Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Eğitim - Öğretim > Meslek Tanıtımları

Meslek Tanıtımları Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Yurtdışı Satış Temsilcisi İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Tüm mesleklere yer veren, mesleki gelişimlerin ve tanıtımların yapıldığı bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Eylül 2023, 15:23   #1
Çevrimdışı
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yurtdışı Satış Temsilcisi İş Tanımı | Ne İş Yapar?

Yurtdışı Satış Temsilcisi İş Tanımı | Ne İş Yapar?



Yurtdışı Satış Temsilcisi Ne Demek?
Yurtdışı Satış Temsilcisi nedir sorusuna; çalıştığı firmanın ihracat işlerini yürüten kişidir. Daha ayrıntılı bir ifadeyle yurtdışı satış temsilcisi, firmanın pazardaki payını büyütmek, yeni pazarlar bulunmasını, yeni ürünler geliştirilmesini sağlamak ve satış oranlarını artırmak için çalışan kişidir, şeklinde yanıt verilebilir. Firmanın farklı ülkelerle olan ilişkisini yöneten ve ürünlerini satmasına aracılık eden kişiye dair yapılan meslek tanımı, yurtdışı satış temsilcisi kimdir sorusunun yanıtıdır. Yurtdışı satış temsilcisi kime denir sorusunun cevabını daha iyi anlamak için yurtdışı satış temsilcisinin görevlerini ve sorumluluklarını öğrenmek gerekir.

Yurtdışı Satış Temsilcisi Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Yurtdışı satış temsilcisi olarak görev alan kişiler, çalıştıkları firmanın pazarlama işlemlerini gerçekleştirir. Yurtdışında firma için yeni pazarların araştırmasını yapar. Firmanın sattığı ürünlerin diğer ülkelerde satılıp satılmayacağını inceler. Yurtdışında satılabilecek ürünlerin analizini yapar. Çalıştığı kurumun satışını gerçekleştirebileceği yeni ürünler ortaya çıkarabilmesine destek verir. Ticaret yapılacak firmalara yönelik teklif ve proje hazırlar. Siparişleri ve talepleri alır. Aldığı talepleri üretim departmanıyla paylaşır ve işin her detayı hakkında bilgi verir. Çalıştığı kurumun devletten alabileceği teşvikleri inceler, araştırır. Alınabilecek teşvikler hakkında firmayı bilgilendirir ve teşvik için gerekli şartlara uyulmasını sağlar. İhracat için gerekli olan belgeleri hazırlar.

Yurtdışı satış temsilcisi, firmanın ilişkilerini geliştirmek ve yeni pazarlar aramak için seyahat edebilir. Ülkeleri ziyaret ederek araştırmayı doğrudan yerinde yapar. İstenmesi durumunda ticaret yapılacak firmayı ziyaret eder ve görüşme sağlar. Görüşmede kendi firmasının çıkarına olacak avantajlı tekliflerde bulunur. Yurtdışında bulunan ortakların taleplerini alır, sorunlarını çözer. Operasyon sürecini takip eder ve süreçte meydana gelen sorunlar hakkında çözümler geliştirir. Müşteri sayısını artırmaya çalışır. Satışların artmasını sağlayacak projeler geliştirir. Yapılan satışların raporlarını, kayıtlarını tutar. Yurtdışı satış temsilcisi çalıştığı firmanın ürünlerinin tanıtımını da yapar. Tanıtım için yurtdışındaki fuarlara gider ve burada ürünler hakkında bilgi verir. Fuarda ürünlerle ilgilenen müşterilerle anlaşma sağlar. Yurtdışı satış temsilcisi olarak görev alacak kişinin sorumlulukları arasında satışı gerçekleştirilen ürünler hakkında detaylı bilgiye sahip olmak vardır. Ürüne talepte bulunan müşteriler satış temsilcisine ürün hakkında sorular sorabilir. Temsilci, firma adına bu sorulara cevap vermeli ve ürünün bilgilerini, avantajlarını karşı tarafa aktarmalıdır.

