Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Serbest Kürsü > Pratik Bilgiler ve Püf Noktalar


Buzdolabı Düzenleme Fikirleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Temmuz 2022, 15:48   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Buzdolabı Düzenleme Fikirleri

Buzdolabı Düzenleme Fikirleri


Buzdolabı ve derin dondurucu düzenini sağlamak için haftada bir malzemeleri elden geçirmeniz yeterli. Ayrıca birbiri ile benzer malzemeleri bir arada tutmanız önemli. Yiyecekleri buzdolabına yerleştirirken yerlerini doğru belirlemek, yiyeceklerin ömrünü uzatır.

Buzdolabının üst kısmına, peynir, pişmiş yemek, salata ve tütsülenmiş etleri yerleştirin. Buzdolabının orta kısmına süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynir gibi süt ve süt ürünlerini yerleştirebilirsiniz. Açılmış kutular, yaklaşık dört gün buzdolabında bozulmadan kalabilir. Buzdolabının sebzelik kısmına, çilek, böğürtlen gibi meyvelerin yanı sıra, mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşillikleri de yerleştirebilirsiniz. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyveler ile portakal, mandalina gibi turunçgilleri ve domatesleri buzdolabında sakladığınız takdirde, tatları kaybolabilir.

Buzdolabının kapak kısmına, tereyağı, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları ile içecekler ve salata soslarını koyabilirsiniz. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla dayanıklı olmadıkları için, kısa sürede tüketin. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybedebilirler. Buzdolabınızdaki düzen sayesinde, yiyeceklerinizi daha sağlıklı koşullarda saklayabilirsiniz.


Buzdolabı Düzenleyici
Buzdolabı ve derin dondurucunun sürekli düzenli olması, hem evin sakinleri, hem de sürekli mutfakta yemek yapan kişiler için büyük rahatlık sağlar. Buzdolabı ve derin dondurucu düzenini sağlayarak, alışverişlerinizin verimini de arttırabilirsiniz. İsrafı önlemiş ve sadece gerekli malzemeleri satın alıyor olursunuz ki bu da ev bütçenize katkı sağlar. İşte buzdolabı düzenleme fikirleri.

Buzdolabındaki her şeyi boşaltın. Dolabın içini karbonatlı su karışımı ile temizleyerek, taze bir koku kazandırın. (Bu karışım çin yarım litre suya, iki çorba kaşığı karbonat ekleyin.) Buzdolabı düzeninde en önemli nokta, birbirine benzer malzemeleri bir arada tutmaktır; soslar kapakta, süt ve meyve suları üst rafta, yoğurt, peynir ve yumurtalar başka bir rafta tutulabilir. Etler ile sebze, meyveleri de ilgili çekmecelere yerleştirin. Eğer buzdolabı veya derin dondurucunuza çok fazla malzeme yerleştirirseniz, hava sirkülasyonunu engellersiniz.

Buzdolabındaki yiyecekleri 1-4 derece arasında muhafaza edin. 3 derecenin üzerinde muhafaza edilen yiyecekler çok daha çabuk bozulur. Genellikle buzdolabının en soğuk yeri, derin dondurucunun hemen altındaki raftır. Buzdolabının en altındaki raf, en düşük soğukluğa sahipken, kapısı ise buzdolabının tamamından çok daha az soğuktur.

Derin dondurucunun sıcaklığı -18 derece olmalıdır. Buzdolabı ve derin dondurucunun sıcaklığını belirli aralıklarla kontrol etmek gerekir. Termometre cihazları bunu yapmak için en uygun yöntemdir.

Haftada bir defa, buzdolabının tamamını kontrol ederek, kalan yemek artıkları ve bozulmuş sebze, meyvelerden kurtulmak gerekir. Çalışıyorsanız, sabahları evden çıkışınızı kolaylaştırmak için, atıştırmalık yiyecek hazırlamakta kullanacağınız malzemeleri, türlerine göre buzdolabı konteynerlerinde tutarak, işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Buzdolabının içine açık bir kutuda karbonat yerleştirirseniz, kötü kokulardan kurtulmuş olursunuz. Bu kutuyu her üç ayda bir değiştirmeniz gerekir. Eğer etkisini kaybederse, daha erken de değiştirebilirsiniz. Kutunun üzerine tarihini yazarak, takip edebilirsiniz.

Buzdolabı ve derin dondurucu düzeni, belirli aralıklarla tüm mazlemeleri elden geçirmeyi gerektirir. Birbirine benzer malzemeleri bir arada tutarak, genel düzeni kolaylıkla sağlamış olursunuz.


Buzdolabı Düzeni Nasıl Olmalı?
Aşama aşama ilerleyin. İşte buzdolabı düzenleme fikirleri.

