Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Eğitim - Öğretim > Dersler > Tarih - İnkılap Tarihi


İnsan Nedir? İnsanın Evrimleşme Süreci


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Eylül 2023, 23:07   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart İnsan Nedir? İnsanın Evrimleşme Süreci

İnsan Nedir? İnsanın Evrimleşme Süreci



İnsan Nedir, Kimdir?
İnsanın tarihine ve tarihsel süreç içinde evrimine dair bilgi verelim. İnsanlar akılları olan ve akıllarını diğer türlerden daha etkin bir şekilde kullanabilen bir canlı türüdür aslında. İnsanlar tarih içinde evrimleşmiştir. Ama bu evrimleşme süreci çoğu insanın yanlış bildiği gibi çok kısa bir sürede gerçekleşen bir olay değildir. Evrimler yüzyıllar boyunca gerçekleşen ve biz fark etmesekte hala gerçekleşmeye devam eden olaylardır. Evrimleşme süresince insanların atalarımız ve kuzenlerimiz olarak kabul edilen şempanzelerden türediğimiz söylenmektedir.

Bu evrimleşme sürecini aşağıdaki gibi anlatmak mümkündür:
Homo Erectus
Homo Habilislerden farklı olarak dört ayak üzerinde yürümezlerdi. İki ayak üzerinde hayatlarını sürdürürlerdiler.

Homo Ergaster
İsmi çalışan insan anlamına gelen bu insan türünün eli ilk defa iş tutmaya başlamıştır ve farklı aletler kullanmaya başlamışlardır. Bu tür 1.3 milyon yıl önce ortaya çıkmıştır.

Homo Antecessor
Latincede isminin anlamı yerleşen ve keşfeden anlamına gelen bu insan tür isminden de anlayabileceğimiz gibi yerleşik hayata geçmeye başlamıştır. Bir önceki türde de bahsettiğimiz gibi eli alet tutmaya başlayan insanlar keşfettikleri ve yarattıkları aletleri kullanarak mağaralardan çıkmaya başladılar ve yerleşik hayata geçtiler. Bunlar 1 milyon yıl önce olmuştur.

Homo Heidelbergensis
Aslında ismi yaptıkları veya keşfettikleri eşyaları kapsamayan bu insan türünün ismi keşfedildikleri yerden gelmektedir. Heidelbergensis Almanya’da bir şehirdir ve Heidelbergensis türü ilk olarak burada ortaya çıkmıştır. Tür aralarında iletişim kurmak için basit diller oluşturdular. Eğer ilk konuşan veya dili oluşturan insan türü diye göstersek yanlış olmayacaktır.

Homo Neanderthalensis
İsmi Heidelbergensis gibi Almanya’dan gelmektedir. Çünkü tıpkı onlar gibi Almanya’da bir vadide rastlanmıştır. Bu insan türünün DNA’sı yüzde 99.5 oranında modern insan DNA’sı ile eşleşmektedir. Artık tam olarak dil diye anlayabileceğimiz şekilde konuşan insanlar ölülerini toprağa gömmeye başlamışlardır.

Homo Sapiens
Sapiens sözcüğü Latince’de akıllı zeki anlamına gelmektedir. Şu anda var olan insan türü olan Sapiensler 100 bin yıl öncesinden kalan tek insan türüdür.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
evrimleşme, nedir, süreci, İnsan, İnsanın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 23:36.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.