Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Yaşam ve Eğlence > Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi Her şeyin başı, her şeyden önemlisi sağlıktır. Alt bölümler aracılığıyla konuları takip edin, sağlığınızı ihmal etmeyin.


Epilepsi Hastalığı ve Nedenleri?

Her şeyin başı, her şeyden önemlisi sağlıktır. Alt bölümler aracılığıyla konuları takip edin, sağlığınızı ihmal etmeyin.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Haziran 2022, 15:53   #1
Çevrimdışı
Antheia. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Tamamdır Epilepsi Hastalığı ve Nedenleri?

Epilepsi Hastalığı ve Nedenleri?

Epilepsi Hastalığı ve Epilepsi Nöbetleri, Bir Ölüm Deneyimi olan epilepsi hastalığı hakkında bilmedikleriniz.

Bu hastalıklardan ilki, tıbbi dilde Epilepsi olup, nöbetlerde nörolojik bir hastalıktır. Bir epileptik nöbet, kısa süreli beyin fonksiyonu bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Bir grup beyin hücresi ani elektrik deşarjı gösterir ve epileptik nöbetler meydana gelir. Nöbetin ana nedeninin, sinir hücreleri arasındaki akışın akışından sorumlu maddeler arasındaki dengesizlik olduğu düşünülmektedir. Sara hastalığı büyük veya küçük nöbetlerde veya kısmi nöbetlerde ortaya çıkabilir. Epileptik nöbetlerin çoğunun nedeninin ortaya çıktığı bilinmeyebilir. Lahit hastalıklarının bir kısmı beyin rahatsızlıklarından (kafa yaralanmaları, beyin tümörleri ve damarların damarlarındaki rahatsızlıktan) kaynaklanırken, hastalığın diğer kısmı (düşük kan şekeri, kan üreinde artış, bazılarının yan etkileri) ilaçlar ve alkol alım sıklığı) ortaya çıkar.
Epileptik nöbetlerin ilk belirtileri olan hasta, kaşıntı, koku, tat ve mide ağrısı hisseder. Bu nedenle, hasta nöbetlerin olacağını hissedebilir. Bu belirtiler her zaman ortaya çıkmayabilir. Bundan sonra hasta bilincini kaybeder ve ayakta dururken yere düşer. Bu düşüşün yangın, su ve taş gibi tehlikelerden veya ışık kazalarından korunmasının mümkün olması mümkün değildir. Hastanın tüm kasları aynı anda kasılır, bu nedenle hastadan önce kısa bir çığlık nefes alıp veremez. Hasta ayrıca idrar ve dışkı özleyebilir. Yaklaşık 30 saniye sonra derin bir nefes alır. Bu aşamada, çenedeki sallanma ve sallanma hareketleri nedeniyle tükürük ve sallanma hareketleri nedeniyle vücudun daralma ve gevşemesindeki kaslar tükürük sonucu köpürür. Bu aşama yaklaşık 20-30 saniye sürer ve daha sonra hasta rahatlama geliştirir ve hasta derin bir uykuya başlar, görünümü komaya benzer, ancak hasta her zaman uyanabilir.

Epilepsi nedir?​

Epilepsi, beynin normal aktiviteler ve geçici elektrik boşalmaları gerçekleştirememesi olarak tanımlanır.

Epilepsi belirtildiğinde, akla gelecek olan ilk şey, kısa bir süre devam eden nöbet saldırılarıdır.

Epilepsi krizi

Sara hastalığının belirtileri ani nöbetlerle anlaşılabilir. Nöbetler sırasında, kişi ayrıca bilincini geçici olarak kaybeder.

Epileptik nöbetler, bilinç kaybı dışında, titreme, yüksek ses, bakma noktasına kilitlenir ve uzuvlar gibi kontrol edilemez. Ancak, bir kişi nöbet geçirdiğinde, derhal epilepsi teşhisi konmaz.

Epilepsi Hastalığı Belirtileri

Epilepsi çok yaygın bir hastalıktır. Her insanda görülebilir. Ancak 65 yaş üstü ve 16 yaşın altındaki kişilerin görülmesi daha olasıdır. 16 yaşına kadar görülen en yaygın hastalıklardan biri epilepsi olarak bilinir.

Epilepsinin nasıl anlaşılacağı sorusunun cevabı aslında gözlemdir. 16 yaşın altındaki çocuklarda görülen epilepsi, ailenin dikkatiyle anlaşılabilir.

Çocuğun ağzına şaplak atması, kimsenin duymadığı kötü kokuları duyması, çocuğun zaman zaman gözleriyle sarkması ve bacakların ve bacakların ani üremesi olması durumunda ebeveynlerden şüphelenilmelidir.

Epilepsi Hastalığının Nedenleri

Epilepsinin birçok farklı nedeni vardır. Ayrıca tanının bazı zamanlarda bulunamadığı da gözlenmiştir.

Epilepsi nedenlerinden bahsedildiğinde, ilk akla gelmesi gereken nedenler aşağıda verilmiştir.

- Beyindeki tümörler

- Beyin hasarı

- Sinir sistemi enfeksiyonları

- Beyin dokusu veya damarlarının gelişimsel bozukluğu

- Genetik veya kalıtsal nedenler

Epileptik nöbetler sırasındaki dış nöbetler hastaya kalıcı hasar verebilir. Bir nöbet hastası göründüğünde, yapılacak en önemli şey nöbet sona erene kadar beklemek.

Epilepsi krizi


Epilepsi nöbeti geçiren hastaya zarar vermemek için alınabilecek tek önlem; Eşyaların etrafındaki bir yeri sallamak; nesneleri hastadan sallama zamanı.

Epilepsinin nasıl geçtiği sorusuna tam bir cevap olmasa da, birkaç çözüm bilinmektedir.

Epilepsi Hastalığı Tedavisi

Her ne kadar epilepsi tedavi edilebilir bir hastalık olsa da, bu tedavi süreci oldukça uzun sürüyor. Tamamen tedavi edilebilir hastalar olduğu gibi tamamen tedavi edilemeyen hastalar da vardır.

Bunun nedeni epilepsi nöbeti geçiren hastanın bu hastalığa sahip olmasıdır. Günümüzde epilepsi tedavisi hakkında konuştuğumuzda 3 yöntem akla geliyor. Bunlar:

ilaç

Tedavi sırasında ilk tedavi şeklidir. Ancak, ilaç hastalığı hafifletmek için değil, semptomları azaltmak için kullanılır. Tıpkı diyabet ve tansiyon hastaları gibi.

Epilepsi ameliyatı

Kişinin cerrahi müdahale için uygun bulunduğu durumlarda uygulanan yöntemdir. Sonuçlar tamamen hastalığı sonlandırabilir.

Beyine Batarya Takılması

Nöroşirürji Anabilim Dalı tarafından pil yerleştirilmeye uygun görülen hastalar, operasyonla tanımlanır ve beyine yerleştirilir.

Bu uygulama aynı zamanda hastalığın belirtilerini bastırmak için kullanılır, ayrıca zamanla hastalığı ortadan kaldırmak da mümkündür.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
epilepsi, hastalığı, nedenleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 21:11.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.