Üst Raf:
Buzluğun hemen altında bulunan bu göz, buzdolabının buzluktan sonra ikinci soğuk bölümüdür. Genellikle et ürünlerini saklamak için uygundur.
  • Üst raf, buzdolabının en soğuk rafıdır. Buzdolabı içerisindeki sıcaklık üst raflardan alt raflara doğru düşmektedir. Bu özellik sebebi ile en üstteki raflara çabuk bozulabilecek gıdalarımızı koymalıyız.
  • Günlük olarak hemen tüketmemiz gereken et, tavuk ve et ürünleri (kıyma, kuşbaşı vb.), balık ve deniz ürünleri, kahvaltılıklar (peynir, kaymak, salam, sosis..vb.) gibi gıdalar üst rafta muhafaza edilmelidir.
  • Et, tavuk ve balıklar en üst rafa konulurken mutlaka çok iyi ambalajlanmış olmalıdır. İyi ambalajlanmayan etlerin suları alt raflardaki gıdaların üzerine akarak bu gıdaların bozulmasına neden olabilir.
  • Et, tavuk ve balık gibi gıdalarımızı daha sonra tüketeceksek mutlaka buzdolabımızın derin dondurucu bölümüne konulmalıdırlar.
Orta Raf:
Bu alanda normal soğukluk gerektiren yiyecekler muhafaza edilebilir.
  • Buzdolabının orta rafında daha çok pişmiş yemeklerimizi muhafaza etmek için kullanmalıyız.
  • Pişmiş yemeklerimizle birlikte yoğurt, sandviç, hazırlanmış salata ve kahvaltılıklar gibi taze ürünlerde bu rafta muhafaza edilebilir.
  • Yine tereyağı, margarin gibi gıdalarda kaplar içerisinde orta rafa konulabilir.
Alt Raf:
Alt göz ağırlıkla sebze ve meyveler içindir. Sebzeler buzdolaplarında çekmece şeklinde tasarlanmış özel bölümlerde de muhafaza edilebilir. Daha uzun dayanmaları için, naylon poşet içinde olmamaları gerekir.
  • Buzdolabının alt rafına hassas meyve ve sebzeler konulmalıdır.
  • Meyve-sebze kutularına koymamız mümkün olmayan ya da koyduğumuzda ezilebilecek; çilek, şeftali, böğürtlen gibi meyveler ve taze nane, yeşil soğan, marul, kıvırcık, maydanoz gibi yeşil yapraklı salatalık sebzeler alt rafta muhafaza edilmelidir.
  • Yeşil yapraklı sebzeler gazete kağıdına ( basılı olmayan 3. hamur kağıt ) ya da kağıt havluya sarılarak buzdolabına konulması daha uzun ömürlü olmalarını sağlar.
Meyve-Sebze Kutuları:
  • Meyve ve sebzelerimizi buzdolabımızda meyve ve sebzeler için özel olarak yapılmış ve dolabımızın en alt kısmında yer alan kutular içerisinde muhafaza etmeliyiz.
  • Meyve ve sebzelerimizi bu kutulara yerleştirirken ıslak, nemli olmadıklarından emin olmalıyız. Nemli, ıslak olan meyve sebzeler kuru olanlara göre daha hızlı bozulurlar.
Kapak Üst Raf:
  • Buzdolabı kapağımızın üst rafı; tereyağı, margarin, açılmış konserve kutusu, açılmış salça kutusu, gibi gıdaların muhafazası için uygundur.
Kapak Yumurtalık:
  • Yumurtalar buzdolaplarında kendileri için özel olarak tasarlanmış bölümlerde muhafaza edilmelidir. Buzdolabımızda yumurtalar için özel olarak tasarlanmış yumurtalık raflarının mutlaka kapakları olmalıdır. Kapak olmadığı durumda yumurta üzerindeki bakteriler buzdolabında bulunan diğer gıdalara kolayca bulaşacaktır. Eğer buzdolabınızın yumurta rafında kapak yoksa, yumurtalarınızı dolaba karton kutusu ile koymanızı tavsiye ederiz.
  • Yumurtalar dolaba konulmadan önce ya da sonra kesinlikle yıkanmamalıdır.
  • Yumurtanın buzdolabında daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için sivri tarafı aşağı bakacak şekilde raflara yerleştirilmelidir.
Kapak Orta Raf:
  • Buzdolabı kapağımızın orta rafı, mayonez, ketçap, salata sosları, süt şişeleri/kutuları ve kavanoz içerisinde bulunan gıdaların muhafazası için en uygun olan raftır.
Kapak Alt Raf:
  • Buzdolabı kapağımızın alt rafı, kola, ayran, meyve suyu gibi içeceklerin muhafazası için en uygun raftır.
Derin Dondurucu Rafları:
Buzdolabının en soğuk bölümüdür. Dondurmak suretiyle uzun süre muhafaza etmek istenilen yiyecekler içindir.
  • Derin dondurucumuzun raflarına gıdalarımızı yerleştirirken fazla ve yanlış istiflemenin önüne geçmek için gıdaların poşetler içerisinde uygun şekilde dağıtılmış olması ya da vakumlanarak konulması daha doğru olacaktır.
Derin Dondurucu Kapak:
  • Derin dondurucumuzun kapak rafları daha çok dondurmak istediğimiz sıvı gıdalar (et suyu, yumurta vb.) için kullanılmalıdır ve mümkün mertebe kapak bölümüne ağırlığı az olan gıdalar konulmalıdır.
Buzdolabı düzenleme fikirleri ile gıdaların bozulmasın engelleyebilirsiniz. Buzdolabını yerleştirirken yiyecekleri doğru bölümlere koyarak, hem buzdolabınızın düzenini sağlamış, hem de yiyeceklerinizin ömrünü uzatmış olursunuz.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
buzdolabı, düzenleme, fikirleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 12:58.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.