecrübesi ve firmanın özellikleri de bu değişiklikte etkilidir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mağazalar, satış, tanımı, yapar, yöneticisi or yönetmeni, zincir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 08:25.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.