Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kültür ve Sanat > Tarihte Bugün > Önemli Günler ve Haftalar

Önemli Günler ve Haftalar Türkiye'de ve Dünyada kutlanan önemli gün ve haftalar ile milli bayramların anlam ve önemine dair bilgilerin yer aldığı bölüm.


15-22 Nisan Turizm Haftası ile ilgili Genel Bilgi ve Yazılar

Türkiye'de ve Dünyada kutlanan önemli gün ve haftalar ile milli bayramların anlam ve önemine dair bilgilerin yer aldığı bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Nisan 2024, 21:47   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Ataç 15-22 Nisan Turizm Haftası ile ilgili Genel Bilgi ve Yazılar

15-22 Nisan Turizm Haftası ile ilgili Genel Bilgi ve Yazılar

Turizm Haftası ile Genel Bilgiler

Türkiye'miz doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle dünyanın önemli turizm merkezlerinden biridir. Ülkemizin bu güzelliklerden dolayı yıllardır iç ve dış turizm için çok önemli duraklardan biri haline gelmiştir.
forumlar, güncel forum sitesi forumadasi.com
Son yıllarda artan tanıtım çabaları; spor ve sanatta sergilenen üstün başarılar ülkemizin tanıtılmasında önemli roller oynamıştır. Turizm, eğlenmek, dinlenmek, alışveriş yapmak veya öğrenmek gibi amaçlarla düzenlenen gezilere verilen genel bir isimdir. Turist ise bu gezilere kişisel ve grup olarak katılan kimseleri adlandırmak için kullanılır.

Turizm bütün dünyada üzerinde önemle durulan bir konudur, Çünkü turist, gezi için gittiği ülkeye "döviz" bırakır. Bu döviz o ülkenin ekonomik gücünü arttırır. O ülkede üretilmeyen tıbbı araç gereçler, ilaçlar, makine veya petrol ürünlerini satın almak için döviz kullanılacaktır. Bu sıraladıklarımız turizmin ekonomik getirileridir.

Turizm olgusuna bir de turist açısından bakmak gerekir. Turist, geziye çıkarken hangi istek ve amacı taşıyorsa onu bulabileceği bir ülkeye gidecektir. Fakat bunu yaparken rahat etmeyi, eğlenmeyi, öğrenmeyi ve yaşantısına zenginlikler katmayı da isteyecektir. Kuzey Yarımkürede Asya ve Avrupa kıtalarının eşiğinde, eşsiz doğası ve zengin medeniyet kalıntılarıyla Türkiye adeta bir turizm yıldızıdır. Dünyanın hemen her yerindeki gezginler için çok cazip olanaklara sahiptir.

Turizm kavramı birçok amacı birleştirdiği için çok geniş bir etkinlik yelpazesine sahiptir. Örneğin iç turizm, yerli halkın yaşadığı bölgeden kalkıp yurdunun görmediği yerlerine yaptığı gezilerdir. Bu açıdan bakıldığında turizm, bir ülkenin kendi yurttaşları arasında duygusal ve kültürel bağları güçlendirerek milli bütünlüğe hizmet eder.

Gezerek ulaşılan bilgi, deneyim ve izlenimlerin kişisel gelişime katkılarından da söz edebiliriz. Tanıyacağımız her insan, hayata, evrene, kendimize bakış açımıza yepyeni pencereler açacaktır. O halde bir ulusun turizme yaklaşımı ne denli çeşitli ve zenginse elde edeceği maddi - manevi kar da o kadar büyüktür.

Turizm, kalkınmanın önemli anahtarlarından biri olduğu çok sık vurgulanan bir olgu olmasına rağmen bu konuda henüz yeterli bilinç düzeyine erişilememiştir. Turizmin mevsimlik bir çıkar sağlama zamanı gibi algılanması, fırsatçı eğilimler ülkemiz turizmine hala büyük zararlar vermektedir. "Bir memnun turist, bin turist yollar." ilkesini özümseyememiş işletmelerin, maliyetin az olmasına aldanıp niteliksiz elemanları istihdam etmesi, ülkemizin turist üzerinde bırakmak istediği izlenimi baltalamaktadır.

