Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Webmaster ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri > Yapay Zeka

Yapay Zeka Yapay Zeka ve Yapay Zeka hakkındaki konuların, bilgi ve haber paylaşımlarının yer aldığı bölüm.


Bir Fotoğrafı Kısa ve Gerçekçi Videolara Dönüştürebilen Yapay Zekâ: Animate Anyone

Yapay Zeka ve Yapay Zeka hakkındaki konuların, bilgi ve haber paylaşımlarının yer aldığı bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Aralık 2023, 11:42   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Mavi Ok Bir Fotoğrafı Kısa ve Gerçekçi Videolara Dönüştürebilen Yapay Zekâ: Animate Anyone

Bir Fotoğrafı Kısa ve Gerçekçi Videolara Dönüştürebilen Yapay Zekâ: Animate Anyone



Alibaba tarafından geliştirilen "Animate Anyone" isimli yapay zekâ modeli son birkaç gündür sosyal medyanın gündeminde. Bu model, herhangi bir fotoğraftan gerçekçi kısa videolar oluşturabiliyor.

Her gün daha da gelişen yapay zekâ teknolojileri bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Son günlerde sosyal medyada gündemi meşgul eden “Animate Anyone” da bunlardan biri. İnternette fotoğraf paylaşırken korkmamıza neden olacak bu model, Çinli teknoloji devi Alibaba’nın yapay zekâ ekibi tarafından geliştirildi.

Animate Anyone, kısaca açıklayacak olursak fotoğrafları videoya dönüştürebilen bir model. Deepfake fotoğraflar yetmiyormuş gibi şimdi de sahte videoları görmemize neden olabilecek bu yapay zekâ aracı, fotoğraftan videoya dönüştürme teknolojilerine âdeta çağ atlatıyor.

Animate Anyone, tek bir fotoğrafınızla video oluşturabilme yeteneğine sahip
Animate Anyone, herhangi bir insanın tek bir fotoğrafından birkaç saniyelik videolar oluşturabiliyor. Paylaşılan görüntülerde, model tarafından oluşturulan videoların ürkütücü derecede gerçekçi olduğunu görebiliyoruz.

Yalnızca insan fotoğrafları değil, anime karakterleri gibi fotoğraflardan da video oluşturulabiliyor
arXiv’de yayımlanan bir çalışmayla açıklanan model yalnızca insan görüntülerinde değil, aynı zamanda çizgi film, anime karakterleri gibi farklı görüntüleri de videoya çevirebiliyor. Alibaba’daki geliştiriciler, Animate Anyone için bir de Github sayfası açmış.

Bazı kusurları olan model, henüz geniş çapta çıkış yapmaya hazır değil
Videoları incelediğimizde fotoğraflardaki kişilerin çok büyük bozulmalar yaşamadığını görüyoruz. Bir videoda anime karakteri canlanıyor, diğerinde ise Lionel Messi’nin hareket etmeye başlıyor. Tabii ki kısa videolar ürettiği için sahte TikTok videoları oluşturmada bile kullanılabiliyor.

Ancak Animate Anyone tahmin edebileceğiniz gibi mükemmel değil. Tıpkı diğer üretken modellere benzer şekilde eller ve gözlerde problemler yaşıyor. Ya da videolarda dönmek gibi eylemler gerektiğinde zorluk yaşıyor ve bunun sonucunda bazı garip görüntüleri ortaya çıkarıyor. Zaten geliştiriciler de henüz tamamen hazır olmadığının altını çiziyorlar. Yine de bu tarz teknolojiler için önemli bir sıçrama olduğunu söyleyebiliriz.

Alibaba ekibine göre Animate Anyone, dünya ile paylaşılmaya hazır değil. Ekip, Github’da yaptığı açıklamada “Demoyu ve kodu halka açık olarak yayımlamaya hazırlamak için aktif olarak çalışıyoruz. Şimdilik kesin bir çıkış tarihi veremiyoruz.” diyor.

Böyle bir teknolojinin beraberinde getireceği riskleri de unutmamak gerek
Bu tarz bir teknolojinin bazı endişelere yol açacağını söylememiz yanlış olmaz. Hâlihazırda deepfake fotoğraflar büyük problemlere neden olurken bir de sahte videoların internette dolaşmaya başlaması hiç iyi sonuçlar doğurmayacaktır.

Kötü niyetli bir kişinin, sadece tek bir fotoğrafla o kişiye istediği şeyi yaptırabilme ihtimali çok korkutucu. Umarız bu teknoloji geniş çapta çıkış yaptığında bir çözüm bulunmuş olur. Ancak şu kesin ki tahmin ettiğimizden çok daha yakın bir zamanda sosyal medya yapay zekâyla oluşturulmuş sahte TikTok videolarıyla dolup taşacak.
Kaynak: webtekno



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
animate, bir, dönüştürebilen, fotoğrafı, gerçekçi, kısa, videolara, yapay, zeka


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 02:21.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.