Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Erkeklerin Dünyası > Stil ve Bakım

Stil ve Bakım Erkek bakımı ve tarzı hakkında konulara ulaşabileceğiniz bölümdür.


Kirli Sakal Nasıl Bırakılır?

Erkek bakımı ve tarzı hakkında konulara ulaşabileceğiniz bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Eylül 2023, 16:09   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
male Kirli Sakal Nasıl Bırakılır?

Kirli Sakal Nasıl Bırakılır?



Kirli top sakal veya hafif kirli sakal… Tercihiniz hangisi olursa olsun, kirli sakal karizmanızı artıran bir modeldir. Bu model her ne kadar zahmetsiz bir stil olsa da kirli sakal modelinizle doğal ve bakımlı bir görünüme ulaşmanız önemlidir. Bu sakal tipinin tarzınıza uygun olduğunu düşünüyorsanız kirli sakalın inceliklerini öğrenerek işe başlayabilirsiniz.

İşte adım adım kirli sakal bırakma yöntemleri…

1. Adım: Kirli Sakal Uzunluğunu Belirleyin
Size yakışacak en uygun kirli sakal uzunluğunu bulmak için sakalınızı kademeli olarak kırparak başlayın. Öncelikle sakal kırpma makinenizin ayar tekerleğinden tercih ettiğiniz sakal uzunluğunu seçin. Yüzünüze en uygun uzunluktan emin değilseniz 3 mm gibi daha uzun bir ayarla başlayabilir ve sakalınızı kademeli olarak kesebilirsiniz. 0,5 mm’lik kademelerle kısaltma işlemi yapmanız sakalınızın hoşunuza gidecek bir uzunlukta olmasına yardımcı olur. Ancak seçtiğiniz uzunluğu tüm sakal bölgenizde tutarlı bir şekilde uygulamaya dikkat edin.

2. Adım: Tıraş Makinesiyle Sakalınızı Kırpın
Düzgün bir kirli sakal görünümü için genellikle 1 mm ve 3 mm arası bir uzunluk gerekir.

Uzunluğa karar verdikten sonra tüm sakalınızı eşit uzunlukta şekillendirmeniz hayalinizdeki kirli sakal stiline ulaşmanızı sağlar. Makine ve tarakla ters yönde hareketler yaparak tüm sakalınızı kırpın. Her yeri aldığınızdan emin olmak için sakalınızı ara ara kontrol etmelisiniz. Sakalınızın iki tarafının da eşit uzunlukta olmasını sağlayın.

3. Adım: Kirli Sakalınızı Şekillendirin
Sakal hattınızı Adem elmanızın üst ve alt kısmı arasında sonlandırmaya çalışın.

Artık kirli sakalınız eşit uzunluğa geldiğine göre sıra boyun bölgenizi temizleme işleminde. Öncelikle tarağı tıraş makinesinden çıkarın ve boynunuzun altından yukarı doğru kademeli olarak sakalınızı kırpın. Sakal hattının, Adem elmanızın üst ve alt kısmı arasında bir noktada bitmesi genelde en iyi görünümü sunar. Yavaş hareketlerle tıraş olun. Sakallarınızı sakal hattından dışa doğru kırpmanız çene altı ve çene hattı bölgeleri için düz bir hat oluşturmanızı sağlar.

4. Adım: Görünüşünüzü Keskinleştirin
Şimdi kirli sakalınızın etrafını sinekkaydı tıraş etme zamanı. Pürüzsüz ve kolay bir tıraş için tıraş makinesini kullanabilirsiniz. Cildinizi ılık suyla ve tıraş köpüğüyle işleme hazırlayın. Bıyık ve sakal bölgeniz dışındaki cildiniz pürüzsüz ve tüysüz hale gelene kadar devamlı hareketlerle kıl büyüme yönünün tersine doğru sakalınızı tıraş edin. Bu işlemi yaparken sakalınızın kenarlarına, yanaklarınıza ve üst dudak bölgenize dikkat etmeyi unutmayın.

5. Adım: Kirli Sakalınızı Nemlendirin ve Bakım Yapın
Artık ideal kirli sakala ulaştığınıza göre tek yapmanız gereken bu sakal stilini korumak için iki veya üç günde bir sakallarınızı kırpmak. Ayrıca tıraştan sonra sakalınızı nemlendirmeyi unutmayın. Alkolsüz bir nemlendirici kullanmak tıraştan sonra cildin kurumasını önler. Kirli sakalınıza yaklaşık 3 günde bir bakım yapın.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bırakılır, kirli, nasıl, sakal


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 10:27.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.