İşte bu gerçekler 15-22 Nisan tarihlerini Turizm Haftası olarak kutlamayı gerektirmiştir. Turizm Haftası'nda okullardaki etkinliklerle, şehirlerde düzenlenen tanıtım faaliyetleriyle veya medya kuruluşlarının katkılarıyla ülkemizin turizm gücünün artırılması için uğraşılır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt ve dünya çapında düzenlediği etkinliklerle Anadolu'nun kültür zenginliğini, doğal güzelliklerini tanıtmaya çalışmaktadır. Ülkemizin milli, manevi, tarihi, kültürel, sanatsal ve turistik değerlerinin yurt içi ve yurt dışında tanıtımını yapmak, yaptırmak, bu amaçla yurt içinde, yurt dışında yapılacak çeşitli tanıtım etkinlikleri yapan kuruluşlarla işbirliği yaparak tanıtım çalışmalarının en etkin hale getirilmesini sağlamak Kültür ve Turizm Bakanlığının görevleri arasında yer almaktadır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Alt 28 Nisan 2024, 21:48   #2
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 15-22 Nisan Turizm Haftası ile ilgili Genel Bilgi ve Yazılar

Turizm ve Turistler Hakkında Genel Bilgi

İnsanların türlü amaçlarla yaptıkları gezilere turizm denir.

Turizm; başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş etmek için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir.
Turizm; iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılır. İnsanlar ülke içinde dinlenmek, eğlenmek, alışveriş etmek, gezip görmek için, sürekli yaşadık*ları kentin dışına çıkarlar. Başka yerlere giderler. Buna iç turizm denir. Dış turizm ise ülkeler arasında yapılan gezilerdir.
Yabancı turist, ülkemize hangi amaçla gelirse gelsin para harcayacaktır. Turistin harcadığı paraya döviz denir. Döviz, yabancı ülke parasıdır.
forumlar, güncel forum sitesi forumadasi.com
Ülkemizde üretilmeyen ilaç, makine; gereksinme duyduğumuz petrol ve benzeri mallar yabancı ülkelerden alınır. Bunların satın alınabilmesi için dövize gereksinmemiz vardır. Dövizi ürünlerimizin ve ürettiğimiz malların dış ülkelere satışından ya da turizmden sağlarız. Görülüyor ki ülkemizin kalkınmasında turizmin çok önemli bir yeri vardır.
Turist, dinlenmek, eğlenmek, görmek istediği yere çabuk, kolay ve rahat gitmek ister. Bunun için yollarımızın bakımlı, konaklama yerlerinin iyi olması gerekir. Yurdumuz turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Yurdumuz kuzey yarım kürede Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü durumunda*dır. Ülkemizin üç yanı denizlerle çevrilidir. Ilıman iklim kuşağındadır. Bitki örtüsü bakımından zengindir. Yurdumuzda dört mevsimin özellikleri görülür. Türkiye'miz aynı zamanda tarihi anıtlar yönünden de çok zengindir. Anadolu'muzda çeşitli uygarlıklar yaşanmıştır. Bu uygarlıkların kalıntıları günümüze dek gelmiş ve korunmuştur.

Yurdumuz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Bir ülkede turizmin gelişmesi için bazı koşulların gerçekleşmesi zorunludur. Yolların güzel olması, ulaşım araçlarının gelişmiş olması, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gereklidir. Turist yatacağı yerin temiz olmasını ister.
Ülkemize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güler yüzlü, iyiliksever, temiz, hoşgörülü olmalıyız. Turistler konuklarımız sayılır. Konuklarımızı rahat ettirmek için her çabayı göstermeliyiz.
Turizmi daha iyi anlayıp değerlendirebilmek için, turizmin tanımında geçen görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek sözcüklerinin anlamı üstünde iyice düşünelim.

Görmek: İnsanlar, bulundukları yerden uzakta da olsa anıtları, kentleri, tarihsel kalıntıları, doğa güzelliklerini, sanat yapılarını yakından görmek ister. İnsanların, bu özlemlerini düşünerek müzeler kurmalı, görülmeye, incelemeye değer kalıntıları ortaya çıkararak onları sergilemeli, bunları görmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız.

Tanımak: Turist, bir ülkeyi bir yöreyi tanımak ister. Orada yaşayanların törelerini, göreneklerini, yaşamlarını bilmek ister. Bu istek insanlar arasında sevgi, arkadaşlık, dostluk bağlarının doğup gelişmesini sağlar. Aslında turizm yalnız ekonomik yararlar sağladığı için değil, insanlar arasında dostluk duygularının doğup gelişmesine yardımcı olduğu için de yararlıdır.

