Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Genel ve Güncel > Türkiye'den Haberler

Türkiye'den Haberler Ülkemizden son dakika gelişmeleri, en sıcak haberleri bulabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bölüm.


Bakanlık koruma altındaki çocukların tarikat kampına gönderilmesini savundu

Ülkemizden son dakika gelişmeleri, en sıcak haberleri bulabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Ağustos 2023, 00:29   #1
Çevrimdışı
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Thumbs down Bakanlık koruma altındaki çocukların tarikat kampına gönderilmesini savundu

Bakanlık koruma altındaki çocukların tarikat kampına gönderilmesini savundu

Alıntı:
İstanbul'da devlet korumasındaki çocukları, Nur Cemaati'ne bağlı bir derneğin yaz kampına gönderildi. Haberle ilgili açıklama yapan bakanlık, dernekle protokol yapıldığını ve yasal olduğunu belirtti.

İstanbul'da devlet korumasındaki çocukların, refakatçisi olmadan Nur Cemaati'ne bağlı bir derneğin kampına gönderildiği, söz konusu derneğin denetlenmediği belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların kampa gönderildiğini doğrularken, vakfın denetlenmediği ve çocukların refakatçisi olmadığı iddiasını reddetti.

stanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluğundaki çocuk evlerinde kalan devlet korumasındaki çocuklar, bir kamu görevlisinin refakati olmadan, Mutlu Yuva Derneği’nin düzenlediği 40 günlük eğitim kampına alındı. Dernek, Nur Cemaati’nin bir kolu olan Suffa Vakfı’yla bağlantılı.

Kamp, 3 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında, Güngören ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştiriliyor. Mutlu Yuva Derneği tarafından seçilen ve gelecek dönemde “abilik sorumluluğu” verebilecekleri gençlere odaklanan "yaz kampı", kamu denetiminden geçmeden sürüyor.

Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet yürüten Mutlu Yuva Derneği’nin internet sitesinde, bugüne kadar 140 çocuk evinde çalışma yürüttüğünü belirten dernek yönetimi, kendi çocuk evlerini açtığını, personelini kendilerinin seçtiğini ifade ediyorlar.

2828 Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre, çocuk evleri ve benzer amaçlı merkezleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açabilir. Ancak denetimle birlikte sivil toplum örgütlerinden destek alabilir.

Haberde, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan kamu personelinin söz konusu yurdun kamu denetiminden geçmediğini söylediği aktarıldı.

VALİ VE ESKİ VEKİL DERNEK YÖNETİMİNDE
Derneğin yönetim kurulu başkanı 22. Dönem ve 23. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve yönetim kurulu üyelerinden biriyse Merkez Valisi Abdülkadir Yazıcı. Sol Haber'in görüştüğü kamu personeli, Merkez Valisi Yazıcı’nın nüfuzunu kullanarak müdürlükler üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ediyor.

Kaynaklara göre derneğin nüfuzunun vardığı son örnek, Yazıcı’nın İstanbul İl Müdürlüğü yetkililerinden 3-5 yaş arası ailesini kaybetmiş çocukların bilgisini çekinmeksizin talep etmesi. Bu talep, depremde yetim kalmış devlet korumasına muhtaç çocukların, Menzil Cemaati'nin yurtlarına izinsiz, belgesiz bir içimde götürülmesini akıllara getiriyor.
BAKANLIK: DERNEKLE 2019'DA PROTOKOL İMZALANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, haberle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.
Mutlu Yuva Derneği ile 2019 yılında protokol imzalandığı aktarılan açıklamada, "Çocuk Koruma Hizmetleri Planlama ve Çocuk Bakım Kuruluşlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin 35. Maddesinin 1. fıkrasında yer alan 'Sosyal hizmetlere ilişkin faaliyetler Devletin denetim ve gözetiminde sivil toplum kuruluşları ile halkın gönüllü katkı ve katılımı da sağlanarak bir bütünlük içinde yürütülür' ifadeleri doğrultusunda, Mutlu Yuva Derneği ile 05.09.2019 yılında imzalanan çocuk evlerine ilişkin iş birliği protokolüne istinaden çalışmalar yürütülmektedir" denildi.

'YURT, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA BAĞLI VE DENETLENİYOR'
Çocukların yaz tatilinde haberdeki yurda gönderildiği belirtilen açıklamada, "Mutlu Yuva Derneğinin 23.06.2023 tarihli yazısına istinaden çocuk evlerinde kalan çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdunda yaz programına katılmaları planlanmıştır" ifadelerine yer verildi.
++

Cemaat ve tarikatlar kapatılmalı

Bu ülke için en büyük zarar bu oluşumlardır !!.



------------------------------------------------------
“İnançlarınız sizi iyi bir insan yapmaz, davranışlarınız yapar.”
------------------------------------------------------
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
altındaki, bakanlık, Çocukların, gönderilmesini, kampına, koruma, savundu, tarikat


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 18:22.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.