Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Serbest Kürsü > Pratik Bilgiler ve Püf Noktalar


Mükemmel Bir Banyo Temizliği İçin 7 İpucu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Nisan 2023, 13:37   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Mükemmel Bir Banyo Temizliği İçin 7 İpucu

Mükemmel Bir Banyo Temizliği İçin 7 İpucu



1- Sıcak su kullanın

Banyodaki küvet ve lavabonun temizliği için her zaman oda sıcaklığından 10 derece daha sıcak su kullanın. Küvete veya lavaboya sıcak suyu doldurun 10 dakika bekleyin. Temizliği çok daha kolay yapacaksınız.

2- Duş perdelerinin temizliği

Duş perdelerinde oluşan küf lekelerini ovarak çıkarmaya çalışmayın. Suyla sürekli temas ettiği için duş perdeleri çabuk kirlenir. Duş perdelerinizi havlularınızla birlikte yıkayın. Yıkama suyuna bir fincan sirke ilave edin. Makina içinde yaklaşık yarım saat bekletin. Sonra yıkamayı tamamlayın ve asın. Tertemiz olduğunu göreceksiniz.

3- Mikrofiber bez kullanın

Ev hanımların en iyi dostu artık mikrofiber bezler oldu. Bu bezler kir ve tozu çekmek için özel dokunmuş ultra ince sentetik liflerden oluşuyor. Böylece temizleyici sperler kullanmadan temizlik yapabiliyorsunuz. Bu bezleri yıkayarak çok uzun süreler kullanabilirsiniz.

4- Diş Fırçalarınızın Temizliği

Manchester Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, diş fırçaları E. coli de dahil olmak üzere üzerinde yaklaşık 10 milyon mikrop barındırıyor. Diş fırçalarınızı her kullanımdan sonra durulayın. Haftada bir kez de diş fırçanızı bir fincan sirkenin içinde yaklaşık yarım saat tutun. Her üç ayda bir diş fırçanızı değiştirmeyi unutmayın. Eski diş fırçalarınızı evin farklı bölümlerini temizlemek için kullanabilirsiniz.

5- Elektrik süpürgesiyle süpürün

Elektrik süpürgesinin sadece halılar için mi etkili olduğunu düşünüyorsunuz? Taş zeminler içinde çok etkili bir temizleme aracıdır. Süpürmeden önce sert zeminleri silin. Böylece çıkacak tüm toz ve kirleri, elektrik süpürgesiyle çok daha kolay çekebilirsiniz.

6- Klozeti de temizlemeyi unutmayın

Tuvalet evlerimizde sürekli temizlenmesi gereken yerlerden biridir. İdrar ve dışkı sıçramaları olabilir. Bu alanların temizlenmesi için mutlaka bir defa kullanmalık havlu kağıt kullanın. Antibakteriyel temizleyiciler kullanın. Ardından kuru bir kağıt havlu ile silin. Tuvaletiniz tüm bakterilerden arınmış olacaktır.

7- Saç fırçası temizliği

Saç fırçanızın her zaman temiz olması gerekiyor. Fırçanın içindeki saç kılları, kir, toz ve yağlar, her kullanımında saçınıza yeniden gelir. Saç fırçanızın temizliği için öncelikle içindeki saç tellerini çıkarın. Ardından bir su bandağının içine bir çay kaşığı şampuan ile 1 çay kaşığı karbonat tozunu karıştırın. Saç fırçanızı bu çözeltinin içinde bekletin. Fırçanın içindeki tüm toz, kir ve yağlar çıkacaktır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
banyo, bir, mükemmel, temizliği, İçin, İpucu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 19:45.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.