Yurtdışı Satış Temsilcisi Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Yurtdışı satış temsilcisi olmak için mezun olunması gereken spesifik bir bölüm bulunmaz. Farklı üniversitelerden ve bölümlerden mezun olan kişiler yurtdışı satış temsilcisi olarak çalışabilir. Yaygın olarak; İşletme Bölümü, Dış Ticaret Bölümü, Uluslararası Ticaret Bölümü ve Lojistik Bölümü mezunları tercih edilir. Uluslararası Ticaret Bölümü dört yıllık bir bölümdür. Eğitim sürecinde öğrencilere pazarlama yöntemleri, ticaret işletme hukuku, organizasyon ve uluslararası ticarette lojistik gibi yurtdışı satışında önemli eğitimler verilir. Bu eğitimi alan kişiler yurtdışına bir ürünü nasıl pazarlayacağını, pazarlarken ne gibi yöntemler kullanacağını öğrenmiş olur. Ayrıca sigortalama ve uluslararası ekonomi hukuku hakkında da bilgi edinirler. Bundan dolayı yurtdışı satış temsilcisi olmak için hangi okulu okumak gerekir sorusuna; uluslararası ticaret veya ticaretle ilgili farklı bölümlerde okumak gerekir yanıtı verilebilir. Uluslararası ticaret bölümü Türkiye'nin farklı bölgelerindeki devlet ve vakıf üniversitelerinde bulunur.

Yurtdışı Satış Temsilcisi Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?
Firmalar yurtdışı satış temsilcisi olarak çalışmak isteyen kişilerde farklı nitelikler arar. Yurtdışı satış temsilcisi olabilmek için gerekli şartlar arasında yabancı dil bilmek yer alır. Bu temel şart dışında aranan farklı özellikler aşağıdaki gibidir:
  • Seyahat engeli bulunmamak.
  • Bir veya birden fazla yabancı dilde konuşabilmek ve yazabilmek.
  • İkna kabiliyetine sahip olmak.
  • Problem çözme becerilerine sahip olmak.
  • B sınıfı araç ehliyetine sahip olmak.
  • Mal, hizmetler ve raporlar hakkında sunum hazırlayabilmek.
  • MS Office programlarını ileri düzeyde kullanabilmek.
Bu özellikler yurtdışı satış temsilcisi nasıl olunur sorusuna cevap verir. Yurtdışındaki müşterilerle iletişim kurmak, yeni pazarları keşfetmek için seyahat etmek gerekebilir. Bu yüzden seyahat etmeye herhangi bir engel bulunmamalıdır. Yurtdışındaki müşterilerle, yazılı ve sözlü iletişim kurulması gerektiği için yabancı dil bilmek şarttır. Yurtdışı satış temsilcisi, firmanın potansiyel ve mevcut müşterilerini gezerken ya da araştırma yaparken araç kullanır. Bundan nedenle ehliyet sahibi olmak şart koşulabilir. Kayıt işlemleri, raporlama ve sunumlar için MS Office programlarını kullanabilmek de yaygın olarak aranan şartlar arasındadır.

Yurtdışı Satış Temsilcisi İşe Alım Şartları Nelerdir?
Yurtdışı satış temsilcisi olarak çalışmak isteyen kişiler, ihracat gerçekleştiren firmalar, lojistik firmaları ve yurtdışıyla bağı olan çeşitli firmalarda görev alabilir. Bir firma yurtdışında çalışmalar yapıyorsa bu durumda pazarlama işleriyle ilgilenecek ve ortakların yaşadığı sorunları çözecek personele ihtiyaç duyar. Günümüz dünyasında ihracat önemini artırdığı için pek çok firma yurtdışı ilişkilerini yönetecek bir satış temsilcisi aramaktadır. İşe alım şartlarından en önemlisi; ticaret yapılan ülkelerdeki hâkim dili bilmektir. Bu nedenle her firmanın aradığı yabancı dil hâkimiyeti değişiklik gösterir. Türkiye için İngilizce, Arapça ve Rusça ticaret amacıyla çokça tercih edilen diller arasında yer alır. Birden fazla dil bilmek işe girme ihtimalini artıran faktörler arasında yer alır. Görüşmede firmanın ve işe başvuruda bulunan kişinin talepleri konuşulur. Maaşta ve çalışma şartlarında anlaşılması durumunda işbaşı yapılabilir. Yurtdışı satış temsilcisi maaşları çalışılan firma, bilinen yabancı dil sayısı ve tecrübeye göre değişiklik gösterir.


  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
satış, tanımı, temsilcisi, yapar, yurtdışı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 08:03.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.