Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kültür ve Sanat > Biyografiler > Spor Dünyası ve İş İnsanları

Spor Dünyası ve İş İnsanları Spor camiasında ve iş dünyasında tanınmış kişilerin hayatlarının yer aldığı bölüm


Cemal Kamacı Kimdir? | Türk Boksör

Spor camiasında ve iş dünyasında tanınmış kişilerin hayatlarının yer aldığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 23:29   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Cemal Kamacı Kimdir? | Türk Boksör

Cemal Kamacı Kimdir? | Türk Boksör



Milli boksör, Avrupa Boks Şampiyonu. 9 Şubat 1943'te Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Kapı köyünde, ailenin onuncu çocuğu olarak dünyaya geldi. Spora İstanbul'da futbolla başladı. Top oynarken ayağını kırınca futbola veda etti.

Boks sporuna Fatih Güreş Kulübü'nün Boks Şubesinde Ali Hoca'nın teşvikleriyle 13-14 yaşlarında başladı. Kısa bir süre sonra Fenerbahçe'ye geçti ve boks takımının kaptanlığını üstlendi. Amatör olarak 9 yıl boks yaptı. 1962'de Milli Takıma seçilen Cemal Kamacı, 1966 yılı sonuna kadar bütün millî karşılaşmalarda 67 veya 71 kilolarda dövüştü. Bu süre içinde iki kez Balkan ikinciliği kazandı. 1967 yılında Türkiye'de profesyonel boks lisansı verecek bir kurum olmadığı için lisansını Viyana'dan Avusturya adına çıkarttıran Kamacı, böylece profesyonel oldu.

Cemal Kamacı, 1972 yılında Avrupa Şampiyonu Fransız Roger Zami'yi İstanbul'da yenerek, 63.5 kilo Avrupa Profesyonel Boks Şampiyonu oldu. 1973 yılında unvanını İspanyol boksör Ortiz'e kaptıran Kamacı, yılmayarak 1975'te Köln'de İspanyol Gomez Fouz'u yenerek bir kez daha unvanını geri aldı. Avrupa Profesyonel Boks Şampiyonluğu unvanını 1976 yılı içinde yaptığı üç maçta da korudu. 63.5 kg'da dünya sıralamasında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Avrupa Şampiyonu ilk Türk boksörü olan Kamacı, 11 Kasım 1976'da İstanbul'da düzenlediği bir jübile maçından sonra boksu bıraktı.

Cemal Kamacı'ya göre;
"Şimdi boks bir sanattır. Kimisi vahşi spor diyor, kimisi bilmem ne diyor ama aslında spordur. Kuralları vardır. Bu kuralların dışına çıkarsan spordan çıkar. Yani o kurallar içerisinde bunu yapacaksın .Ben her gence boksu tavsiye ediyorum. Müslümanın güçlü olması lazımdır. Nasıl güçlü olacaksın spor yaparak. Biz yani Türk Milleti olarak dövüşçü insanlarız, savaşçı insanlarız. Boksu da bir nevi dövüş olarak kabul etmemiz lazım. Onun için tavsiye etmekteyiz. Birde gençler boks yapsın öğrensin. Ama tabi herkes boks yapamaz, herkes sporcu olamaz, bu bir kabiliyet meselesidir. Onun haricinde fizik olarak müsait olması lazım. Şimdi ben geçenlerde bir maça gittim arkadaşlarla, bir genç çıkmış daha 13-14 yaşlarında, belki 1.80 boyu var. Ben dedim bu delikanlının basket oynaması lazım çünkü boksa müsait değil onun fiziği. Yani fizikte mühimdir sporda. Mesela çok kısa boylu bir genç basketçi olamaz. Onun için gençlere tavsiyemiz spor yapsınlar. Ama boks, ama futbol, ama güreş. Gençlerin spor yapması lazım. Gençler spor yaparlarsa ahlaklı olurlar. Kötü alışkanlıklara uymazlar. Tavsiyemiz gençlere boks yapsınlar. Ha boks yaparken ne yapması lazım, biraz evvel söyledim ya evvela boksu sevmesi lazım, yaptığı sporu sevmesi lazım, sevmeden bu iş olmaz. Sevdiği zamanda belirli kuralları yerine getirmesi lazım. Yani yaşantısına dikkat etmesi lazım. Hem boks yapıyorsun hem sigara içiyorsun olmaz. Gece hayatına dikkat etmesi lazım uykusunu alması lazım mali durumu müsaitse kadrosunu alabilmesi lazım, iyi beslenmesi lazım vs."



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
boksör, cemal, kamacı, kimdir, türk


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 20:15.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.