Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Güzellik ve Moda > Saç ve Makyaj Bakımı


Piksel Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Kasım 2022, 08:59   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Piksel Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Piksel Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?



Piksel Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Piksel Makyaj, son zamanlarda adı duyulmaya başlayan bir makyaj tekniğidir. Oldukça dikkat çekici, estetik ve sıradışı olan bu makyaj tekniği aslında fotoğraflarda bulunan piksellerden ilham alınarak tasarlanıyor.

Piksel Makyaj Ne Demek?
Piksel makyaj tekniği, üzerinde çok detaylı çalışılması gereken profesyonel bir türdür. Daha çok artistik amaçlı yapılan piksel makyajını özel etkinlikler, eventler, partiler ve Cadılar Bayramı gibi organizasyonlarda yapabilirsiniz. Özel kostümlerle tamamlayabileceğiniz bu makyaj tekniği, temelde fotoğraflarda ve görüntülerde bulunan piksel kavramından yola çıkılarak dizayn ediliyor.

Piksel makyaj aslında yeterince basit bir kavramdır. Yüzünüzün özelliklerini tanımlamak ve vurgulamak için makyaj kullanmak yerine, kaşlarınız, burnunuz ve ağzınız gibi odak noktalarını 8 bit internet grafikleri haline getirmektir.

Piksel Makyaj Nasıl Olur?
Bu yıl, piksel makyajı gerçekten dünyanın pek çok yerinde trend haline geldi. Özellikle Pinterest ve Instagram’da pixel makyaj çılgınlığının nasıl dünyanın dört bir yanını sardığını görüyoruz. Pikselli görünüm süper karmaşık gibi görünse de ve harika görünüyor, doğru araçlara sahipseniz ve biraz sabrınız varsa ustalaşmak aslında oldukça kolaydır.

Yardım için, bu süper havalı, özelleştirilebilir piksel makyajı görünümünü yaratmak için ipuçlarını ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu özel makyaj tekniğini uygulamak için birçok makyaj malzemesine ve araca sahip olmanız gerektiğini unutmayın. O zaman, hadi başlayalım!

Piksel Makyaj Yapımı
Burada piksel makyajını nasıl yapacağınıza dair detaylı bir kılavuz hazırladık. Adım adım bu makyaj tekniğinin uygulanışını anlatıyoruz.

Birinci Adım: Tasarım ve Hazırlık
İlk olarak, cilt tonunuza uygun bir makyaj bazı ya da primer ve fondöten uygulayarak yüzünüzü her zamanki gibi hazırlamanız gerekir. Fondöteni yüzünüzün yarısına uygulayın, iki yarıyı ayırmak için burnunuzun köprüsünden başlayarak dikey bir çizgi oluşturun. Böylece yüzünüzün bir yarısı pikselli bir görünüm alacak diğer yarısı ise pikselsiz sade bir görünüm kazanacak. Bu görünüm, sıradışı ve dikkat çekici olmanızı sağlar.

Seçtiğiniz herhangi bir primer, makyaj bazı ve fondöteni kullanabilirsiniz, ancak özel günlerde yapılan bu makyaj genellikle uzun ömürlü bir görünüm gerektirdiğinden, Make Up For Ever Ultra Hd Perfector Fondöten gibi tam kapatıcılığı olan bir fontöden kullanmanızı öneririz. Ardından en sevdiğiniz konturu, highlighterı, kapatıcıyı ve allıklarınızı, her zamanki gibi yüzünüzün yarısına uygulayın.

İkinci Adım: Kontur
Doğal cilt tonunuzdan iki ton daha açık ve iki ton daha koyu olmak üzere dört farklı fondöten tonu kullanarak, yüzünüzün “pikselli” yarısını konturlamaya ve vurgulamaya başlayın. Dama tahtası benzeri bir desende küçük, düz dikdörtgenler oluşturun. Dama tahtası benzeri bir görünüm yaratmak için kullandığınız araçlar önemlidir. Küçük ve düz kenarlı fırça bunun için en iyisidir çünkü çizgilerin mümkün olduğunca keskin olması gerekir.

Aslında buradaki temel prensip, daha koyu olan fondötenler ve daha açık fondötenler ile dama tahtası görünümü yaratmaktır. Bu yüzden kontur yapacağınız yerlere daha koyu fondötenleri ve vurgulayacağınız yerlere daha açık fondötenleri kullanmanız gereklidir. Konturu soldurmak ve vurgulamak için orta tonların kullanılması, iyi karışmış ve harmanlanmış bir efekt oluşturur. Bu yüzden en koyu ve en açık fondöten renklerini vurgulamak ve konturlamak için kullanmalısınız. Orta tonları ise, makyajın cilde iyice karışmasını sağlamak için kullanmalısınız. Vurgu ve konturunuzu tatmin olana kadar uygulamaya devam edin. Bu görünümün en büyük güzelliği, istediğiniz kadar piksel efekti oluşturabilmenizdir.

Üçüncü Adım: Kaşlar
İlk olarak, normal olarak şekil vermek ve vurgulamak için her iki kaşınızı da doldurun. Ardından, yüzünüzün pikselli tarafında, kaş çizginizin üstünde ve altında küçük, birbirine bağlı olmayan dikdörtgenleri çizmek için doğal kaş renginizle eşleşen bir kalem kullanın. Kontur ve vurgu ile aynı dama tahtası efektini oluşturduğunuzdan emin olun. Dikdörtgenlerin yerleştirilmesinden memnun olduğunuzda, Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade gibi doğal kaş renginize uyan bir jel ile kaşlarınızı doldurun.

Dördüncü Adım: Gözler
Yüzünüzün piksellenmemiş tarafında normal bir kedi gözü görünümü oluşturmak için bir jel veya sıvı eyeliner kullanın ve dramatik bir etki yaratmak için eyeliner’ın kuyruğunu dışarı uzatın. Pikselli tarafta, aynı şeyi yapacaksınız. Kedi gözü görünümünü bir uzun ve bütün hat oluşturmak yerine küçük, bağlantısız tireler ile oluşturmalısınız. Çizgilerden oluşan bir kedi gözü ve kuyruğu olana kadar çizgileri dama tahtası desenine yerleştirmeye devam edin.

Beşinci Adım: Dudaklar
Dudaklarda, eros yayının ortasından alt dudağının ortasına kadar bir çizgi çizin. Yüzünüzün normal makyajlı olan tarafında, dudaklarınızı uzun süre kalıcı mat bir rujla doldurmak için bir dudak fırçası kullanın. Biz, Smashbox Always On Liquid Lipstick’i çok seviyoruz.

Yüzünüzün pikselli yarısında, dudaklarınıza dikkatle küçük dikdörtgenler çizmek için küçük ve açılı bir fırça kullanın. Pikselli efekt oluşturmak için yine dama tahtası benzeri desende bir uygulama yapmalısınız. Dudaklarınızın kalan alanını boş bırakabilir veya rujun geri kalanından biraz daha koyu bir renkle doldurabilirsiniz.

Altıncı Adım: Sabitleyin
Makyajda düzgün olmayan tüm alanlara rötuş yapın ve bütüncül bir görünüm oluşması için son rötuşlar ekleyin Görünümden ve makyajdan bütünüyle memnun kaldığınızda, Urban Decay All Nighter Setting Spray Relaunch gibi uzun süreli bir makyaj sabitleme spreyi kullanarak makyajınızın uzun ömürlü olmasını sağlayın.




Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Alt 08 Kasım 2022, 08:59   #2
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Piksel Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?






Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
makyaj, nasıl, nedir, piksel, yapılır


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 20:54.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.