Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi Her şeyin başı, her şeyden önemlisi sağlıktır. Alt bölümler aracılığıyla konuları takip edin, sağlığınızı ihmal etmeyin.


Sinir Sistemine Neler İyi Gelir?

Her şeyin başı, her şeyden önemlisi sağlıktır. Alt bölümler aracılığıyla konuları takip edin, sağlığınızı ihmal etmeyin.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Ağustos 2023, 21:01   #1
Çevrimdışı
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Sinir Sistemine Neler İyi Gelir?

Sinir Sistemine Neler İyi Gelir?

Sinir Sistemine Neler İyi Gelir?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Uzmanlar stres ve endişenin bizi bedenimizden uzaklaştırdığına, dikkatimizi dış etkenlere odaklayarak sinir sistemimizin çalışmasını sabote ettiğine dikkat çekiyor. Basit bedensel pratiklerle “bedene dönmek” mümkün.

Stresli ve endişeli olduğumuzda, sinir sistemimiz de düzensiz bir halde çalışabilir ve bu, bedenimizden kopmuş ve kendimizle bağlantımızı yitirmiş gibi hissetmemize neden olabilir. Bedeni de kapsayan bazı pratikler, kopukluk hissini atlatmak ve bedenimizle yeniden bağ kurmak için ideal.

"Bedene dönmek" gerçekten ne anlama geliyor?

"Bedene dönmek", bedeninizi rahat, huzurlu ve şimdiki anın içinde hissedeceği bir duruma getirmek anlamına gelir.

Modern Sex Therapy Enstitüsü'nün yardımcı direktörü ve somatik psikoterapist Dr. Holly Richmond, bedene dönmenin ilk adımının “sinir sisteminizin nerede olduğunu belirlemek” olduğunu söylüyor. Bunun içinse 1 ile 10 arasında bir skala belirlemek ideal. 1 çok düşük ve depresif, 10 ise çok yüksek ve panik modu anlamına geliyor. Dr. Richmond, “hedefimiz dört ile altı arasında bir esneklik ve esenlik hali bulmak” diyor.

Eğer kendinizi depresif ve düşük hissediyorsanız, biraz yükseltecek şekilde sinir sisteminizi düzenlemek istersiniz. Eğer kaygılı ve manik hissediyorsanız, daha düşük bir moda gelecek şekilde sisteminizi regüle etmek istersiniz.

Dr. Holly Richmond, ister yükseltmek, ister biraz düşürmek için olsun, yeniden bedeninize dönmeniz için 25 yol öneriyor:

Modunuzu “yükseltmek” için

Enerjinizi artırarak sinir sisteminizi daha düşük, depresif bir durumdan daha yüksek, enerjik bir hale getirmek için en iyi yöntemler, bedenin hareket etmesini içeren pratikler. Aşağıdaki seçenekler, hem Dr. Richmond hem de lisanslı psikoterapist Babita Spinelli'nin enerjinizi artırmak ve daha canlı hissetmek için önerileri:

1. Soğuk bir banyo ya da duş alın.

2. Dokunma, koku ve tat gibi farklı duyular kullanarak çevrenizle etkileşime geçin.

3. Hızlı bir yürüyüş ya da koşuya çıkın.

4. Bir boks torbası ya da yastığa vurun.

5. Ayağa kalkın ve kendinizi sallayın.

6. Dans edin.

7. Yerinizde koşun.

8. Yukarı aşağı zıplayın.

Sisteminizi “düşürmek” için

Eğer daha kaygılı ya da stresliyseniz ve her şey fazlasıyla “yüksek” geliyorsa, enerjinizi düşürmek ve sinir sisteminizi yatıştırmak istersiniz. Spinelli’nin de açıkladığı gibi, "Topraklanma ve anda olma teknikleri, bedeninizin yeniden bağlantı kurmasına ve tamamen şimdiki ana dönmesine yardımcı olur" diyor:

1. Ayaklarınızı yere koyun ve altındaki zemini hissedin, stabilitesini fark edin.

2. 5-4-3 tekniğini deneyin: Görebileceğiniz beş şey, duyabileceğiniz dört şey ve koklayabileceğiniz üç şey adlandırın.

3. Farkındalıkla hareket etme pratiği yapın, yavaş germe veya tercih ettiğiniz herhangi bir nazik hareketi deneyin.

4. Meditatif bir yürüyüş yapın.

5. Doğayla bağlantı kurun.

6. Çıplak ayaklarla çimenlere basın.

7. Derin nefes alın.

8. Rehberli bir meditasyon pratiği yapın.

9. Bir fincan çay yapın.

10. Sıcak bir banyo yapın.

11. Evcil hayvanınızla vakit geçirin.

12. Sevdiklerinizle vakit geçirin.

13. Bir beden taraması yapın.

Sinir sistemini düzenlemenin diğer yolları

Uzmanların son önerileri, modunuzu dengelemek için yükselmek ya da yatışmaktan çok, dengelenmeye odaklanıyor. Dr. Richmond’un örneğindeki gibi, sabahları orgazm olmak çok yükselten bir düzenleyici olabilirken, yatmadan önce orgazm olmak daha yatıştırıcı bir düzenleyicidir.

Benzer şekilde, günlük tutmak ya da içsel çocuk çalışması yapmak da enerjinizi yükseltmeye ve daha canlı hissetmenize yardımcı olabilir, ancak eğer bunu sakin ve sessiz bir şekilde yapıyorsanız, daha rahatlatıcı ve yatıştırıcı da hissettirebilir:

1. İçsel çocuk çalışması yapın, içinizdeki çocukla bağlantı kurun.

2. Nefes egzersizleri yapın.

3. Bir deftere düşüncelerinizi ve duygularınızı dilbilgisi ya da yazım hatası yapmaktan endişelenmeden yazın.

4. Orgazm olun.

Dr. Holly Richmond sağlıklı bir sinir sisteminin, esnek bir sinir sistemi olduğunu hatırlatıyor. Bu tür uygulamalar sinir sistemimize dengelenmeyi (regüle olmayı) öğretirken aynı zamanda beden-zihin bağlantımızı da kuvvetlendirebilir. Bu da uzun vadede daha sağlıklı bir sinir sistemi ve psikolojik olarak daha dengeli bir hal demektir.


alıntı



[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
gelir, neler, sinir, sistemine, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 19:27.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.