Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Eğitim - Öğretim > Meslek Tanıtımları

Meslek Tanıtımları Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Zincir Mağazalar Satış Müdürü İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Eylül 2023, 15:24   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Zincir Mağazalar Satış Müdürü İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Zincir Mağazalar Satış Müdürü İş Tanımı | Ne İş Yapar?



Zincir Mağazalar Satış Müdürü Ne Demek?
Birden fazla şubesi olan toptan satış mağazalarına zincir mağazalar denir. Zincir mağazalar satış müdürü nedir sorusu ise şöyle cevaplanabilir; çalıştığı şirketin hedef ve isteklerine yönelik bir plan hazırlayarak tüm şubelerin belli bir düzen ve istikrar içinde çalışmalarını sağlayan aynı zamanda da tüm bu şubelerin istenen düzeyde kazanç elde etmesini sağlayan kişidir. Zincir mağazalar satış müdürü görev tanımı firma ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterse de genel olarak yerine getirmesi gereken bazı görevler ve sorumluluklar bulunur.

Zincir Mağazalar Satış Müdürü Ne Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Bu pozisyonda çalışacak adaylardan öncelikle satış ve pazarlama bilgisi ile takım çalışmasına uyum sağlayabilmeleri beklenir. Zincir mağazalar satış müdürü sorumlulukları oldukça geniş bir yelpazede sıralanır. Öncelikle; tüm şubelere satış stratejisi oluşturur ve bu şubelerin daha koordine bir şekilde çalışmasını sağlar. Zincir mağazalar satış müdürü birlikte çalışılan şirket, firma ve kurumlarla dönemsel anlaşmalar yapar, tüm personelin çalışma koşullarını yönetmeliğe uygun şekilde düzenler, satış ve maliyetlerin hedeflenen süre ve miktarda gerçekleştirilmesini sağlar ve bunları bizzat takip eder. Aynı zamanda yönetimin aldığı kararlar doğrultusunda mağazalara çalışma koşulları ve prensipleri konusunda bilgilendirme yapar ve müşteri ziyaretlerinde bulunur. Sahada zaman geçirir, saha araştırmaları ve aktif müşteri ziyaretleri yapar. Mağazadaki ürünlerin stoklarıyla ilgilenir ve bunları not alır. Ürünlerin kalite ve kontrolünden sorumludur. Aynı zamanda yeni gelecek ürünlerin de siparişi, kontrolü ve raf düzeninden sorumludur. Zincir mağazalar satış müdürü, sorumlu olduğu ekibin birbiriyle koordine bir şekilde çalışmasını sağlar. Tüm bu ekibin çalışma saatleri ve vardiyalarını da düzenler. Ekibi dışında kendi gelişimine de oldukça önem verir. Zincir mağazalar satış müdürü ne yapar sorusu pozisyonun görevleri ve sorumlulukları belirterek şu maddelerle yanıtlanabilir:
  • Ürünlerin stok seviyelerini denetlemek.
  • Şirketin satış rakamlarını analiz etmek.
  • Satış rakamlarıyla ilgili tahminlerde bulunabilmek.
  • Satış rakamlarını kaydetmek.
  • Kendi şirketleri dışında rakip şirketleri de takip ederek onların iş stratejileri ve yönetimleri hakkında tahminlerde bulunup ona göre bir yol belirlemek.
  • Ekiplerin daha kolay ve koordine bir şekilde çalışması için onları yönetmek.
  • Çalışanların çalışma koşullarını ayarlamak.
  • Çeşitli kurum ve kuruluşlarla toplantılar düzenleyip onlarla anlaşmalar yapmak.
  • Gerek kendi çalıştığı ekip gerekse farklı ekiplere eğitimler vererek onları çalışma prensipleri hakkında bilgilendirmek.
  • Pazar, müşteri ve çalışanlardan gelen her türlü öneri ve şikayeti ciddiye alıp ona göre çözümler üretmek.
  • Sevkiyat, risk, maliyet, stok ve ürünlerdeki hata durumunu yakından takip etmek ve bunları not almak.
  • Gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki müşterilerle anlaşmalar yapmak.
  • Kendini temsil ettiği ürün ve firma kapsamında eğitmek.
  • İş yerindeki düzen ve istikrarın sağlanmasında rol oynamak.
Zincir Mağazalar Satış Müdürü Olmak için Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?
Zincir mağazalar satış müdürü nasıl olunur sorusuna net bir eğitim şartı ile cevap verilememekle birlikte İşletme ve Pazarlama gibi bölümlerde lisans eğitimi almış adayların öne çıkabileceği söylenebilir. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde yer alan; İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Satış ve Pazarlama gibi bölümlerden mezun kişiler de zincir mağazalar satış müdürü olabilir. Bu alan için alınması gereken temel eğitimler ise şunlardır: Ekonomi, temel hukuk, işletme yönetimi, satış saha planlaması, satış gücü ve pazarlama stratejilerdir. Farklı bölümlerden lisans derecesiyle mezun olan adaylar bu dersleri veren bir bölümde yüksek lisans yaparak ilgili alanda çalışabilirler. Bunlar dışında zincir marketler satış müdürü arayan firmalar da çalışanlarına hizmet içi eğitimler vererek onları çalışma şartları hakkında bilgilendirir. Zincir marketler satış müdürleri aynı zamanda mutlaka bir yabancı dili iyi seviyede bilmelilerdir.

Zincir Mağazalar Satış Müdürü Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Zincir mağazalar satış müdürü olmak için mesleğin gerektirdiği yeterli bilgi ve birikime sahip olmak gereklidir. Zincir mağazalar satış müdürlerinin sağlamaları gereken şartlar şunlardır;
  • Takım çalışmasına ayak uydurabilmek,
  • Güçlü bir iletişim becerisine sahip olmak,
  • Esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilmek,
  • İkna kabiliyetine sahip olmak,
  • Çalıştığı bölgeye ve o bölgenin müşteri potansiyeline hâkim olmak,
  • Çalıştığı firmaları yönetebilme,
  • Ekip yönetimi konusunda tecrübeli olmak,
  • Sorunlara çözüm odaklı yaklaşabilmek.
Bu özelliklerin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak sertifika ve belgelere sahip olmaları, yabancı dillerini geliştirmeleri gereklidir.

Zincir Mağazalar Satış Müdürü İşe Alım Şartları Nelerdir?
Zincir mağazalar satış müdürü işe alım şartları firmaya, aday personelin nitelikleri ile eğitim durumuna göre değişiklik gösterir. Zincir mağazalar satış müdürü işe alım şartları genel olarak şu şekildedir:
  • Tercihen üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olmak,
  • Mağaza müdürlüğü ve perakende sektöründe en az 5 yıllık deneyim sahibi olmak,
  • Microsoft Office programlarını en az temel düzeyde kullanabilmek,
  • Sürücü belgesine sahip olmak ve gerektiğinde aktif olarak araba kullanabilmek,
  • Erkek askerler için askerlik ile ilişiği olmamak.
Zincir mağazalar satış müdürü maaşları firmaya ve adayın özelliklerine göre değişiklik gösterir. Firmanın zincirinde bulunan mağaza sayısı da maaş konusunda belirleyici olabilir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mağazalar, müdürü, satış, tanımı, yapar, zincir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 08:33.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.