Eğlenmek:
Dinlenmenin bir çeşididir. Zamanı iyi güzel ve hoş geçirmektir. Eğlence yerlerinin temiz, iyi, ucuz, güzel olması turistin o yerde uzun süre kalmasını sağlar.

Dinlenmek: Çalışmaya ara vererek, yorgunluğu gidermektir. Çalışanların belirli bir süre dinlenmek haklarıdır. Bu hak yasalarla güvence altına alınmıştır. Ülkemize dinlenmek için gelen turiste her kolaylığı göstermeli, onları rahat ettirmeliyiz.

Sonuç olarak ülkemizin doğal zenginliklerini, anıtlarını, tarihi kalıntılarını, müzelerini görmek güneşinden, denizinden, kaplıcalarından yararlanmak, dinlenmek, eğlenmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız.

Turistleri rahatsız etmeyelim. Değişik giysilerini ve davranışlarım hoşgörü ile karşılayalım. Turistlerin karşılaştıkları güçlükleri yenmek için yardımcı olalım. Turistik eşya satımında eşyanın gerçek değerini isteyelim. Bize yapılmasını istemediğimiz hareketlerin turistlere yapılmasını önleyelim.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Alt 28 Nisan 2024, 21:49   #3
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 15-22 Nisan Turizm Haftası ile ilgili Genel Bilgi ve Yazılar

Turizmin Temel Ögeleri

Turizmi kuramsal olarak değişik olaylardan ayıran temel ögeler şunlardır:
forumlar, güncel forum sitesi forumadasi.com
a) Turizm karmaşıklığı nedeniyle, tek bir olay veya bağıntıdan ziyade, birçok küçük olaylar ve bağıntılar bileşimidir.

b) Bu olay ve bağıntılar insanların çeşitli turistik hedeflere hareketinden ve o hedeflerde kalmalarından kaynaklanmakta ve burada dinamik öge "ulaştırma" ile statik öge "konaklama" yer almaktadır.

c) Ulaştırma ve konaklama normal ikamet ve işyerlerinin dışındaki hedeflere yönelik bir faaliyettir. Böylece turizm turistin seyahat ettiği ve konakladığı yerlerin çalışan ve ikamet eden nüfusunun faaliyetlerinden daha değişik nitelikteki faaliyetleri ortaya çıkarır.

d) Bu hedeflere olan hareket geçici ve kısa vadeli bir karaktere sahip olup birkaç gün, hafta veya aydan sonra geri dönme amacını taşır.

e) Bu hedefler ücretli bir işle ilgili olmayan, yani bir yerde iş bulma ve ticari veya mesleki nedenler dışındaki amaçlarla ziyaret edilirler.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Alt 28 Nisan 2024, 21:49   #4
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 15-22 Nisan Turizm Haftası ile ilgili Genel Bilgi ve Yazılar

Turistler Bizim Ulusal Konuklarımızdır.

Onlara Türk konuk severliğini göstermeliyiz. Sorduklarına tam ve doğru yanıt vermeliyiz. Bir malı zorla almaya mecbur etmemeliyiz. Fazla para almamalıyız, alanları uygun biçimde uyarmalıyız. Taşıtlarımız, temiz, hızlı, güvenli olmalı; vaktinde gideceği yere varmalıdır. Oteller, moteller, lokantalar temiz, tertipli olmalı; bilgili, becerikli, güler yüzlü personel turistlere hizmet vermelidir. Akarsularımızı, denizlerimizi, göllerimizi, kıyılarımızı, kaplıcalarımızı temiz tutmalıyız. Karışıklığa, fırsatçılara meydan vermemeliyiz.
forumlar, güncel forum sitesi forumadasi.com
Yurdumuzdan dinlenmiş, mutlu bir şekilde ayrılan turist yurdumuzu kendi ülkesinde tanıtır, başkalarının da gelmesine yardımcı olur. Yurdumuz öteki ülkelerde tam ve doğru tanınır.

Turizm, insanların diğer ülkeleri ve birbirlerini tanımalarına, dünya barışının sağlanmasına yardımcı olur.

Biz de çevremize, yurdumuzun diğer bölgelerine, dış ülkelere geziler yapmalıyız. Turistik değerlerimizi korumalıyız. Turistlere Türk konukseverliğinin gerektirdiği biçimde; iyi, samimi, içtenlikli davranmalıyız.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
1522, bilgi, genel, haftası, ile, ilgili, nisan, turizm, yazılar


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 10:47.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.